Postovani korisnici,
ovog veoma informativnog i korisnog foruma, molim za pomoc. Ne znam da li je neko bio u prilici da koristi Klinicki centar Srbije, odnosno da pokusa da se parkira unutar kruga ove tercijarne zdravstvene ustanove u toku radnog vremena. Oni koje je muka naterala da nekog svog bliznjeg treba da odvedu na pregled susrecu se sa neverovatnom situacijom kada je u pitanju pokusaj parkiranja. Automobili su parkirani bukvalno svuda, na obelezenim parking mkestima (na nekoliko mesta u krugu KCS-a postoje obelezena parking mesta van zone), na trotoarima, na kolovozu, na heliodromu, na zelenim povrsinama, u svakom, ali bas svakom budzaku. Sticajem okolnosti, proteklih meseci nekoliko puta mesecno dovozila sam tesko bolesnu i skoro nepokretnu rodjaku u Dnevnu bolnicu Instituta za plucne bolesti i tuberkulozu. Jedini nacin da uspem da je odvedem na terapiju bio je da autom pridjem ulazu u Dnevnu bolnicu koje se nalazi na boku zgrade (dakle nije u pitanju glavni ulaz u Institut) a kako bih joj omogucila izbegavanje stepenista koje ne moze da savlada i sto krace hodanje. Taj prostor kojim se pristupa tom bocnom ulazu lici na dvoriste zgrade ali nije ogradjen i uvek je pretrpan automobilima koji su parkirani bez reda. Pretpostavljam da su u pitanju kako automobili zaposlenih u ovoj ustanovi tako i korisnika poput mene. Medjutim, juce me je docekala izmenjena situacija - na ulaz u taj prostor postavljena je rampa koja mi je onemogucila da se automobilom priblizim ulazu u Dnevnu bolnicu. Na taj nacin je to tzv.dvoriste postalo "privatni" parking, pretpostavljam za zaposlene. Imala sam prilike da vidim kruzeci po krugu KCS-a, u bezuspesnim pokusajima parkiranja, jos nekoliko ovakvih "privatnih " parking prostora. S moje tacke gledista postavljanje rampi unutar kruga Klinickog centra, predstavlja uzurpiranje javnog prostora. Interesuje me kojoj inspekciji je najbolje da se obratim kako bih ustanovila na osnovu cega je odluceno i dozvoljeno da se "privatizuje" deo prostora i time onemoguci dostupnost ove zdravstvene ustanove. Napominjem, da nisu iscrtana parking mesta tako da pretpostavljam da ne postoji ni odluka Gradskog sekretarijata za saobracaj. Da li je primerenije komunalnoj inspekciji ili Sekretarijatu za inspekcijske poslove?Ili na obe adrese?
Unapred hvala na pomoci