@Stf
Ja te nikada nisam prozivao za 'naprednjacku logiku' , ali sad ne mogu da odolim!
Pa dal je vama (simpatizerima) vodja isprao mozak pa samo ponavljate njegove floskule i parole?
Na osnovu desetine postova na ovom forumu, smatram te pametnim deckom, te me tim pre cude ovakve izjave!
Stvar je u sledecem.
GSP ne treba da se "SVEDE", jer ni jedan pametna vlasnik bilo cega se ne trudi da SVEDE firmu, vec da je ucini sto vecom i mocnijom.
E LOŠE je upravo to što se kod nas u privatizaciju ulazi tako što se firma 'svede' i obezvredi.
I posle se cudimo sto su nam giganti iseceni i zavrsili na otkupnim mmestima starog gvozdja?
A dobar domacin (gazda) bi uradio upravo suprotno.
Ulozio, napravio da preduzece vredi vise, pa ga tek onda ponudio na trzistu.
U slucaju GSP-a to bi znacilo da se pored totalne reorganizacije, racionalizacije i otpustanja viska cinovnickog kadra, jedan od pogona (autobuskih naravno), prioritetno po hitnom postupku sredi, renovira pogon, optimizuje broj radnih mesta shodno broju vozila i polazaka.
E onda se takav pogon oglasi na prodaju (ili dugogodisnji najam, zavisno o procenama grada).
Pa se za takav dobar, profitabilan pogon uzme ozbiljna lova, kojom se dovrsi optimizacija i reorganizacija ostatka firme i povrati ulozeno.
A onda posto imas ozbiljan GSP i drugog "ozbiljnog" operatera (onog koji je kupio taj pogon), imaces i kvalitetniji prevoz i zdraviju konkurenciju.
Onda ce da otpadnu i sitni sibicar-biznismeni tipa 'zikatrans' i 'lakitransport' jer svojim kanturinama po SSSR tehnologiji nece moci da konkurisu ozbiljnim firmama.
Ne, ma zasto razmisljati, hit zadnje dve godine je "likvidacija"!
Jer, novobeogradski 'delija', 'mali od vojvode', 'veliki antiglobalista', 'prijatelj sa svim i svakim' (...), a realno manipulator nad manipulatorima koji je nakon 20 godina zivota u senci najmladjeg DR na prostorima EX YU, docekao svojih pet minuta JE REKAO da ce likvidirati ono sto likvidirani niJE...
Da se razumemo, njega ja razumem, uccenili su ga isti oni koji su ga i postavili na celo Srbije (o ne zanosite se da mi biramo i postavljamo vlast)...
Ali ne mogu da razumem simpatizere koji i pored svih izigranih predizbornih obecanja i dalje kao hipnotisani papagaji ponavljaju vodjine teorije...