To su razliciti oblici buke. Svakako šteta, ako je tako.Pregradni zidovi uopste nisu problem.Problem je ploca tj. Plafon i pod.Cuje se svaki korak od komsije iznad i nasi koraci komsiji ispod
Koja je okvirna kvadratura stana o kom se prica? Zanimljivo mi je ako uporedim cene sa Kvart64 projektom gde je pre godinu dana cena kvadrata za stan dvosoban stan ~40m2 u drugoj fazi bila 3850e sa pdv-om. Interesantno mi je da je u projektu koji bi trebalo da bude skuplji, godinu dana kasnije jeftiniji kvadrat.Ja sam dobio pre mesec oko dana 3.700,00 e/m2, (sa PDV-om), za dvosobni na 3. spratu. Visi spratovi su bili skuplji, 3.900-4.000 e/m2. (Sa PDV-om).
I meni je zapalo za oko kao interesantno ali je zapravo jedina logicna stvar koja se desila sa cenom stanova u poslednje vreme, toliko se stanova odjednom gradi na tom malom prostoru (mislim na taj blok) da je neizbezno bilo da se cene malo koriguju cak i uprkos ocigledno ogronmoj kolicini novca u opticaju (da ne kazem koji se pere). Hocu reci ogromna konkurencija na toj lokaciji a investitori hoce da prodaju a ne da stoji do u nedogled.Koja je okvirna kvadratura stana o kom se prica? Zanimljivo mi je ako uporedim cene sa Kvart64 projektom gde je pre godinu dana cena kvadrata za stan dvosoban stan ~40m2 u drugoj fazi bila 3850e sa pdv-om. Interesantno mi je da je u projektu koji bi trebalo da bude skuplji, godinu dana kasnije jeftiniji kvadrat.
Slazem se, zato i mislim da od rusenja FOB-a i IMTa nema nista dok se ne zavrse svi ovi projekti, dici ce im pocetnu cenu a eliminisati konkurencijuI meni je zapalo za oko kao interesantno ali je zapravo jedina logicna stvar koja se desila sa cenom stanova u poslednje vreme, toliko se stanova odjednom gradi na tom malom prostoru (mislim na taj blok) da je neizbezno bilo da se cene malo koriguju cak i uprkos ocigledno ogronmoj kolicini novca u opticaju (da ne kazem koji se pere). Hocu reci ogromna konkurencija na toj lokaciji a investitori hoce da prodaju a ne da stoji do u nedogled.
Verovatno su faze 2 i 3 kanibalizovale prodaju faze 1, jer su stanovi u fazi 1 sigurno bili skuplji jer je gradnja odmakla.Da dodam, meni je najcudnije sto je u Gredinom projektu i to u ranijim fazama ostalo jos solidan broj manjih dvosobnih stanova, vrv zbog cene, ali deluje da njima nije nikakav problem ni da ostanu tako neprodati dokle god.
Uopšte se nisu kod arene 2008. prodavali stanovi za 2500, pa posle 5 godina u Belvilu za 1300. Uopšte se to nije desilo.Lepo zvuči, šteta što nije tačno. Cene nisu pale ni za 1 e, i neće. Jedino može rast da uspori ili privremeno stane. 20 godina slušamo istu priču, a cene rastu pa malo stagniraju, pa opet naglo skoče, pa rastu... Pre 10ak godina je Blok A u izgradnji počeo sa cenom od 1.600 e/m2, pa 1.900 pa danas oko 5.000 e/m2.
Ovi projekti nisu spuštali cene od objave prodaje, (ne znam da li su podizali), ali smanjenja cena nije bilo i ne treba se ni nadati. Zakup stana je pre par godina skočio i 80%, pa zadnjih meseci možda pao za 10-15%.
Stanovi u Belvilu prvobitno nisu imali namenu koju imaju sad koliko se ja sećam i samim tim nisu bili "novi".Uopšte se nisu kod arene 2008. prodavali stanovi za 2500, pa posle 5 godina u Belvilu za 1300. Uopšte se to nije desilo.
Kakav cherry picking. Belvile je još tada imao groznu reputaciju da je nekvalitetna gradnja, pritom su stanovi korišćeni za Univerzijadu, i neki su bili dosta pohabani od strane učesnika. I ne, nije se prodavalo za 1300, cena je bila 1500-2000 plus PDV, evo i sa ovog foruma https://forum.beobuild.rs/threads/belville-stambeno-poslovni-kompleks-430-000kvm.8/post-66131.Uopšte se nisu kod arene 2008. prodavali stanovi za 2500, pa posle 5 godina u Belvilu za 1300. Uopšte se to nije desilo.
Da, da, ja sam se mozda lose izrazila kada sam rekla da se cene koriguju, htela sam zapravo da kazem da me ne cudi ako stagniraju odnosno ako je cena nekih projekata koji su u naprednijoj fazi niza od nekih koji su tek na pocetky, bas zbog konkurencije. Ne ocekujem ni ja za sada da padnu, mada opet ne bi me zacudilo ni ako bi se desilo da malo padnu.Lepo zvuči, šteta što nije tačno. Cene nisu pale ni za 1 e, i neće. Jedino može rast da uspori ili privremeno stane. 20 godina slušamo istu priču, a cene rastu pa malo stagniraju, pa opet naglo skoče, pa rastu... Pre 10ak godina je Blok A u izgradnji počeo sa cenom od 1.600 e/m2, pa 1.900 pa danas oko 5.000 e/m2.
Ovi projekti nisu spuštali cene od objave prodaje, (ne znam da li su podizali), ali smanjenja cena nije bilo i ne treba se ni nadati. Zakup stana je pre par godina skočio i 80%, pa zadnjih meseci možda pao za 10-15%.
Koliko je tacno ovo za BelvilBelvile je još tada imao groznu reputaciju da je nekvalitetna gradnja, pritom su stanovi korišćeni za Univerzijadu, i neki su bili dosta pohabani od strane učesnika.
Moj stric je uzeo za oko 1300+PDV, doduse radio je tada u Delti za Miskovica, tako da je mozda to uticalo na cenu?Kakav cherry picking. Belvile je još tada imao groznu reputaciju da je nekvalitetna gradnja, pritom su stanovi korišćeni za Univerzijadu, i neki su bili dosta pohabani od strane učesnika. I ne, nije se prodavalo za 1300, cena je bila 1500-2000 plus PDV, evo i sa ovog foruma https://forum.beobuild.rs/threads/belville-stambeno-poslovni-kompleks-430-000kvm.8/post-66131.
Slažem se sve, previše automobila i ulica, nedostatak kvaliteta u gradnji kompenzuje živost samog naselja.Koliko je tacno ovo za Belvilu odnosu na ove sadasnje projekte Belvil je wow, jedino sto meni tu smeta je preveliki parking na ustrb zelenila medju zgradama, ali u odnosu na (skoro) sve kasnije vece projekte meni je mogu slobodno reci neuporedivo prijatnije naselje.
Ako sam dobro razumeo, kažete da je 2008 stan u novogradnji koštao 2.500e/m2, a 2013. je pala cena na 1.300 e/m2 ???Uopšte se nisu kod arene 2008. prodavali stanovi za 2500, pa posle 5 godina u Belvilu za 1300. Uopšte se to nije desilo.
Da, 1.300 e/m2Ja samo znam da je danas cena kvadrata u belvilu u kod arene maltene ista.
Kao neko ko je ziveo u Belvilu pa kasnije u jos par novih novobeogradskih naselja, mogu da kazem da je kvalitet gradnje i materijala u Belvilu poprilicno losiji od ostatka luksuznih naselja.Koliko je tacno ovo za Belvilu odnosu na ove sadasnje projekte Belvil je wow, jedino sto meni tu smeta je preveliki parking na ustrb zelenila medju zgradama, ali u odnosu na (skoro) sve kasnije vece projekte meni je mogu slobodno reci neuporedivo prijatnije naselje.