Šta je novo?

Prijave gradskim službama

Kada se prijavi bilo kakva nepravilnost najmanji problem je isti proslediti elektronskim putem nadležnoj službi. U tom smislu Beokom nije pretrpan odnosno opterećen, to su rutinski poslovi. Da prijave šalju poštom kao nekada, pitanje je koliko bi bili ažurni. Ovako, par opcija na PC i službenici pravdaju platu. Poenta je rezultat, odnosno rešavanje problema na koje građanin ukazuje, ali o tome više ne misli onaj ko je prijavu prosledio.

Najzad, komunalna i druge incpekcije lokalne samouprave su na terenu, imaju i dežurstva preko vikenda i praznikom, a posao im je upravo da sve probleme evidentiraju i proslede stručnim službama.

U par navrata preko opštinskog sajta sam prijavila probleme, nisam dobila nikakvo obaveštenje ali problemi su rešeni na moje veliko zadovoljstvo. Znači, ne idem preko grada već se direktno obratim lok. samoupravi gde je nepravilnost uočena.
 
Bukvalno godinama prijavljujem nedostatak poklopca na Bežanijskoj kosi u jednom prolazu. Prvo nisu mogli da ga nađu, na kraju su ga našli, ali da ga obezbede ne mogu, ne umeju, neće... :bash:

 
"Šaht zatrpan raznim đubretom" ?! . . bacaj i ti đubre, a kad se napuni betonkraj.

Ako je već zatrpan onda nije u funkciji i ako se niko ne žali, nikom i ne treba.
 
Mene nervira taj nedostatak volje da se problem reši. Opština ima sigurno nešto čime bi mogla da ogradi ovaj šaht.
Mogu da zatraže od nekoga one betonske poklopce dok se ne nađe vlasnik šahta.
Mogu da stave đubrijeru.
Mogu i paletu neku (tu je pijaca blizu)

Ali ne, oni će ovako ostaviti dok neko ne upadne.

Ja ne živim u tom delu, ali jednom u par nedelja tu prođem. Da živim tu, organizovao bih nešto od gore navedenog.
 
@Dule, to što ne živiš u tom delu grada nije opravdanje da nešto ne učiniš. Npr. svaki put ponesi kesu đubreta pa dok se ne napuni. Treba misliti na ljude ma gde bili.

Moja drugarica je glavni komunalni inspektor. Tokom sunčanog vrelog dana, sa kolegama je patrolirala ulicama i u trenu nestala u rupi (valjda se to zove šaht). Da ne beše pozamašna u struku, ode do dna osim šešira. :lol: Smejala se i ona pa mogu i ja.

Sve u svemu smešno je, tačnije žalosno da se ne može odgonetnuti ko je nadležan za poklopce ili šahtove, više ne znam šta je šta, pa kako onda očekivati da otkriju kakav zločin, naopako bilo. Ipak, mislim da je nadležno JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija". Znači, prijaviti opštini koja će dalje postupiti po propisima.
 
Kojoj sluzbi treba da se obratim za predlog za postavljanje stubica, zardinjera ili bilo koje druge fizicke prepreke koje ce spreciti parkiranje na trotoar? Ne bih preko beokoma nista, neefikasni su.
 
Sekretarijat za saobraćaj kome Beokom to i prosleđuje. Inače, to je jedna od najzatvorenijih gradskih službi po mom iskustvu. Čeka se dugo na odgovor i on je uglavnom negativan, tj, u fazonu "po trenutnom planu i programu to nije planirano"
 
Vrh. Oni vec 3 meseca ne popravljaju semafor na uglu Ruzveltove i Vojvode Brane, a prijavljivan je mnogo puta od strane vise ljudi. Ceracemo se :gobb:
 
Kao što reče @crveni karton taj semafor na uglu Vojvode Brane i Ruzveltove je već tri meseca oboren, međutim ništa nisu uradili po tom pitanju.

Slao sam im i ja, ali standardno problem je u tome što je to nadležnost investitora, a ne Beograd puta.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Videh i ja sinoć slučajno da su mi preneli tvit (inače zanimljivo kako su sklopili vest o mnogim tviterašima koji su ovo komentarisali, a niko nije, već su sve izvukli iz mojih rečenica)
 
Jel se samo meni čini ili je i poslednje vreme komunalna inspekcija postala previše spora sa rešavanjem prijava?
Tri nedelje su prošle od kad sam im pustio mail i još nisam dobio odgovor, a nekad se odgovor dobijao u roku od 10 dana.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Zezeljko":3vm97325 je napisao(la):
Jel se samo meni čini ili je i poslednje vreme komunalna inspekcija postala previše spora sa rešavanjem prijava?
Tri nedelje su prošle od kad sam im pustio mail i još nisam dobio odgovor, a nekad se odgovor dobijao u roku od 10 dana.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Ihhh neko ne dobije nikad...
Kod tih stvari, nekad ume da "pokrene" stvari kad im tražiš zavodni broj...
Možda...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Polomljena bandera :bash:
bgrekeipriobalja2020-04-22-14-07-24.jpg
 
Temu sam prebacio da bude "lepljiva" tj pri vrhu podforuma.
 
Neš mi nije jasno a vidim i na tviteru kojekakvih prijava . Koliko mi se čini preporuka je Ostani kod kuće a ne da podnosimo prijave koje trenutno nisu baš toliko hitne i prioritetne. Ovih polomljenih sijalica ima onoliko. Al ajde...
 
Hitni mi je potreban savet inače mislim da cu da završim u ludnici.
Živim u zgradi u prizemlju i na 2-3m od zgrade su 2 prolaza sa stepenicama. Prvi prolaz nije natkriven. Drugi nažalost jeste i tu je problem. Zadnjih godina tu je počela da se skuplja kuka i motika. Od radnika okolnih prodavnica, koji sede na zardinjeri, jedu, piju do dece i lokalnih pijanaca. Ostavlja se svakako đubre i buka je nesnosne kao da živim na železničkoj stanici. Pokušala sam lepo da zamolim da se druže negde drugde, da sede nekom ispred prozora, da me ne zanimaju njihovi privatni razgovori kao ni njih moji, ali stvarno nemam više volje ni živaca da nekom.objasnjavam da prolaz služi da se prodje i da se đubre ne ostavlja na ulici.
Ranije se samo dešavalo da kad se neko sretne na stepenica, zastane poprica par minuta i nastavi- medjutim kao što rekoh od 6 ujutrh do 2 noću je ludnica. Ne mogu da zovem stalno komunalnu i policiju koja ni ne izadje na teren. Zadnji ispad je bio klinac koji je autolakom uništio tek očišćeni zgradu i naravno moje prozore. Kad se drugi put pojavio zvala miliciju- opet niko nije došao.
Postoji li neki.nacin da se reši ova situacija i kome se obratiti?
Hvala
 
Da stavite kameru i da ih strimujete na yt ili da skinete krov na tim prolazom pomjerite zardinjere na kojima sjede
Prodate stan ukoliko je moguce ili isti iznajmite sebi od kirije uzemte novi na drugom mjestu npr ...
 
Smaraj telefonom policiju i komunalnu miliciju svaki put kad se okupe. Nešto tipa remećenje javnog reda i mira (pijani, deru se, bacaju flaše).

Bez ikakve histerije, sve kulturica preko telefona. Malo preuveličaš stepen buke, kaži da imaš malo dete (ili da komšija ima malo dete pa mu smeta buka)

Inače, stan u prizemlju može biti užas upravo zbog ovakvih stvari.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=734172#p734172:2m1gt608 je napisao(la):
direktor » Sub Maj 02, 2020 2:12 pm[/url]":2m1gt608]Da stavite kameru i da ih strimujete na yt ili da skinete krov na tim prolazom pomjerite zardinjere na kojima sjede
Prodate stan ukoliko je moguce ili isti iznajmite sebi od kirije uzemte novi na drugom mjestu npr ...
Pa snimaka i fotografija imam dovoljno, pa ću zajedno sa predsednikom kućnog saveta probati da se obratim komunalnoj inspekciji kako bi se krov skinuo. Žardinjere su onda najmanji problem. Već sam dobila dozvolu od gradskog zelenila da posadom i neko cveće i onda neće moći da se sedi. Krov je problematičan, jer kada pada kiša tu se skupe a kad sija sunce ima hladovine. Hvala na savetima.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=734177#p734177:r57sz6sq je napisao(la):
astrodule » Sub Maj 02, 2020 2:38 pm[/url]":r57sz6sq]Smaraj telefonom policiju i komunalnu miliciju svaki put kad se okupe. Nešto tipa remećenje javnog reda i mira (pijani, deru se, bacaju flaše).

Bez ikakve histerije, sve kulturica preko telefona. Malo preuveličaš stepen buke, kaži da imaš malo dete (ili da komšija ima malo dete pa mu smeta buka)

Inače, stan u prizemlju može biti užas upravo zbog ovakvih stvari.
Joj zvala toliko da sam se samoj sebi skočila. Majka ima pritisak 200 i ta buka joj extremno smeta. Ali u većini slučajeva kažu samo poslaćemo nekoga i nista se ne desava. Kao što rekoh, kad su ovi klinci autolakom uništavali 3 površine- zvala sam miliciju i 45min gledala kako klinci i dalje šaraju s ništa se ne desava. Prva policijska stanica je 200m od kuće, druga opštinska ni 2km.
 
3 nelegalna gradilišta u Milana Rakića aktivirana u poslednjih 7 dana u delu od MUP Zvezdara do Olimpa. Srušene kuće i krenuli da grade zgrade bez dozvola.

Takođe, u Bulevaru kod Cvetka betoniran mali park iza Cvećare.
 
Vrh