[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854690#p854690:1gmy4j62 je napisao(la):
Kaliri » Pon Maj 31, 2021 10:29 pm[/url]":1gmy4j62]Dobro vece svima. Nov sam clan na ovom forumu(ako sam nesto pogresno napisao ili postavio pogresno post,nemojte mi zameriti),ali sam ovu temu iscitao od prve do poslednje strane,i naucio puno vaznih stvari najvise zahvaljujuci Deki koji je napisao puno dobrih stvari a samim tim meni laiku pruzio upliv u materiju u koju uopste nisam bio upucen. Hvala na tome :kk:
Trenutno sam u procesu adaptacije cele kuce od nekih 200 kvadrata,i na red dolazi stolarija(nekih 6 balkonskih vrata,4 prozora,i 2 ogromna prozora - podizno klizni sistem). U pitanju je alu stolarija i za sada imam ponudu za Alumil profile serija S67,za balkonska vrata i prozore (za nju sam se opredelio zato sto sam ovde procitao da su serija 11000 i 11500 zastarele) na koje bi islo troslojno Guardian 4 season staklo 4-16-4-16-4. Okovi su Seigenia,trazio sam da budu sa skrivenim sarkama,3 dihtung gume...takodje imam veliki otvor u prizemlju koji izlazi na balkon 400×230,i tu sam planirao jedan fix 200×230 i drugi deo 200×230 koji bio bio pokretan sa podiznom kliznim mehanizmom. Za to su mi ponidili Alumil S560,koji po meni ima odlicne karakteristike,ali koliko vidim, ne moze da se ugradi troslojno staklo 4-16-4-16-4,vec mi dobavljac sa kojim planiram da radim nudi opciju dvoslojnog stakla 6-24-6, konkretno za tu poziciju. Posto sam ovde procitao,da je staklo najvazniji deo sto se termo izolacije tice,tj 90%, trazio sam neki napredniji mehanizam za ovu poziciju. Ponudjen mi je podizno klizni sistem Alumil S700 u koji moze da se napakuje trslojno staklo,i koji je napredniji u odnosu na S560,naravno i cena je veca nekih 25%. E sada pitanje za Deku(naravno ako je jos uvek aktivan na ovoj temi),sta mi predlazete,da uzmem S560 sa dvoslojnim gore navedenim staklom ili S700 sa troslojnim? I koliko je profil Alumil S67 smartia losiji u odnosu na Alumil S77 suprime?
Nadam se da je tema jos uvek aktivna. Jos jednom hvala na svemu. Pozz