Preuzeo je privatnik potez 600, kako obično biva kada se dogode tektonske promene bude dosta interesantno u startu.
Doslovno možete sve modele Mercedesa videti na linijama koje su preuzete, od Sprintera do Intoura. Pomalo haotičan dan su obeležila i ispadanja (kumovale su ogromne gužve na bivšem AP-u i Surčinskoj), tako da su se dešavale rupe u čekanjima, mislim prvenstveno na 601.
Na već matičnoj 860 prevoznik je slao šta je stigao, nadam se da novi autobusi stižu uskoro, inačeće biti u problemu.
Malo me je zeznuo već sada kratki dan pa sam pokušavao da što više uslikam koliko mogu.
Počnimo od Güleryüz Cobri, ako gledamo iz nekog ugla kvaliteta i nisu Surčinci puno profitirali sa njima u odnosu na pređašnje stanje sa GSP-om. (da naglasim, iznosim svoje
lične utiske koji se mogu razlikovati od vaših.)
Novo je novo, ali s obzirom da su obećane kule i gradovi ja moram to posmatrati iz takvog ugla, uopšteno za sada se dobro drže.
GB 7182 ; Linija 601 Surčin - TC Galerija.
GB 70208 ; Linija 610 Zemun (Kej Oslobođenja) - Jakovo (Ovog GB-a smo već upoznali sa obuke vozača koju sam zakačio par postova unazad.)
GB 70209 ; Linija 601 Surčin - TC Galerija
Prelazimo na zglobne Conecte, dobar deo njih je već sada jako rastresen sa matičnih linija na kojim su služili, opet posmatrano iz poredbenog ugla sa GSP-om ni ovde Surčinci nisu prošli nešto puno bolje, ne zaboravimo da su Solarisi pokrivali potez 600. Ako sam dobro ispratio planirano je pojačanje sa zglobovima te bi onda ipak bilo realnije da kasnije upoređujemo, ali za sada je ovako.
Uslikah Ubskog 70125 ; Linija 601 Surčin - TC Galerija
Svakako najveća uzdanica novog privatnog prevoza biće Mercedes Citaro C2, po prvi put u Beogradu, zaista nema tu šta da se doda, trenutno najbolji solo autobus u Gradu. Razbacani su na nekoliko linija.
Dosta mi se dopao displej na zadnjoj steni, nešto što do sada nismo imali prilike da vidimo.
GB 70200 ; Linija 601 TC Galerija - Surčin
GB 70202 ; Linija 610 Jakovo - Zemun (Kej Oslobođenja)
GB 70206 ; Linija 601 TC Galerija - Surčin
Šokantni deo su Mercedes Intouro, sa gradskog autobusa na slobodno mogu reći "laki međumesni" autobus, verujem da su mnogi jutros iznenadili sa njihovim prevozom.
Opet, dobar autobus i još jedna uzdanica privatnog prevoznika na potezu 600.
GB 70239 ; Linija 605 Boljevci - Novi Beograd (Blok 45)
Tu su i linije sa Mercedes Sprinterom, veoma nam poznatog modela, pogotovo ova "Rayanova" izvedba, nažalost kr**** sa 4 žmigavca se bio postavio bukvalno ispred kombija te sam ostao bez fotografije, ali opet ništa ne poznato za forumaše.
Sve u svemu, kakvih je sve početaka bilo ovo je još i dobro, postoji dosta prostora za poboljšanje, ali to će doći vremenom barem što se tiče tačnosti.
Za vozila koja se spremaju kao pojačanja ništa ne bih garantovao, naime loše iskustvo sa ovim privatnim prevoznikom imaju u Nišu, te već skoro 3 godine krši tendersku odredbu sa malim Otokar Navigo midibusevima ne želeći da ih zameni sa klasičnim gradskim autobusima, tako da dok ne vidim pojačanja ne verujem u ništa.
Toliko od mene.