Šta je novo?

Prigradske linije javnog saobraćaja – predlozi i rešenja

Po redu vožnje piše da ide na svakih pola sata, brže se stiže od aerodroma do grada sa njom nego sa 72, tako da bi trebalo to da zaživi dobro.
I sama trasa je solidno napravljena, nema tu nekih velikih čepova gde bi se zaglavio bus.

Znači 45 minuta ? Idem sutra pa javim tačno :)
Prema mojoj računici oko 40.

Po redu vožnje piše da ide na svakih pola sata, brže se stiže od aerodroma do grada sa njom nego sa 72, tako da bi trebalo to da zaživi dobro.
I sama trasa je solidno napravljena, nema tu nekih velikih čepova gde bi se zaglavio bus.
Što bi moglo da se uklopi u poluobrt od 45 minuta (računajući i pauzu od 5 min) i tri vozila. Možda grešim, ali ne znam da neka linija sa zahtevnijom trasom ima 15 minuta lufta na svakoj okretnici.

Čitao sam neke komentare po društvenim mrežama i portalima i mišljenja su podeljena. Nekima je linija totalni promajaš i bacanje para, nekima smeta nameštanje za Strelu... Neki je ne vide kao vezu sa centrom (grada), za neke je Prokop periferija i ni blizu centra i potrebna je linija do centra, neki još uvek nemaju formiran stav... Cenim da to što nema mnogo komentara koji smatraju da je linija pun pogodak to što nisu upoznati sa njenom trasom. Mada ni neki vozači nisu, kao što spomenuh ranije.

Osim ovde na forumu, nigde drugde nisam čuo da se neko žali da je bolje da ide autoputem sve vreme nego što ide preko NBG i Sajma.

E da, i hit mi je jedan komentar žene koja je kritikovala liniju kao lošu jer brže stigne od NS do Prokopa nego od Prokopa do NBG.​

Linija je nekako logična, bar za gradove i države koji imaju razvijenu železnicu. Hmmm, rekao bih da je linije više korisna za putnike iz Srbije, koji mogu doći vozom do Prokopa, pa onda na bus do aerodroma (i obrnuto). Za Beograđane je manje bitna linija, jer grad ima nulu od železnice, pa tako nema logike da se iko cima od Prokopa kako bi onda išao tim busom na aerodrom. Kada, i ako, se izgradi železnička pruga do aerodroma (tj. Expo), ova linija će postati bespotrebna, tj. bar manje potrebna.

Mislim, ideja je logična, autobuske linije od železničkih stanica do aerodroma, to je svuda tako napravljeno. Samo što te države onda imaju i dobru železnicu. Kod nas je to... tako kako je.

860i i dalje odnosi primat kada je u pitanju veza aerodroma sa gradom.
Dobio je malu ispomoc u vidu ove nove linije.
72-ka je pretezno turisticka, dok je 860i prava radnicka linija.
Kako je bilo nekad samo sa 72-om, sad su tu tri linije + a1
860I treba da ide do zelenjaka.Nema potrebe da ide do BAS-a jer tu vec ima 601.Bukvalno linija treba da se iskljuci sa autoputa kod Geneksa da staje kod crkve i kod opstine NBGD.Posle te stanice skrene desno i da staje tek kod usca i posle tek kod Zelenjaka.Brze bi se stiglo od zelenjaka sa 860i nego sa 72.

860I treba da ide do zelenjaka.Nema potrebe da ide do BAS-a jer tu vec ima 601.Bukvalno linija treba da se iskljuci sa autoputa kod Geneksa da staje kod crkve i kod opstine NBGD.Posle te stanice skrene desno i da staje tek kod usca i posle tek kod Zelenjaka.Brze bi se stiglo od zelenjaka sa 860i nego sa 72.
Za najveci broj putnika na liniji 860i, "Sava centar" je jako bitna stanica. Moj je utisak da je BAS za sada ok resenje.

Може да окреће у блоку 20, таман преседање на трамваје, 83, 78, 27Е и 35 ка центру, плус мање оптерећење Газеле.

Zasto linija 600 ne staje na svim stanicama? Konkretno Zmaj, ikarbus..

Provozao sam se novom linijom 600. 7 putnika, svi ušli na Prokopu.

Evo, upravo još jedan na Bežaniji, preko puta Okova i Emmezete. Ne verujem da ide na avion :D

19 minuta do Bežanije, 31 minuta do odlazaka.

Doduše u terminu 10:45. Jedinom po danu kada nema gužve

Upravo izašao iz busa

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk

Odlično vreme. Došao sam sa beovozom na Prokop iz karađorđevog parka. A1 mi je možda brže,al ovaj bus je prijatniji skupa sa čekanjem na Prokopu

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk

Извор: инстаграм профил Младеновац данас
Screenshot_2023-11-08-19-22-08-553-edit_com.instagram.android.jpg

Враћени сви поласци за Младеновачка села који су били укинути 16.9.

А на сајту секретаријата -ни речи о овоме,а битно да су најавили линију 600...

I već danas nema obaveštenja za liniju 600, a i dalje stoji obaveštenje u uspostavljanju linije 64, između ostalog. I nije problem samo ovo vezano za Mladenovčanske linije, već i za druge linije i neažuriranje redova vožnje i trasa.​

I već danas nema obaveštenja za liniju 600, a i dalje stoji obaveštenje u uspostavljanju linije 64, između ostalog. I nije problem samo ovo vezano za Mladenovčanske linije, već i za druge linije i neažuriranje redova vožnje i trasa.​
Тако је,нису ажурни што се тога тиче.Већ 2 пута сам им слао мејл за неку линију да је промењен ред вожње и то још пре месец дана и наравно да нису променили на сајту.Скроз су неажурни.

И ја за 94 па су се правдали како је било техничких проблема.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Ја сам им се обраћао за апликацију пошто нису ажуриране трасе на линијама 351 и 363Л. Добили су мејлове и они и ови из БГ наплате што одржавају апликацију. Мрка капа и даље.

Тако је,нису ажурни што се тога тиче.Већ 2 пута сам им слао мејл за неку линију да је промењен ред вожње и то још пре месец дана и наравно да нису променили на сајту.Скроз су неажурни.
Samo da obavestim da je pročitao ko je trebao i da su promene unete. Proverio sam za linije 57 i 89, za šta znam da je menjan red vožnje, a i video da ponovo stoji obaveštenje za liniju 600. Proverite (množina) za prigradske linije, pošto znate šta je tačno menjano.

P. S.
Upravo sam proverio i sajt GSP - a. Ažurirano je i tamo, ali nema i dalje poteza 600, iako uredno stoji potez 500.

Poslednja izmena:
Samo da obavestim da je pročitao ko je trebao i da su promene unete. Proverio sam za linije 57 i 89, za šta znam da je menjan red vožnje, a i video da ponovo stoji obaveštenje za liniju 600. Proverite (množina) za prigradske linije, pošto znate šta je tačno menjano.

P. S.
Upravo sam proverio i sajt GSP - a. Ažurirano je i tamo, ali nema i dalje poteza 600, iako uredno stoji potez 500.
Стоји и даље обавештење за линију 600,видео сам да више нема обавештења за 16.9.када су укидане неке приградске и локалне линије.

Стоји и даље обавештење за линију 600,видео сам да више нема обавештења за 16.9.када су укидане неке приградске и локалне линије.
Државни празник - Дан примирја у Првом светском рату обележава се у суботу, 11.11.2023. године. На свим линијама ИТС-а биће примењени редови вожње за СУБОТУ.Што значи да је свакако субота и да никакве промене нема.

Obaveštenje je stajalo, pa ga juče nije bilo, pa je danas opet vraćeno.

Vrh