Šta je novo?

Protivpožarna zaštita (Vatrogasci i vatrogasne jedinice)

Kad klime leti i rerne oko nove godine prave ovoliko problema elekroprivredi kako će izgledati kad pređemo na elektroautomobile i brze punjače od 300 MW.

Ovo danas je klasično preopterećenje. Toplo je pa smo svi uključili klime.

Klima uređaj snage 3,5kW u punoj snazi maksimalno troši oko 1,2kW električne struje.

Kada postigne željenu temperaturu inverterski uređaj će prilagoditi odnosno smanjiti svoj učinak tako da bude dovoljan za ravnomjerno održavanje željene temperature. Ovo znači da klima uređaj maksimalne snage 3,5kW smanjuje svoju potrošnju električne energije na 200 do 500W ili kod održavanja temperature (prosečno oko 350W)!

Upravo slikao potrošnju za klimu Toshiba Suzumi Plus 10-tka, u trenutku slikanja samo je ventilator radio na unutarnjoj 28w a ukupna potrošnja za 26 dana je
46 kW.

Klima radi nonstop bez gašenja za sada sam super zadovoljan sa radom klime..

Pozdrav svima... :)
Video sam temu vezanu za vatrogastvo. Dosta pratim puno toga vezanog za vatrogasce. Pisali ste o novim vozilima koja su stizala. Da li neko zna da li stanica Voždovac ima navalno vozilo Maz?

Нема, али има велику цистерну са 10000 литара :D Навални МАЗови су у Сурчину и Младеновцу.

Hvala ti :)
Video sam jedan da je dežurao na avali za 1 maj a nije iz Surčina pa sam mislio da je sa Voždovca.
Ako neko ima sliku ili spisak njihovog voznog parka nek šalje. Čuo sam da imaju puno novih vozila. :kk:

Eво шта ја знам, по станицама:

Звездара - нови навални МАН, нови навални Ивеко, нова аутоцистерна Ивеко , нове аутолестве Ивеко, аутоцистерна Мерцедес Атего, техничко возило Мерцедес Атего, навална Застава , техничко Мерцедес Варио, шумско ТАМ 110, стара аутоцистерна Мерцедес НГцистерна, два стара навална Мерцедеса НГ (један бивши из Земуна), донирани санитет Форд, донирани стари камион сандучар Саурер, стари ФАП 1620 возило за прах, старо навално ФАП 1213, пар старих комбија Ривала, нови комби Фиат Дукато, нови комби Рено Трафик, неколико нових Џипова Ренегејт и Вранглер, пар нових Нисан Навара, Тојота Хилукс, Мицубипи Пајеро и тегљач ДАФ са цистерном;

Вождовац - платформа Мерцедес Актрос, нова аутоцистерна МАЗ 6х6, техничко возило МАН донација Руског центра, ново навално возило МАН, ново навално возило Ивеко, нова аутоцистерна Ивеко, нови Џип Ренегејт, нови Нисан Навара, Тојота Хилукс, пар старих комбија Ривала;

Кошутњак - нови навални МАН, нова аутоцистерна МАН, нови Нисан Навара, стари навални Мерцедес НГ, старе аутолестве Магирус, ново командно возило МАН, техничко возило Мерцедес Спринтер, стара платформа Мерцедес НГ, стари камион сандучар са дизалицом ТАМ 125, камион са спремиштем за спасилачку опрему ТАМ 190;

Земун - нови навални Ивеко, нова аутоцистерна Ивеко, нове аутолестве Ивеко, техничко возило Мерцедес Атего, нови Џип Ренегејт, нови комби Рено Трафик, навална Застава, стара платформа Магирус, и пар возила од ДВД Матица;

Обреновац - нови навални МАН донација ЕПСа, стара аутоцистерна ФАП 1620, аутоцистерна Мерцедес Атего, навално Застава, навално Мерцедес Атего, стари комби Ривал;

Лазаревац - нови навални МАН, нови Џип Ренегејт, нови Фиат Фулбек, нова Лада Нива, навално Мерцедес Атего, навално ФАП 1627, техничко ФАП 1417, шумско ТАМ 150;

Младеновац - нови навални МАЗ, стари навални ФАП 1620, стара аутоцистерна ТАМ 190, старо техничко ФАП 1213, шумско ТАМ 150, стари теренац УАЗ;

Гроцка - знам само за старог навалног ТАМ 170

Раковица - нови навални Камаз, стари навални ФАП 1620, стари теренац Пух;

Барајево - навални Мерцедес Атего, стари навални ТАМ 170, стара аутоцистерна ФАП 2226, шумско ТАМ 150;

Батајница - навални Мерцедес Атего, аутоцистерна Мерцедес Атего, нова Лада Нива;

Сурчин - ново навално МАЗ, стара аутоцистерна ФАП 1314, нова Лада Нива;

Борча - навални Мерцедес Атего, навална Застава, нова Лада Нива;

Бањица - навални Мерцедес Атего, аутоцистерна ФАП 1620;

Железник - навални ФАП 1621.

Svaka čast za ovako detaljne podatke i što si toliko kucao. :)
U svemu mi je najinteresantnije što su u Košutnjaku ono veliko komandno Man i pokrenno spremište. Više su mi ta vozila za Zvezdaru kao centar. Ali sigurno ima neke logike :D

Хвала :) Доста је ту било претумбавања возила међу јединицама са доласком нових а верујем да ће их бити још. Пре су тај ТАМ и МАН и били у Звездари. Има доста нових возила, али има и још доста крша који је зрео за замену.

Juce u Ruzveltovoj uhvatih ovo
IMG-20210711-191954-2.jpg

IMG-20210711-192012-2.jpg

Даљински управљано возило је Хрватске производње, донација Руско-Српског хуманитарног центра у Нишу. Донирана су четири возила, по једно у БГ, НС, Нишу и Панчеву.

A on je na daljinsko upravljanje? Vau... :shock: :)

Mada ima logike, pošto se vidi da nema periskope.

Озбиљна машина :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pv7wg3QBBY4[/youtube]

Мислим да му није битна с обзиром да се на интервенције превози на приколици.

Danas je bio veliki požar u Beogradu, goreo je neki magacin pa videh na netu onog velikog Daf-a sa mislim 30 tona vode. Jel zna neko nešto više o karakteristikama te grdosije? Jel to novo vozilo, neka strana donacija ili...

Тај камион је добијен од царине која га је запленила од турских шверцера.

Dobra mašina, pogotovo za velike požare...:) Koliko sam video da drugi kamioni usisavaju vodu iz njega i šalju za gašenje a on sam se posle puni na hidrantu verovatno.

Jeste videli slike novih vatrohasnih kamiona koji su otisli da gase pozar u Grckoj. Mahom imaju civilne tablice, dzipovi i ostala vozila imaju tablice mupa. Da li je to po sredi neka muljaza da kao sektor za vandredne situacije iznajmljuje vozila od neke privatne firme bliske vlasti ili je nesto drugo po sredi?

Pa ako mogu da iznajmljuju u GSP skode cije cetvorogodisnje iznajmljivanje kosta vise nego da su ih kupili, ne bi me ni ovo zacudilo. Ako mi neko objasni realno zasto imaju civilne tablice kada su sluzbena vozila MUP-a, ja vise u to necu verovati

Odoše i Kinezi...

Ostaje pitanje zašto im nadležni nisu uradili rekonstrukciju ovog starog objekta, pa čak i novi objekat na mestu ovog starog, po uzoru na već izgrađeni novi deo.

Ubeđen sam da ne bi sve izgorelo, da je postojala protivpožarna zaštita, što je za objekat ovakvog tipa bila najpotrebnija stvar.

Bilo bi lepo da dobiju novi objekat, ali već vidim za nekoliko godina nove stambeno-poslovne krmače.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Vrh