Dzero » Čet Sep 23, 2021 11:54 am[/url]":jrn4beda]Postovanje,
Obzirom da nakon iscitavanja svega ovoga dolazim u jos veci haos,potrbna mi je konkretna pomoc.
Kuca je relativno nova,2015,giter blok na zalost.Takodje drvena stolarija ,opet na zalost (ljubitelj drveta,da ne kazem nesto drugo
)
Zelim da zamenim stolariju i dobijem maksimum kako bi objekat bio energetski sto efikasniji.U planu je fasada kamenom vunom 12 cm,medjutim i to ide kilavo,trenutno se na vunu ceka oko 3 meseca...
Ako moze pomoc od Deke u akciji,posto nakon pregleda cele teme vidim da je neko ko ima dovoljno znanja i da moze da konkretno odgovori na vecinu nasih pitanja.
Znaci za sledecu specifikaciju mi je potrebno konkretno gde ,sta od koga,ko da ugradjuje....
Takodje trenutno najbolje resenje koje je dostupno kod nas kako bi objekat bio energetski sto efikasniji,ekoloski prihvatljiv(sto zdraviji materijali zbog bebice ) i da se dobije ono sto se placa (proizvodjackom specifikacijom navedeni parametri )
5 prozora 1200*1400
4 prozora 1200*1200 sve sa alu roletnama,rolo komarnicima,daskama...Takodje sta je bolje,jednokrilni ili dvokrilni(posto se jedni kunu da je bolje ovo,drugi ono i tako u krug )
Ulazna vrata 1990*2130 ceo otvor okvirno- alu ili pvc,kog proizvodjaca,sa kojim komponentama....
Takodje trenutno najbolje resenje koje je dostupno kod nas kako bi objekat bio energetski sto efikasniji,ekoloski prihvatljiv(sto zdraviji materijali zbog bebice ) i da se dobije ono sto se placa (proizvodjackom specifikacijom navedeni parametri )
Jedni kazu da je minimum debljina zida ojacanja,celicnog 1.5 do 2.5,da je debljina zida po eu standardima minimum3mm,spoljnog profila,unutrasnjeg nesto manja...
Posto sam dobio par ponuda,sve super,renomirani proizodjaci i onda debljina ojacanja 1.25......
Bicu vam jako zahvalan ako mi pomognete da se konacno resim ovog problema.....
Hvala unapred i ako ste negde blizu castim pivo (gajbu)