Pozdrav svima.
Čitao sam iskustva ljudi na ovom forumu, pa sam se odlučio za Pvc stolariju Trocal 76md sa trostrukim staklom i tri diht gume sa roletnama i komarnicima na oba prozora, makaze na roletnama - jedan trokrilni, jedan dvokrilni. Ponuda je bila oko 1400e sa demontažom stare stplarije i montažom nove. Pola para sam dao pri poručivanju - sklapanju igovora, juče je bila ugradnja i nisam baš oduševjen nekim stvarima...
1. Majstori su bili neuredni od početka u smislu da su kutije sa roletnama stavili na plocice da se grebu, i ako su kod sebe ikali rolnu kartona koju su mogli da rasire po podu. Drugo profil koji je jedan majstor dodao na prozor za montažu roletne prvo je nakucao bez silikona na ragastol i ako profil ima samo neku malu gumu, a kad sam ga tri puta pitao jel moguce da samo to dihtuje, skinuo je pa je stavio silikon.
2. Na trokrilnom prozoru, na kome su dve roletne stavljene su dve kutije za roletne, zar ne bi trebalo da obe idu u istu kutiju?
3. Komarnike i roletne za trokrilni prozor su montirali na licu mesta tako sto su ga prvo fiksirali kajlama i pur penom po coskovima, pa su montirali profile, vodilice, komarnike i roletne, tako da je ispalo krivo i nakaradno. Na kraju su istiplovali i dodali pur penu. Inače ja sam insistirao da prvo usisam i polijem vodom, oni su krenuli da pune pur penu po onoj prasini...
4. Komarnike i roletne za dvokrilni prozor su montirali na licu mesta tako sto su prvo montirali profile vodilicei roletne, pa su sve to ufiksirali, komarnik nije ubacio jertreba da se radi drugi sims spolja, pa ce verovatno i roletna morati da se skida.. Taj okvir dosta siri od prozora, zbog dodavanja gipsa sa desne strane unutra, samo ne znam kako sada da obradim špaletne oko svih tih profila
5. Makaze su uradjene na pola visine, i fikrirane su nitnama za koje roletne zapinju...
6. Za manji prozor su me tek pitali gde da ga pozicioniraju u odnosu na fasadu, pa sam im rekao da urade kao sa velikim, s tim sto sam tek tad video da kutija za roletnu strci 2-3 cm, a moglo je da se povuce jos ka unutra jer je ostalo 8cm. Sta ovde raditi, da stavim neku okapnicu iznad kutija da se voda sa fasade ne bi slivala po njoj i dalje ka prozoru?
7. Na slikama se vidi kako profili dihtuju pri zatvaranju prozora.. Da li je to ok ili bi guma trebalo da nalegne do ivice?
Osim navedenog prozori su namešteni u libelu, stoje u mestu kada se otvore...
Gledam šta bi moglo da se ispravi-doradi pre isplate druge rate, pa ako
https://forum.beobuild.rs/members/deka-u-akciji.15232/ ima neki savet ili predlog kako da rešim ovu situaciju bio bih zahvalan.
Pogledajte prilog 194038Pogledajte prilog 194039Pogledajte prilog 194041Pogledajte prilog 194042Pogledajte prilog 194048