Šta je novo?

Pupinova Palata

Ja sam dobio pre mesec oko dana 3.700,00 e/m2, (sa PDV-om), za dvosobni na 3. spratu. Visi spratovi su bili skuplji, 3.900-4.000 e/m2. (Sa PDV-om).
Koja je okvirna kvadratura stana o kom se prica? Zanimljivo mi je ako uporedim cene sa Kvart64 projektom gde je pre godinu dana cena kvadrata za stan dvosoban stan ~40m2 u drugoj fazi bila 3850e sa pdv-om. Interesantno mi je da je u projektu koji bi trebalo da bude skuplji, godinu dana kasnije jeftiniji kvadrat.

Cene su bile na sajtu neke agencije, zvao sam ih pre mozda vise od mesec dana. Ja sam pitao za dvosoban i dobio ove cene koje sam naveo, priblizno. Sad sam gledao i nema tog dvosobnog na sajtu. Mislim da je Fenix ili Kredium, ne secam se jer sam gledao i jedne i druge.

Koja je okvirna kvadratura stana o kom se prica? Zanimljivo mi je ako uporedim cene sa Kvart64 projektom gde je pre godinu dana cena kvadrata za stan dvosoban stan ~40m2 u drugoj fazi bila 3850e sa pdv-om. Interesantno mi je da je u projektu koji bi trebalo da bude skuplji, godinu dana kasnije jeftiniji kvadrat.
I meni je zapalo za oko kao interesantno ali je zapravo jedina logicna stvar koja se desila sa cenom stanova u poslednje vreme, toliko se stanova odjednom gradi na tom malom prostoru (mislim na taj blok) da je neizbezno bilo da se cene malo koriguju cak i uprkos ocigledno ogronmoj kolicini novca u opticaju (da ne kazem koji se pere). Hocu reci ogromna konkurencija na toj lokaciji a investitori hoce da prodaju a ne da stoji do u nedogled.

I meni je zapalo za oko kao interesantno ali je zapravo jedina logicna stvar koja se desila sa cenom stanova u poslednje vreme, toliko se stanova odjednom gradi na tom malom prostoru (mislim na taj blok) da je neizbezno bilo da se cene malo koriguju cak i uprkos ocigledno ogronmoj kolicini novca u opticaju (da ne kazem koji se pere). Hocu reci ogromna konkurencija na toj lokaciji a investitori hoce da prodaju a ne da stoji do u nedogled.
Slazem se, zato i mislim da od rusenja FOB-a i IMTa nema nista dok se ne zavrse svi ovi projekti, dici ce im pocetnu cenu a eliminisati konkurenciju

Da dodam, meni je najcudnije sto je u Gredinom projektu i to u ranijim fazama ostalo jos solidan broj manjih dvosobnih stanova, vrv zbog cene, ali deluje da njima nije nikakav problem ni da ostanu tako neprodati dokle god.

Da dodam, meni je najcudnije sto je u Gredinom projektu i to u ranijim fazama ostalo jos solidan broj manjih dvosobnih stanova, vrv zbog cene, ali deluje da njima nije nikakav problem ni da ostanu tako neprodati dokle god.
Verovatno su faze 2 i 3 kanibalizovale prodaju faze 1, jer su stanovi u fazi 1 sigurno bili skuplji jer je gradnja odmakla.

To je moja teorija barem, ili prosto prezasicenje jer ih je sustigao terminal 10 i sada se kao opcija pruza i pupinova palata.

Lepo zvuči, šteta što nije tačno. Cene nisu pale ni za 1 e, i neće. Jedino može rast da uspori ili privremeno stane. 20 godina slušamo istu priču, a cene rastu pa malo stagniraju, pa opet naglo skoče, pa rastu... Pre 10ak godina je Blok A u izgradnji počeo sa cenom od 1.600 e/m2, pa 1.900 pa danas oko 5.000 e/m2.
Ovi projekti nisu spuštali cene od objave prodaje, (ne znam da li su podizali), ali smanjenja cena nije bilo i ne treba se ni nadati. Zakup stana je pre par godina skočio i 80%, pa zadnjih meseci možda pao za 10-15%.

Lepo zvuči, šteta što nije tačno. Cene nisu pale ni za 1 e, i neće. Jedino može rast da uspori ili privremeno stane. 20 godina slušamo istu priču, a cene rastu pa malo stagniraju, pa opet naglo skoče, pa rastu... Pre 10ak godina je Blok A u izgradnji počeo sa cenom od 1.600 e/m2, pa 1.900 pa danas oko 5.000 e/m2.
Ovi projekti nisu spuštali cene od objave prodaje, (ne znam da li su podizali), ali smanjenja cena nije bilo i ne treba se ni nadati. Zakup stana je pre par godina skočio i 80%, pa zadnjih meseci možda pao za 10-15%.
Uopšte se nisu kod arene 2008. prodavali stanovi za 2500, pa posle 5 godina u Belvilu za 1300. Uopšte se to nije desilo.

Uopšte se nisu kod arene 2008. prodavali stanovi za 2500, pa posle 5 godina u Belvilu za 1300. Uopšte se to nije desilo.
Kakav cherry picking. Belvile je još tada imao groznu reputaciju da je nekvalitetna gradnja, pritom su stanovi korišćeni za Univerzijadu, i neki su bili dosta pohabani od strane učesnika. I ne, nije se prodavalo za 1300, cena je bila 1500-2000 plus PDV, evo i sa ovog foruma https://forum.beobuild.rs/threads/belville-stambeno-poslovni-kompleks-430-000kvm.8/post-66131.

Da, da, ja sam se mozda lose izrazila kada sam rekla da se cene koriguju, htela sam zapravo da kazem da me ne cudi ako stagniraju odnosno ako je cena nekih projekata koji su u naprednijoj fazi niza od nekih koji su tek na pocetky, bas zbog konkurencije. Ne ocekujem ni ja za sada da padnu, mada opet ne bi me zacudilo ni ako bi se desilo da malo padnu.

Belvile je još tada imao groznu reputaciju da je nekvalitetna gradnja, pritom su stanovi korišćeni za Univerzijadu, i neki su bili dosta pohabani od strane učesnika.
Koliko je tacno ovo za Belvil🙂 u odnosu na ove sadasnje projekte Belvil je wow, jedino sto meni tu smeta je preveliki parking na ustrb zelenila medju zgradama, ali u odnosu na (skoro) sve kasnije vece projekte meni je mogu slobodno reci neuporedivo prijatnije naselje.

Kakav cherry picking. Belvile je još tada imao groznu reputaciju da je nekvalitetna gradnja, pritom su stanovi korišćeni za Univerzijadu, i neki su bili dosta pohabani od strane učesnika. I ne, nije se prodavalo za 1300, cena je bila 1500-2000 plus PDV, evo i sa ovog foruma https://forum.beobuild.rs/threads/belville-stambeno-poslovni-kompleks-430-000kvm.8/post-66131.
Moj stric je uzeo za oko 1300+PDV, doduse radio je tada u Delti za Miskovica, tako da je mozda to uticalo na cenu?

Koliko je tacno ovo za Belvil🙂 u odnosu na ove sadasnje projekte Belvil je wow, jedino sto meni tu smeta je preveliki parking na ustrb zelenila medju zgradama, ali u odnosu na (skoro) sve kasnije vece projekte meni je mogu slobodno reci neuporedivo prijatnije naselje.
Slažem se sve, previše automobila i ulica, nedostatak kvaliteta u gradnji kompenzuje živost samog naselja.

Ako sam dobro razumeo, kažete da je 2008 stan u novogradnji koštao 2.500e/m2, a 2013. je pala cena na 1.300 e/m2 ???
Ja tvrdim da to NIJE TAČNO!
Da li je taj stan od 2500 e pao tokom 5 godina na 1.300 e? Verujem da nije pala cena ni za 10e/m2 već je samo stagnirala ili rasla.
Isto tako ni taj u Belvilu nije pao na 1.300 e/m2 sa 2.500 e/m2, nego je verovatno bio 1.200 e/m2 pa skočio na 1.300.
Tako da ste temu promašili 100%

Ja samo znam da je danas cena kvadrata u belvilu u kod arene maltene ista.

Arena ugovorene cene 2008, kao i 2014-2015. Čisto da se vidi kako nikad cene novogradnje nisu pale ni evro, samo su stagnirale.

1762375419535.png

1762375453549.png
1762375200123.png
1762375215516.png
1762375178990.png
1762375228139.png

Poslednja izmena:
Kao neko ko je ziveo u Belvilu pa kasnije u jos par novih novobeogradskih naselja, mogu da kazem da je kvalitet gradnje i materijala u Belvilu poprilicno losiji od ostatka luksuznih naselja.
Jedino opravdanje za trenutnu cenu Belvila je lokacija i spoljasni deo kompleksa, za koji mogu da se slozim da je mnogo funkcionalniji i humaniji od vecine novih kompleksa a pogotovo ovih novih u bloku 65 i prekoputa.

Pazi za ovo mogu samo da ti verujem na rec jer ni od koga nisam cula nikakvu vecu zamerku na kvalitet gradnje u belvilu, narocito ne u odnosu na novogradnju na nbg, mada i tu ima razlike i zavisi sta smatramo "luksuznim" naseljem. Ono sto ja vidim jeste kako se samo naselje odrzava, kako spolja tako i unutrasnjost zgrada, i to je jako dobro, u najmanju ruku. I naravno sam prostor medju zgradama i okolina koje si pomenuo su daleko bolje od novih nbg naselja, i "luksuznih" i ostalih.

Moram da se ispravim, west 65 ima lepu spoljasnost to priznajem, al ostaje nam ono otpadanje fasade...

Vrh