solecar":1jlxediu je napisao(la):
Nažalost , nije izvodljivo. Kako drugi kažu , bilo je više proba sa različitim busevima , i to solo , i uvek bi autobus trokirao na uzbrdici između Rušnja i Resnika. Zato sam i dao predlog da da linija 530 bude minibus linija , zato što sam video da ti minibusevi / kombiji mogu bez problema da izvuku strmije ulice.
Ovo je POTPUNA LAŽ!!!
Budi ljubazan pa podeli izvor takvih informacija?
Trokiraju autobusi, ali bez problema prodju sleperi puni robe, posebno pre nego sto je uradjen deo obilaznice od Orlovace do iza tunela Strazevica...
Pri tom, slicnim nagibom uz Ljutice Bogdana saobraca nekoliko linija JGP-a!
I da se razumemo nesto.
To "rece mi jedan čoek" je malo(više) izlizana fraza. Neretko se koristi za fabrikovanje informacija, tacnije dezinformacija.
"Bili je više proba sa razlicitim busevima" je apsolutna neistina, a cinjenica je da (ponavljam) tuda prodju i busevi, pa i sleperi puni robe.
Jedino "problematicno" na toj trasi bi bio pruzni prelaz, koji su uostalom svi od reda u Srbiji problematicni, jer se (skoro) kao po pravilu nalaze u krivinama, pa sine imaju odredjen nagib koji otezava kretanje.
No kako to nije bilo prepreka da decenijama postoji pruzni prelaz na Miljakovcu koji su takodje koristila vozila JGP-a, svakako bi i ovde bilo moguce.
Dal mini bus, ili bus izmedju Resnika i Rušnja?
Na tu dilemu se ne moze dati smislen odgovor, pre nego bi se definisalo dal bi to bila lokalna linija ova dva naselja, ili bi bila veza sa jos nekim krajem.
Jos jedna manipulacija je pokusana na ovoj temi a u vezi sa potencijalnom (i potrebnom) autobuskom vezom Resnika i Rusnja.
Dom zdravlja je pomenut i administrativna pripadnost dela naselja Rusanj opstini Rakovica.
Da, zaista se ( manji) deo naselja nalazi na teritoriji opstine rakovica (veci deo je na opstini cukarica).
Ali to apsolutno nema veze sa zdravstvenim kartonima, niti je izbor lekara vezan za prijavu boravka. U Beogradu, Vi mozete imati karton u bilo kojem domu zdravlja na teritoriji istog.
Deo mojih kolega iz firme ima kartone na opstini Palilula, zbog sedista firme, dok deo ima blize svom prebivalistu. Moj karton je na cukarici, iako nikada nisam imao prijavljen boravak u toj opstini!
Zato je prica ziteljima Rusnja koji "moraju" u Resnik kod lekara, jednako tacna, kao ona koju nam serviraju preko medija o 'Srbiji - lideru u regionu'!!!
A realnih argumenata za ovu vezu ima dovoljno i bez 'fabrikovanja':
- dva susedna naselja na nekoliko km (maks 10min) sa sirokom i dobrom saobracajnicom, nisu povezana JGP-om, vec se mora kruziti 50-60min i presedati na tri prevoza.
-Resnik ima zeleznicku stanicu do koje bi u skorije vreme trebalo da stize linija BGvoz-2.
-Deo stanovnika ovih naselja (starosedeoci) imaju imovinske i rodbinske veze.
-Preko resnika je najkraca veza sa vozdovcem, ali i rakovicom.
-Potencijalno produzenje linije do okretnice u buducnosti.
-skola u resniku ima slobodnih kapaciteta, dok skola u rusnju bori bitku sa nedostatkom prostora, jer grad nije imao sluha za potrebe dece, vec je davno dotrajali montazni objekat skole zamenio 'novim' (opet) montaznim (!!!).
Sent from my LG-D320 using Tapatalk