Marko_Zemun
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 23.06.2020.
- Pohvaljen
- 775
Pozdrav svima, da li ima nešto novo u vezi radova u Prvomajskoj ulici prema pomenutom projektu? Izgleda da je fokus na drugim delovima grada i Zemuna, a da je ovo opet ostalo po strani...
Cela ulica podseća na neku azijatsku zabit. Znam da je Šešelj uzurpirao zelene površine i davao to zamljište na korišćenje onome ko mu da više hiljada maraka u džep. Uzmite u obzir da su to bile devedesete, tada je 4.000 maraka bio ozbiljan novac.To je ономад Шешељ и дао да се простор за ширење заузима локалчићима.
У преводу- докле год су ови на власти Првомајска неће бити проширена. Џаба вишедеценијски планови кад ова власт спроводи експропријацију само кад треба неком инвеститору да се направи простор за градњу "променаде" у близини Славије, а кад су неке много једноставније експропријације у питању спинује се да није реално да руше 500 кућа ( иако их у Булевару ос Цветка до Смедеревца;нема ни приближно толико) или да нема шансе да се раселе три зграде у Булевару деспота Стефана зарад проширења уског грла. Знам да ово није тема о Градским вестима или изборима али стварно ми је доста овог јавашлука којим се десет година систематски уништава Београд и стагнирају и пројекти који су започети пре доласка ове банде на власт. Имају градски буџет од 1,6 милијарди евра и да заиста желе да прошире сва уска грла у граду, свим власницима објеката у граду чија експропријација је неопходна биле би понуђене веће паре и експропријација би самим тим много брже ишла и пројекти би се брже спровели. Али не, боље да се на рачун јавних зелених површина проширују улице чак и ако њихово проширење није потребно и да се тако баца прашина у очи јавности.Imam informaciju da imaju problem sa jednom kladionicom. Naime, u Prvomajskoj se sprema rušenje cele jedne strane, ali je problem kladionica. Vlasnik tog objekta ili kladionice je visoko pozicioniran u upravi grada Beograda. Dotični koči ceo projekat. Radikalska posla, što bi se reklo.
Nema tih para koje mogu da nadomeste zaradu kladionice.Могли су од оних пара за ложионицу обештете људе за експроприацију…
Ne znam da li je to do mene ili je zaista tako, ali imam utisak da se broj pijanaca povećava, i to širom grada.Šta druže da ti pričam, samo da vidiš na šta liči deo te ulice kod naselja Save Kovačevića. Kuće kao u favelama Ria, a iza deponija smeća gde sede pijanci.
Ne samo pijanaca, nego i klošara. Ta linija 15 je puna takvih. Kreće sa Zelenjaka pa se obično iskrcaju u Prvomajskoj. Ceo utisak je poražavajući.Nema tih para koje mogu da nadomeste zaradu kladionice.
Ne znam da li je to do mene ili je zaista tako, ali imam utisak da se broj pijanaca povećava, i to širom grada.
Ma odlično je, šta ti je. Baš lepo izgleda i ulica je živa.Mislim da se nikad neće ukloniti ti lokali. Koliko god da su ružni ti lokali čine ulicu 24/7 budnom.