Šta je novo?

Prigradske linije javnog saobraćaja – predlozi i rešenja

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504507#p504507:1lmzfygc je napisao(la):
Bumbarevo brdo » Суб Дец 30, 2017 6:20 pm[/url]":1lmzfygc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504403#p504403:1lmzfygc je napisao(la):
solecar » Sub Dec 30, 2017 2:11 am[/url]":1lmzfygc]Predlog za liniju 530 Resnik (Edvarda Grira) - Resnik ŽS - Rušanj (preko ulice Oslobođenja). Na ovaj nacin bi se realizovala višegodišnja molba stanovnika Rušnja za vezom sa Resnikom , plus što bi se dobila i veza sa budućom linijom 2 BG:voza , kako Rušnja , tako i dela Resnika koji opslužuje samo linija 94. Pored ovoga , dobila bi se i bolja veza Rušnja sa Novim Beogradom , putem linije 94. Na liniji bi radila 2 minibusa na 20 minuta.

file.php
Potpuno je nepotrebno da gubi vreme po resniku, dovoljno je da bude feeder za bg voz, za ljude iz rusnja. I da spoji dva naselja.
Бумбарево Брдо је управу. Једино што би линија онда била веома кратка и Рушњу би сигурно више одговарало да имају директну линију до центра Ресника, понајвише због великог Максија и осталих продавница које немају у свом насељу. Да напоменем да је и део Рушња општина Раковица те да становници имају картон у ДЗ Ресник.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505676#p505676:1hi517a3 je napisao(la):
abrines » January 4th, 2018, 11:52 pm[/url]":1hi517a3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504507#p504507:1hi517a3 je napisao(la):
Bumbarevo brdo » Суб Дец 30, 2017 6:20 pm[/url]":1hi517a3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504403#p504403:1hi517a3 je napisao(la):
solecar » Sub Dec 30, 2017 2:11 am[/url]":1hi517a3]Predlog za liniju 530 Resnik (Edvarda Grira) - Resnik ŽS - Rušanj (preko ulice Oslobođenja). Na ovaj nacin bi se realizovala višegodišnja molba stanovnika Rušnja za vezom sa Resnikom , plus što bi se dobila i veza sa budućom linijom 2 BG:voza , kako Rušnja , tako i dela Resnika koji opslužuje samo linija 94. Pored ovoga , dobila bi se i bolja veza Rušnja sa Novim Beogradom , putem linije 94. Na liniji bi radila 2 minibusa na 20 minuta.

file.php
Potpuno je nepotrebno da gubi vreme po resniku, dovoljno je da bude feeder za bg voz, za ljude iz rusnja. I da spoji dva naselja.
Бумбарево Брдо је управу. Једино што би линија онда била веома кратка и Рушњу би сигурно више одговарало да имају директну линију до центра Ресника, понајвише због великог Максија и осталих продавница које немају у свом насељу. Да напоменем да је и део Рушња општина Раковица те да становници имају картон у ДЗ Ресник.
Blago njima. Tri dana jahanja dok dođu do lekara. Na ovaj način bi imali direktnu sa domom zdravlja , železničkom stanicom i marketima. Tri muve jednim udarcem.
Ovo za dom zdravlja nisam znao. Hvala na informaciji. Ja sam mislio da se oni leče negde mnogo bliže.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505675#p505675:1hi517a3 je napisao(la):
abrines » January 4th, 2018, 11:48 pm[/url]":1hi517a3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504789#p504789:1hi517a3 je napisao(la):
solecar » Пон Јан 01, 2018 1:52 pm[/url]":1hi517a3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504777#p504777:1hi517a3 je napisao(la):
laki72 » January 1st, 2018, 11:52 am[/url]":1hi517a3]
solecar":1hi517a3 je napisao(la):
Koliko je ovako nešto izvodljivo? Linija 410 Resnik (zeleznicka stanica) - Pinosava (Jaroslav Cerni). Na ovaj nacin bi bio pokriven deo Pinosave koji je trenutno bez gradskog prevoza , plus što bi se dobila veza sa budućom linijom 2 BG:voza. Na liniji bi saobraćala dva minibusa na 20 minuta.

Nažalost, potpuno je neizvodljivo.
Naime, veci deo trase je doskorasnji atarski put, asfaltiran pre nekog vremena.
Put je tolike sirine da se dva putnicka automobila mimoilaze tako sto jedan delom silazi sa kolovoza.
Doduse, taj deo puta koji ide kroz atar bi se lako dao prosiriti, ali je jos veci problem u samom Resniku gde postoji jedno usko grlo na tom pravcu koje se tesko moze izbeci jer su stambeni i pomocni objekti neposredno uz ulicu koja je takodje jako uzana.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Da li su ulice širine tipa kao one u Jajincima kuda je linija 409 provučena?
3 метара је широк асфалтни пут који спаја Ресник и Пиносаву.
U tom slučaju može minibus bez problema da se uvede , obzirom da je 3m minimum koji mora da se ispunjava kako bi se uvela linija određenom ulicom. Tako kažu u DJP.

POČELI RADOVI U ULICI ALEKSANDRA VOJNOVIĆA

Predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić i članovi Opštinskog veća Darko Ignjatović i Tomislav Pantelić, obišli su danas početak radova na asfaltiranju dela ulice Aleksandra Vojnovića u Resniku. U dogovoru sa izvođečem radova, iskorišćeno je lepo vreme bez padavina, da radovi na rekonstrukciji ulice počnu pre planiranog roka.
Radove sopstvenim sredstvima finansira Gradska opština Rakovica, a predviđeno je da se ulica Aleksandra Vojnovića proširi i asfaltira u dužini od 1.100 metara. Osim toga, u blizini broja 90a planirana je izgradnja okretnice za novu autobusku liniju gradskog prevoza. Planirano je da novom linijom gradskog prevoza saobraća minubus, a proširenjem ulice steći će se uslovi da nova linija zaživi.
Planirano je da nova linija poveže ovaj udaljeni deo Resnika sa ostatkom naselja i Rakovice. Minibus, nakon što se ulica Aleksandra Vojnovića proširi, povezivaće stanovnike ovog dela naselja sa okretnicom autobusa 47, 94, školom i drugim prometnim tačkama u Resniku.
Tokom obilaska radova, predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić je u razgovoru sa građanima ovog dela Resnika čije se kuće nalaze uz prugu, dogovorio rešavanje još jednog velikog problema. Građani su ukazali na problem kanala koji prati prugu, a koji se i tokom manjih padavina brzo napuni i preti domaćinstvima. U dogovoru sa nadležnim organima u preduzeću „Železnice Srbije“, dogovoreno je da se kanal u što skorijem roku očisti i proširi, kako ne bi više prelivao i pretio domaćinstvima.

izvor: FB Rakovica

P.S.

Evo šta sam ja nedavno predlagao da bude minibus.

A da li postojeće saobraćajnice omogućavaju da se napravi linija sa regularnim autobusima, koja bi od Rušnja, preko Resnika, išla dalje kružnim putem ka autoputu za Niš do nekog od naselja u blizini Ikee, tipa Vrčina? Da li je to uopšte smisleno?

Nažalost , nije izvodljivo. Kako drugi kažu , bilo je više proba sa različitim busevima , i to solo , i uvek bi autobus trokirao na uzbrdici između Rušnja i Resnika. Zato sam i dao predlog da da linija 530 bude minibus linija , zato što sam video da ti minibusevi / kombiji mogu bez problema da izvuku strmije ulice.

Колики је то успон кад не може аутобус да извуче?

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

To ne znam. Nisam uspeo da pronađem tu informaciju. Kako kaže neka mapa za bicikliste , Rušanj je na 200m , a Resnik (deo oko ŽS) 100m.

Колико видим то је јер обе улице из Ресника када пређу поток одмах се пењу на "гребен" за Рушањ па је ту зезнуто дакле или да кружи обилазницом или да се промени траса улице да се смањи нагиб

Ha ha, pa to je 'necije' mnogo jako i bitno uporiste. Jos samo da na toj novoj okretnici umesto satro minibusa nakrkaju 37, ionako se mucenici ubise placuci za vezu ka banovom brdu.

Избори се ближе, одједном све може и све је изводљиво.

Sent from my D6503 using Tapatalk

solecar":1jlxediu je napisao(la):
Nažalost , nije izvodljivo. Kako drugi kažu , bilo je više proba sa različitim busevima , i to solo , i uvek bi autobus trokirao na uzbrdici između Rušnja i Resnika. Zato sam i dao predlog da da linija 530 bude minibus linija , zato što sam video da ti minibusevi / kombiji mogu bez problema da izvuku strmije ulice.

Ovo je POTPUNA LAŽ!!!
Budi ljubazan pa podeli izvor takvih informacija?

Trokiraju autobusi, ali bez problema prodju sleperi puni robe, posebno pre nego sto je uradjen deo obilaznice od Orlovace do iza tunela Strazevica...

Pri tom, slicnim nagibom uz Ljutice Bogdana saobraca nekoliko linija JGP-a!

I da se razumemo nesto.
To "rece mi jedan čoek" je malo(više) izlizana fraza. Neretko se koristi za fabrikovanje informacija, tacnije dezinformacija.

"Bili je više proba sa razlicitim busevima" je apsolutna neistina, a cinjenica je da (ponavljam) tuda prodju i busevi, pa i sleperi puni robe.

Jedino "problematicno" na toj trasi bi bio pruzni prelaz, koji su uostalom svi od reda u Srbiji problematicni, jer se (skoro) kao po pravilu nalaze u krivinama, pa sine imaju odredjen nagib koji otezava kretanje.
No kako to nije bilo prepreka da decenijama postoji pruzni prelaz na Miljakovcu koji su takodje koristila vozila JGP-a, svakako bi i ovde bilo moguce.

Dal mini bus, ili bus izmedju Resnika i Rušnja?
Na tu dilemu se ne moze dati smislen odgovor, pre nego bi se definisalo dal bi to bila lokalna linija ova dva naselja, ili bi bila veza sa jos nekim krajem.

Jos jedna manipulacija je pokusana na ovoj temi a u vezi sa potencijalnom (i potrebnom) autobuskom vezom Resnika i Rusnja.
Dom zdravlja je pomenut i administrativna pripadnost dela naselja Rusanj opstini Rakovica.
Da, zaista se ( manji) deo naselja nalazi na teritoriji opstine rakovica (veci deo je na opstini cukarica).
Ali to apsolutno nema veze sa zdravstvenim kartonima, niti je izbor lekara vezan za prijavu boravka. U Beogradu, Vi mozete imati karton u bilo kojem domu zdravlja na teritoriji istog.
Deo mojih kolega iz firme ima kartone na opstini Palilula, zbog sedista firme, dok deo ima blize svom prebivalistu. Moj karton je na cukarici, iako nikada nisam imao prijavljen boravak u toj opstini!

Zato je prica ziteljima Rusnja koji "moraju" u Resnik kod lekara, jednako tacna, kao ona koju nam serviraju preko medija o 'Srbiji - lideru u regionu'!!!

A realnih argumenata za ovu vezu ima dovoljno i bez 'fabrikovanja':

- dva susedna naselja na nekoliko km (maks 10min) sa sirokom i dobrom saobracajnicom, nisu povezana JGP-om, vec se mora kruziti 50-60min i presedati na tri prevoza.

-Resnik ima zeleznicku stanicu do koje bi u skorije vreme trebalo da stize linija BGvoz-2.

-Deo stanovnika ovih naselja (starosedeoci) imaju imovinske i rodbinske veze.

-Preko resnika je najkraca veza sa vozdovcem, ali i rakovicom.

-Potencijalno produzenje linije do okretnice u buducnosti.

-skola u resniku ima slobodnih kapaciteta, dok skola u rusnju bori bitku sa nedostatkom prostora, jer grad nije imao sluha za potrebe dece, vec je davno dotrajali montazni objekat skole zamenio 'novim' (opet) montaznim (!!!).

Koliko puta si svojim očima video da autobus bez problema savlada uspon od Resnika ka Rušnju? Koliko puta si svojim očima video da šleperi puni robe prolaze bez problema savladavaju uspon od Resnika ka Rušnju?

Cuj me prijatelju.
Nemam ja problem sto ti imas ambicije da se bavis organizacijom saobracaja, predlozima, mogucim resenjima i slicno.
Ali nemoj molim te da komentarises ulicu koju pitanje dal si ikada i video i meni koji godisnje vise od 6 meseci boravim u rusnju spocitavas neznanje. To nije korektno i ti to znas.
Ja govorim iskljucivo na osnovu cinjenica, za koje sam spreman da ih i pod krivicnom odgovornoscu ponovim.
Jesi li ti spreman to da ucinis za svoje tvrdnje koje si izneo (pokusavali sa raznim autobusima)???

I uostalom, sama tako napisana izjava je prilicno smesna (oprosti na izrazu).
Svako proizvedeno motorno vozilo ima jasno definisane karakteristike, a osim snage, zapremine, duzine sirine i slicnog, postoje i podaci o maksinmalnom nagibu koje to vozilo moze sa savlada, maksimalnom 'napadnom uglu' i slicno.
Tako da APSOLUTNO nije potrebno VRSITI EKSPERIMENTE sa "nekoliko tipova autobusa"!

Ponovicu i moj stav koji glasi da izbor bus ili minibus nema veze sa nagibom saobracajnice, vec sa realnim potrebama za kapacitetom.
Dakle, ako bi ovo bila neka lokalna linija koja bi povezivala Rusanj i Resnik, ili eventualno Rosanj-Resnik-okretnica Knezevac, mislim da bi u prvo vreme minibus bio sasvim korektan izbor.
Sa druge strane, ako bi se eventualno islo na stvaranje linije do Trosarine, ili eventualno kruznim putem ka naseljima na Smederevskom putu (ideja o povezivanju perifernih naselja koja je ovde svojevremeno iznosena), onda bi verovatno bolje bilo da liniju opsluziju autobusi uobicajene velicine i kapaciteta.

Jos jednom bih te zamolio da mi se ne obracas kao malom detetu, jer tvrdnje koje sam izneo u prethodnom postu su zasnovane na osnovu 10 godina koriscenja te saobracajnice, a ne na osnovu "rekla kazala informacija" i gledanja na mape i satelitske snimke.
Sa svoji 45 godina, ne nadam se u publicitet i internet slavu, a moje pisanje ima samo dobronnamernu svrhu, nikako bilo kakvu licnu ili komercijalnu afirmaciju.

Ispravi me ako grešim , ti tvrdiš da nisu vršene nikakve probe sa autobusima?

Ja odgovorno tvrdim da gradski, medjumesni i turisticki autobus bez problema moze da koristi ovu saobracajnicu.
Moje dete osnovac je na poslednji izlet vozeno autobusima jednog beogradskog prevoznika upravo tim pravcem, jer je na ibarskoj magistrali (brza opcija za taj pravac) bio sudar.

Takođe "odgovorno" tvrdim da su tim pravcem prolazili kamioni i sleperi puni robe. Danas je to redji slucaj, ali ne zbog strmine, vec zbog toga sto 'ova precica' izmedju magistrale i kruznog puta ukljucuje prolazak kroz 2 naselja, dok je izgradnjom deonice beogradske obilaznice i tunela strazevica taj pravac preuzeo primat kako zbog jednostavnosti, tako i zbog realno kraceg vremena iako nesto duze trase.

O tome dal je "vrseno isprobavanje" sa razlicitim modelima autobusa, zaista je suvisno da diskutujemo, kada ti objasnih da se to na osnovu dokumentacije saobracajnice i dokumentacije bilo kog vozila moze znati bez potrebe za "eksperimentalnim dokazivanjem"...
Ne, ne mogu (na zalost) to da tvrdim jer u zemlji gde je ministar odbrane keramicar, ministar policije bio covek osudjivan za pljackanje trafike, ministar za rad osoba koja NIKADA u zivotu nije radila makar jedan dan (...)
nista nije nemoguce!
No verujem da bi u mestu gde poznajem dosta ljudi, gde imam kucu skoro 40godina i gde boravim 5 od sedam dana sedmicno makar cuo za takve "akcije".

Kontra pitanje:
Ti tvrdiš da jeste bilo 'pokusaja osvajanja uspona razlicitim autombusima'?

I da dodam sledece.
Kao sto se kaze "papir trpi sve", tako i na internetu moze da se pise sve.
No iako iza tih tekstova stoje neki 'imaginarni" nadimci, bilo bi lepo i ljudski da pisemo na osnovu konkretnih, licnih saznanja, a ne na osnovu rekla kazala.

P.S.
Pre 40 godina, ulicama naseg grada su saobracala vozila JGP sa rucnim menjacima sa 4 brzine, opremljena motorima koji nisu imali ni snagu danasnjih putnickih limuzina, pa su sve jedno saobracala jednako strmim ulicama, sa sve stanicama na pola uspona (primer, stanica u ljutice bogdana kod pedagoske akademije i centra za rehabilitaciju).

PS.2
Minibusevi i kombiji imaju manju masu, ali imaju i motore manje snage.
Njihova osnovna prednost su manji gabariti (za preuske ulice), kao i manja cena po predjenom km puta (dakle tamo gde nema mnogo putnika).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505676#p505676:101lj6qs je napisao(la):
abrines » January 4th, 2018, 11:52 pm[/url]":101lj6qs]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504507#p504507:101lj6qs je napisao(la):
Bumbarevo brdo » Суб Дец 30, 2017 6:20 pm[/url]":101lj6qs]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504403#p504403:101lj6qs je napisao(la):
solecar » Sub Dec 30, 2017 2:11 am[/url]":101lj6qs]Predlog za liniju 530 Resnik (Edvarda Grira) - Resnik ŽS - Rušanj (preko ulice Oslobođenja). Na ovaj nacin bi se realizovala višegodišnja molba stanovnika Rušnja za vezom sa Resnikom , plus što bi se dobila i veza sa budućom linijom 2 BG:voza , kako Rušnja , tako i dela Resnika koji opslužuje samo linija 94. Pored ovoga , dobila bi se i bolja veza Rušnja sa Novim Beogradom , putem linije 94. Na liniji bi radila 2 minibusa na 20 minuta.

file.php

sa busevi.com VVV

vec nekoliko godina se prica, kako ce biti uvedena linija koja ce spojiti resnik i rusanj, ali od uvodjenja linije nema nista navodno zbog velikog uspona iz resnika za rusanj.
Jeste ranije bilo priče da se uvede 506, ali je navodno bilo pokušaja gde su se autobusi kvarili na uzbrdici iz resnika za rušanj.

Mladenovac i naselje Kovačevac dobili novu lokalnu gradsku liniju 4196

Počev od 25.01.2018. godine uspostavljena je nova lokalna kružna linija na relaciji: Mladenovac – Kovačevac – Mladenovac.

Naselje Kovačevac, koje je u svojoj strukturi izrazito razruđeno i prostire se na deo iznad Ul. Lazara Čokića i Vojislava Damnjanovića, deo koji gravitira glavnom putu i deo između ovog puta i Palanačkog puta, uspostavljanjem nove lokalne linije na najbolji način je prostorno opsluženo i povezano javnim prevozom sa opštinom Mladenovac.

Na inicijativu građana, koju su podržali predstavnici GO Mladenovac, definisani su elementi rada nove linije, koja većini građana Kovačevac u udaljenim delovima naselja od glavnog puta, pored postojeće linije 4105, omogućava kvaliteniju opslugu i pristup javnom prevozu.

Trasa nove linije 4196 je: MLАDENOVАC АS – Braće Badžak – Janka Katića – Vuka Karadžića - Kosmajska – Vardarska – Palanački put – Klisurska – Donjoškolska – Đurđevska – Svetog Nikole – Vojislava Damnjanovića – Makovička – Kovačevac (Marići) - Stari zapis – Toranjska - Vojislava Damnjanovića – Lazara Čokića - Đurđevska – Dućanska – Petra Bojovića – Brestovačka – Palanački put – Kosmajska – Vuka Karadžića – Janka Katića – Kralja Аleksandra Obrenovića – Vojvode Putnika – Braće Badžak - MLАDENOVАC АS.

Na liniji je pored postojećih, registrovano i 11 novih stajališta na delu trase duž ulica: Đurđevska – Svetog Nikole – Vojislava Damnjanovića – Makovička – Stari zapis – Toranjska.

Linija će imati 15 polazaka tokom radnih dana u intervalu od 60 minuta.

1516887610.jpg

izvor: bgprevoz.rs

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511282#p511282:22kkwgl3 je napisao(la):
solecar » Чет Јан 25, 2018 2:55 pm[/url]":22kkwgl3]Ispravi me ako grešim , ti tvrdiš da nisu vršene nikakve probe sa autobusima?
Вршене јесу, градски аутобус качи пружни прелаз, који ће се ваљда ремонтовати сада кад раде пругу. Наравно да може да иде аутобус узбрдо али је превелика узбрдица (мој 1.6 HDI 140KS на 4000 обртаја извлачи и троши 25л/100км како компјутер каже) много већа од Љутице Богдана. Свеједно, мслим да би минибус оправдао трошкове и зато ми је жао што га неће добити.

Dajte neku sliku te ulice jbt, tu izgleda i koze pasu pod ručnom! :D

Lepo napisa Laki, u specifikaciji svakog vozila stoji podatak koliki uspon može da savlada u procentima, pa bi bilo dobro kad bi neko imao informaciju o kolikom nagibu je tačno reč procentualno, a pružni prelaz svakako može biti problem. Današnji gradski autobusi imaju dosta snage, ali ipak mnogo zavisi od prenosa pomenute. Kod nekih je prvi stepen prenosa poprilično dug (VOITH), dok je kod onih sa Zf menjačima kraći, pošto raspolažu sa više stepeni prenosa. Ali opet, sumnjam da je uspon toliko jak da većina današnjih autobusa ne može da ga savlada. Loše je ako je uspon dug, jer to može leti da predstavlja problem, kao recimo uspon kod Bubanj potoka (nekih 7 ili 8%). Nije toliko strm, ali je zato traje da tako kažem, kao i onaj preko Begaljičkog brda. U gradu ima i daleko više strmih uspona, ali obično nisu toliko dugi, pa ne predstavljaju veliki problem uglavnom.

Najbolje je pogledati google street view , možda to može da pomogne u proceni.

Колико сам видео није много јак успон али дуго иде. Мада не видим да би то био велик проблем. Ако може 309 да се попне на смедеревац уз оно неће бити проблем

Јел могуће да нико од вас толико који причате о томе не може да постави неку слику или линк гугл мапа до те ј***** улице?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511575#p511575:1kj9cocq je napisao(la):
Somi303 » Pet Jan 26, 2018 8:42 pm[/url]":1kj9cocq]Јел могуће да нико од вас толико који причате о томе не може да постави неку слику или линк гугл мапа до те ј***** улице?
Opusti se prijatelju....cemu tenzija...postavice se slike,neko ce to vec uciniti...dobro je da se nesto ocigledno resava jer izbori su blizu...zato samo opusteno...

Vrh