Aj ovako, ne može se bez Laste definitivno. Ja to kažem. To što je postala filijala streli neće biti problem da se kontrola vrati i ponovo bude pod vlasništvom države kao javno preduzeće. Sva vozila što ima strela lako posle mogu da budu u vlasništvu kasnije ponovo jake Laste. Čak se sećam da si i ti predložio gradske linije GSP, a prigradske
Lasta.
Pa aj i trocifrene linije Lasta. Ne sada definitivno, ali kasnije pod normalnom državom donekle. Izgledam kao da obožavam strelu i da bukvalno lobiram.
Ne, pre bih da je Lasta to što je bila nekada do pre nekoliko godina.
Malo da pričam o vremenu kad je Lasta dominirala na gradskim linijama, a stariji privatnici na potezu 600 do neke 2018. godine. Polovni manovi, maz 215, jedan polovnjak solaris zglobni na 610...
Konkretno kod jednog man-a ne sećam se tačno koje boje je bio, dal ljubičaste nijanse ili belo-crvene boje imao je senzor za blokiranje zatvaranja vrata kada se makar 1 putnik slučajno nađe da stoji blizu vrata. Kod platforme za spuštanje rampe je bio taj glupi senzor. Stalno je otežavao vožnju na liniji 610. Nije mogao vozač da ide dalje uopšte. Lično sam video taj problem.
Meni to ima dobre sličnosti sa skandaloznim tasterima i senzorima neophodnim za otvaranje vrata kod zglobnih mercedes konekta i citara. Nisu dugo vozili ovi iz starijeg konzorcijuma na potezu 600, tako neće beskrajno trajati i ova dominacija sada najvećeg prevoznika u Beogradu. Da, većeg od GSP, ako ne računam tramvaje i trolejbuse. Sa filijalama Lasta i Lastra, onda jeste najveći u ovom trenutku nažalost.
Došlo 40 citara i
nijedan od novih nema da vozač pritisne svoj taster za bilo koja vrata, već putnik mora da zna unapred. Nema pravilnik da mora putnik to da uradi u bilo kom autobusu generalno, smatra se da će vozač sam pritisnuti, a putnik je tu samo da najavi. Najnoviji zglobni na 610 baš ima samo tu boljku oko tastera, kao i citari što uveliko voze na 52, 73, 88, 101, 706.
Da nisu toliko štedljivi i alavi i da su platili malo više za svaki konekto i citaro da vozač može da otvori bilo koja vrata, ne bih se toliko bunio.
Liniju 56 bih realno vratio GSP, ali zapravo šteta što nije strela došla na tu liniju

. Bolje mi citaro nego bmc sa užasnim održavanjem Niš Ekspresa. I 73 bolje da je ostao GSP.
I Lui mora da ode, a mogao je da ostane Lekon. I Bamiron koji mi je dobar prevoznik bio, ako ne računam gazdu Velju (nevolju).
Mnogo mi bilo bolje sa GSP-om na liniji 88.
Nije logično Niš Ekspres da dođe i obavlja prevoz na gradskim linijama u Beogradu. A možda su mogli na liniju 73 da se prebace da nije bilo ranijeg tendera umesto 56ice. Taman da ima zglobne autobuse skoro u potpunosti.
Koliko je bilo mogućnosti da se ne rasturi sve i pogorša znatno prevoz...