Pozdrav svima
Trenutno sam u fazi nabavke prozora za kuću (30 kom) i ulaznih vrata (PVC sa ukrasnim panelom), i na kraju sam sveo izbor na dva ponuđača:
- Prvi iz Novog Sada nudi Rehau Synego (6-komorni profil), sa Maco okovom i 3 slojnim staklom (niskoemisiono).
- Drugi iz Beograda nudi Schuco Living 82MD (7-komorni profil) sa WinkHaus ProPlilot okovom (bolji okov) i 3 slojnim Gardijan staklom (niskoemisionim).
Sa ovim iz Beograda sam ranije imao saradnju i bio sam zadovoljan, ali ovog drugog iz Novog Sada mi je preoručio prijatelj kome su radili i koji isto je isto bio jako zadovoljan.
I jedna i druga firma su u ovom poslu preko 20 godina. tako da verujem da je kvalitet izrade i ugradnje na istom ili sličnom nivou.
Ono što je razlika je cena, jer firma iz Beograda je cca. 10% jeftinija (cca 1300 eura), a ja imam jedino dilemu oko okova.
Koliko sam razumeo
@deka u akciji WinkHaus je druga liga u odnosu na Maco tako da se trenutno tu lomim.
Cilj mi je da kada postavim prozore, sem redovnog podmazivanja, ne bih želeo da moram da menjam dihtunge, okov i sl., odnosno da okov krene da zeza tako da posle tipa 5-10 godina teško zatvara i slabije dihtuje.
Razlika u ceni nije toliko strašna, ali kako sam u investicionim radovima na celoj kući i idalje imam mnogo toga da uradim, svaki evro mi znači.
Dakle, da li se isplati i uložiti tu razliku o okovili ne gledano dugoročno?