deka u akciji
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 10.05.2018.
- Pohvaljen
- 1.018
Poštovani, od svih ovih profila, koliko ja znam, samo Elvial ima žleb u krilu za pvc okov, pa samim tim i mogućnost više tačaka bravljenja, pored vertikale gde je brava, tu su i gornja i donja horizontala (obavezno tražite ovakvo bavljenje). I to sve za male pare, što nije slučaj sa ostala 3 profila. Pored ovoga, trebalo bi i u donjoj horizontali, gde je prag, da imate dve dihtung gume. Ovo sve zajedno će Vam omogućiti dobro dihtovanje. Lično mislim da je Aliplast za nivo bolji profil od ovih ostalih, ali u ovom slučaju čini mi se da nema potrebnih prednosti.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=804333#p804333:3m5qujbn je napisao(la):woofer » Čet Dec 17, 2020 10:58 pm[/url]":3m5qujbn][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=801341#p801341:3m5qujbn je napisao(la):deka u akciji » Sre Dec 09, 2020 1:35 pm[/url]":3m5qujbn]Poštovani, ne morate da doziđujete ništa. Možete da napravite ista, identična vrata kao što su bila, ili čak i jednokrilna sa nadsvetlom. To što Vam pričaju proizvođači je samo iz neznanja, i verovatno zato što rade sa nedovoljno kvalitetnim profilima i okovima. Ako je ispuna krila neki običan ili ukrasni panel, težina tog krila je na nivou 30 tak kg, i to je beznačajno. Čak i da imate nek deo u staklu ili da je cela ispuna od stakla, opet je težina celog krila do max 80 kg, što je apsolutno daleko ispod nosivosti malo ozbiljnijih šarki za vrata. U svakom slučaju, preporučio bih četiri šarke za to glavno krilo - 2 u gornjoj zoni, jedna u sredini i jedna u donjoj zoni.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=801306#p801306:3m5qujbn je napisao(la):woofer » Sre Dec 09, 2020 1:20 pm[/url]":3m5qujbn]Pozdrav svim clanovima foruma.
Imam nedoumicu oko zamene ulaznih vrata.
Dimenzije otvora su : Visina 240 cm,sirina 118 cm.
Trenutno su Aluminijumska vrata iz 96 god (na pojedinim mestima ne dihtuju dobro i majstor je rekao da je doslo do "zamora materijala"
Krilo vrata je sirina 85 cm visina 203, sirina stranice 33 visina 203 (nije fixna) , i gornja stranica koja se otvara na kip oko 37 cm visine sirine 118.
Mene interesuje sledece :
1:da li je preporucljivo da se urade dvokrilna vrata istih dimenzija (aluminijumska) ili da dozidam i da smanjim otvor i uzmem jednokrilna vrata i cao.U jednoj firmi su mi rekli da moze da ide jednokrilna na tu siriniu ali citajuci po internetu nesto mi je to nesigurno? Drugi proizvodjac je rekao da nikako nije preporucljivo da ide na tu sirinu sa jednim krilom jer cu imati kasnije problem.
2.Koliko je puta je bolja izolovanost kada bih uradio alu vrata sa termoprekidom,u odnosu na ovaj aluminijumski koji imam trenutno(kaze termoprekid je izolacija do te mere da se ne bi stvarala kondenzacija unutra ) a nista specijalno ne bi dobio u odnosu na ovaj (sto mi je malo cudno).
3.Staviti Pvc?
Pozdrav za sve
Izolacija jeste bolja ako je aluminijum u termoprekidu u odnosu na aluminijum bez termoprekida. Termoprekid neće imati preterano efekta ako Vam je taj panel/ispuna u krilu nedovoljno debeo, jer je on 90 % tih vrata. I problem sa izolacijom možete imati ako nemate bar dva dihtunga u donjoj horizontali - gde je prag.
Pitanje je da li se kroz ulazna vrata ulazi u neki hodnik/predsoblje, vetrobranski deo, ili direktno recimo u dnevnu sobu. i da li u tom prostoru postoji grejanje ili ne. U svakom slučaju, to bi svaki ozbiljan i iskusan majstor umeo da Vam kaže i preporuči.
Ako se odmah ulazi u grejani deo, bolje da je termoprekid.
PVC vrata su teža, skuplja, imaju veću dilataciju zimi/leti. Aluminijum je svakako u velikoj prednosti ovde. A i zbog mnogo većih mogućnosti boje.
Isto važi i za PVC vrata - panel/ispuna je 90% vrata, i od njega puuuno zavisi kvalitet celokupnih vrata.
Postovani,
Hvala na brzom odgovoru.
Definitivno sam se odlucio sa jednokrilna vrata, bice 95 sirina samo krilo visina 205,a ukupna sirina sa okvirom (ako se pravilno izrazavam) 116 cm.Iznad bi islo nadsvetlo fixni deo od 35 cm visine sa staklom.
Dobio sam ponudu u vise varijanti,i to:
ELVIAL 4600 multilock
TEHNOMARKET 65 mm (ne znam tacno kako se zove profil)
ALIPLAST IMPERIAL
ALIPLAST SUPERIAL 75 (razlika je 40 evra u odnosu na imperial, i deblji sloj poliamida u sebi ako sam dobro razumeo)
Sto se tice samog ulaza,ulazi se u grejani deo hodnik,i u njemu su stepnista unutrasnja za druge spratove.Trenutno je veliki problem jer ne dihtuju postojeca vrata i osecam se kao da sam napolju.
Na sta ste konkretno mislili vezano za panel,sta znaci dovoljno debeo? U planu je da odaberem neki ukrasni panel,da li postoje tu opcije sto se tice debljine?
Da li ici na SUPERIAL 75 jer je mala razlika u odnosu na imperial,ili se odluciti za neka od prva dva,,,
Nisam covek u struci ali hvala unapred u svakom slucaju na odgovorima )
Što se tiče ukrasnog panela, to Vam je 90% površine vrata, i mora biti minimum 24 mm debeo, a poželjno je i više. Jer se kroz vrata ulazi odmah u grejani deo, i nema puno smisla stavljati nova vrata, ako Vam je ispuna/panel nedovoljno debeo, i nedovoljna termička izolacija.