Evo, da se i ja oglasim kao sto sam i obecao posle ugradnje pvc stolarije.Posle mesec dana uzimanja ponuda, preporuka, iscitavanja svega na ovom sajtu, zavrsio sam posao.U delu stana sam imao vec ugradjenu Veku, dvoslojna stakla koja sam pre par godina ugradio preko Mond Line Pro firme, pisao sam vec o tome.Sada sam se odlucio za Rehau profile i troslojna stakla Solar varijanta.Sto se tice firme sa kojom sam pravio dogovor sve je proslo onako kako je dogovoreno, isao sam naravno na spoljne kutije za roletne kao sto je Deka i preporucio vise puta, stakla nazalost nisam uspeo da nadjem u onoj kombinacioji koju je Deka preporucivao, a pokusavao sam preko vise firmi, na kraju sam se ipak odlucio za Solar, nisam vise imao zivaca ni snage ni za uzimanje ponuda ni za objasnjavanje sa majstorima zasto trazim tu kombinaciju stakala itd...Morao sam da pravim kompromis u smislu da radim sa firmom koja mi je delovala kao najozbiljnija u smislu ugradnje, naravno i ponuda mi je bila prihvatljiva, isao sam preko Geff kredita i banke.Sto se tice firme za ugradnju, rok za ugradnju je bio 25 dana, zvali su me za ugradnju i ranije, majstori krajnje profesionalni i kulturni.Rehau mi je ostavio mnogo bolji utisak od Veke, jednostavno mi izgleda mnogo kompaktnije, jace, sigurnije,to je moja impresija, ponavljam imam i Veku ugradjenu odranije, rucice na Veka mi izgledaju nekako jadne u odnosu na Rehau, ali ok, to su mozda samo moje percepcije i stvar ukusa.U mom slucaju Solar stakla su bila pun pogodak, jer nalazim se sa suncane strane i imam i previse svetlosti u stanu a solar stakla za nijansu smanjuju prodiranje sunacanih zraka , nista od presudne vaznosti ali ipak se oseti razlika, tj vidi.Sto se tice zvucne izloacije, pisali smo o tome, pre ovoga sam imao drvene prozore sa dvoslojnim staklima koji su takodje bili poprilicno dobri zvucni izolatari, ali unutrasnje kutije od roletni,kosava je ipak probijala, a i estestki posle toliko godina, mislim da su odsluzili svoje.Elem, posto preko puta zgrade imam gradjevinske radove, nicu zgrade, bucni radovi su vec par godina, nivo buke se znacajno smanjio, nije se desio neki spektakl po tom pitanju u odnosu na drvene prozore, ali ipak za nijansu je cini mi se bolje, pricamo o specificnim zvucima, ja saobracaj ne cujem, automobili, kamioni i sve to ne dopire kroz ova stakla i prozore, ali zvuci cekica, busilica, mesalica, hiltija se ipak cuju, ne toliko kao pre ali se cuju.Mislim da ce najveci benefit od ove ugradnje biti u tom termo smislu, vec sada je u stanu toplije za 1,5 stepen vise, izbacivanjem roletni i kutija napolje je neophodno, a i leti ce nadam se biti manja vrucina.Kazem, firma za ugradnju je uradila posao skroz korektno, ALI IMAM JEDNU ZAMERKU.Naime, iako su mi prozori uvuceni i nikada ne udara kisa direktno u njih i ni ranije nisam imao okapnice ili podprozorske daske, sada sam ocekivao da ce ta firma da mi ugradi i to, ni ne znajuci da sam morao to posebno da trazim, plus u onoj guzvi sam zaboravio to da i napomenem ocekujuci da cu sigurno dobiti i okapnice.Medjutim, ugradnja je prosla, spoljne roletne i zazori postavljeni, podprozorska daska nije ugradjena i sada je to naravno problem naknadno raditi, jedino da angazujem nekog limara da mi to uradi.......