nocni":1mu3r356 je napisao(la):
a najace su porodice koje se sele iz bg u banovce kao idu da gde je mirno misle da ce ih veca nekretnina koju su dobili prodajom svoje manje usreciti hehe kako zeznu svoju decu za sva vremena jer ubrzo shvate da na gorivo i markice utrose vise para nego da onaj sto placa porez na stan na vracaru a nema ni nocni nema nista mali deo urbanih banovaca u kojima se nista ne desava a u produzetku je tipicno sremsko selo i tako najeftinije ti je da blejis gajbi mada jos je i dobro jer od bataje se mozes i svercovati a kad to ne bude moglo bice a joj mama dok panevo je bolje jer je grad pa ima svoja desavanja a mislim i da atp ima kasne polaske dok u banovcima ako ne uhvatis u 22:40 iz zemuna ima posle peske iz bataje po onom odvratnom mrklom putu ali sta ih briga oni imaju svoj mir a neko ima i pogled na dunav dok komarci samo ulecu
Sve je to sto si napisao u ovom postu tacno. Mislim za odredjene cinjenice vezane za naselje (kao i dobar deo drugih naselja sto se moze izvuci paralela).
Samo prevideo si jednu stvar.
Nemaju svi iste potrebe, niti preferiraju isti zivotni stil.
Neko ima potrebu za mirom, tisinom prostorom, prirodom.
Taj ce svakako vise preferirati Banovce (ili neko drugo naselje) nego nektretninu na Vracaru.
Po nick-u nagadjam da si mlada osoba koja nocu izlazi i koristi nocni prevoz.
Mozda sam i u zabludi.
Elem, poenta je (hipoteticki, da sam u pravu) da za 10-15 godina ces biti neko ko ce nakon dana provedenog na poslu, iscrpljen i od posla i od guzve, (mozda) pozeleti mir i spokoj svog dvorista, gde ces uz porodicu i prijatelje provesti ugodno vece, baciti rostilj, gledati kako ti se potomstvo zabavlja pikajuci filudbal i valjajuci se na travnjaku.
I sve to, (kao i mnogo drugih stvari) pricinjavace ti zadovoljstvo, toliko da ces biti spreman da trosis vise goriva, vise vremena i slicno.
Mozda u tvom slucaju i nece biti tako, ali moras prihvatiti da u gradu od skoro dva miliona stanovnika nemaju svi iste afinitete i potrebe, te da svakako ima onih kojima su prednosti perifernih naselja bitnije od odredjenih mana, isto kao sto tebi prednosti koje pruza Vracar (njega si spomenuo u postu, ali i bilo koji drugi deo grada) znace toliko da zanemaris (ili prihvatis) guzvu, nedostatak parkinga, trotoara, zapisane haustore, pseci izmet, prljavstinu, buku...
Tako da NE, ne idu te porodice zbog kvadrature, vec idu za necim drugim. I ne, nisu se oni zeznuli, (niti su zeznuli svoju decu) vec idu za ispunjenjem svojih zivotnih ocekivanja, isto kao sto ti ides tezis da ispunis svoja. Samo sto su vam ocekivanja drugacija
Sent from my LG-D320 using Tapatalk