105 parking mesta se ne gradi, to je laž. Praviće se kad se bude pravila sledeća ulica. Uostalom, ceo projekat (pre izmene plana za Lidl) je lako naći na sajtu opštine Prijepolje, u planovima detaljne regulacije.
Pošto je ovo građevinski forum, okačiću dve slike za širinu ulice koja se gradi, označena je oznakama 2-2 i 5-5, što jasno pokazuje da nema govora o parking mestima, već isključivo o ulici + trotoar (i zelena površina u nekim delovima). Za neupućene, u pitanju je ulica pored Lima, od mosta (koji je na slici skroz desno).
Koliko ja znam, a rekao bih da znam, kanalizacija za postojeću zgradu odmah na mostu je već bila provučena do kraja te ulice. Naravno, ako se radi put, radi se i nova infrastruktura.
Biće gotovo i pre jeseni, u Prijepolju sam i prošao sam tom ulicom pre 3 dana peške. Sva infrastruktura je već provučena, počeli su sa postavljanjem trotoara, ostaju nasipanje (završni sloj) i asfaltiranje, kao i rasveta. Šahte su već izlivene. Tako da ja očekujem za mesec dana da bude gotovo, što me veoma raduje.
I ako je ovo politički zadatak i propaganda, čisto informacija da nijedna stranka nije uspela da uradi ovo 14 godina, svi su kolektivno nesposobni, a najveću odgovornost snose oni koji imaju ili su imali najveću moć. Neću reći ko su.
A sad da se vratim na temu, išao sam danas da šetam nezavršenim putem za Sjenicu, gde je tunel iz lepa sela lepo gore. Prošao sam svim probijenim tunelima. Možda i okačim par snimaka.
Iskreno, i dalje mislim da je to dobar pravac za put, mnogo bolji od naknadno planiranog (koji takođe treba napraviti), iako se definitivno mora preprojektovati. Puno je odrona, ali najkritičniji deo je urađen.