Šta je novo?

Protivpožarna zaštita (Vatrogasci i vatrogasne jedinice)

Da li neko zna jel u nekoj BG stanici ima neki navalni Isuzu (ovi sa jednom kabinom)?

Znači ništa od novijih Fap, Isuzu, Zastava, Bmc nema po stanicama u samom BG (Voždovac, Kosutnjak, Zvezdara, Zemun, NBG)

Ali jel se oni uopšte koriste po Beogradu? Logično mi je za manje sredine gde ima malo ljudi ali kad u BG izlazi samo 3 čoveka na intervenciju…

Исузу ватрогасно возило https://isuzu.co.rs/vatrogasno-vozilo/gasop-vp-280-20/

исузу ватрогасно возило_.JPG

Da da za ove kamione pitam. Da li ih koriste i za kakve intervencije baš u samom BG? Ne računajući okolne stanice

Мислим да је један дежурао за промоцију официра код скупштине.

Znaci realno nisu bas praktični za BG, dok ih ni nemaju po stanicama

Није да нису практични него их сада деле по Србији. Београд је „доста“ нових возила добио па је сада ред на остатак Србије који је на издисају са ФАП-овима и ТАМ-овима. Као што Дошљак рече, има на Звездари један.

A na kakav tip intervencija recimo izlazi taj Isuzu sa Zvezdare? Sa samo 3 čoveka…

Мислим да га користе само при већим интервенцијама као пратеће возило.

Iskreno onda mi nema nekog smisla puno. Čudi me da nisu ostavili nijednog novog Fap-a u BG.

Чланак из Политике

Јубилеј ватрогасне службе Београда
Ове године навршило се 160 година од предузимања првих корака за оснивање сталне службе за гашење све чешћих пожара у Београду. Наиме, 1864. године донет је пропис којим је предвиђено формирање пожарне чете „којој ће бити задатак нарочити – гашење пожара”. Али, до оживотворења ове одредбе у пракси прошло је прилично времена.
https://www.politika.rs/scc/clanak/643362/Ju-bi-lej-va-tro-ga-sne-slu-zbe-Be-o-gra-da)

Ва¬тро¬га¬сни дом из 1882. го¬ди¬не на Сту¬дент¬ском тр¬гу_Фо¬то лич¬на ар¬хи¬ва.jpg

Jel znate možda koliko Kamaz-a ima u BG? Jel i Neograd na vodi i Banjica imaju po jedan ili ima samo jedan takav kamion?

Ти камиони стигли пре 8 месеци. Тек сад су успели све да их довезу на једно место јер је реткост да су сви у возном стању, да нису у сервису...

БВ и не знам да ли НБГ има и даље или су пребацили са НБГ на БВ.

Ja nikako da pohvatam koliko u BG ima Kamaza i BMC. Jel zna neko provedeno da li po jedan ili po dva?

Камаз само један, и њега су провозали од Земуна, преко Борче и Бањице до Савског венца.

Valjda je sad u BG na vodi. A BMC valja ima dva u BG na vodi i na novom BG. Isuzu koliko kontam samo jedan. Ne možeš da pohvataš…

Vrh