[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=727588#p727588:2eh5tv7j je napisao(la):
shadestudio » Yesterday, 10:49[/url]":2eh5tv7j]Nikad nisam razumeo ljude koji zastakle terasu, a onda izadju na nju da se opuste u spoljnoj sredini. Pa zar to onda nije isto kao i da sedis u sobi, zatvoreno je kao i da imas prozor. Moslim da zastskljena terasa potpuno gubi funkciju.
Evo kao neko ko je zastaklio terasu da objasnim šta smo time dobili. U pitanju je lođa na koju smo izbacili jedan mali radijator.
Tako je, to jeste u principu soba, ali je istovremeno i mesto gde može da se puši, gde stoji komoda sa alatom, gde mogu da majstorišem, gde stoji sušilnik za veš... Jednom rečju prostorija gde važe labaviji higijenski kriterijumi.
Kod nas ima četiri prozora, dva su uvek otvorena, a dva su zatvorena, a na staklu stoji mutna folija. Time sprečavamo svakoga da nas vidi (na prvom spratu smo), a u tom delu stoji stočić i stolice.
Kada je zima, mislim da su prednosti zastakljene terase sasvim očigledne.
Kada je leto, ne vidim šta dobijem sa time da nemam prozore? Pola terase mi je znači otvoreno pa mogu da gledam šta se dešava po kraju, a sa obzirom da sam na južnoj strani mogu i roletne da spustim jer nam u dnevnu sobu ulazi previše svetla.
A da dodam i to da je u pitanju sistem koji omogućava da se svi prostori "spakuju" kao harmonika, ali za ovih 7 godina koliko nam je terasa zastakljena ne znam da li je 2 dana ukupno bilo sve otvoreno.
Na slici su tri prozora na našoj terasi zatvorena (oni su harmonika sistem) i spuštene su roletne.
O prašini i buci koje sada ima manje, mislim da ne treba trošiti reči.
Ovako izgledaju nezastakljene terase
A o terasama koje nemaju zid, već rešetke, i gledaju na ulicu pa ne možeš u gaćama da izađeš na istu, ne bih trošio reči, jer iz gore izloženog možete već zaključiti šta mislim o njima.