[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=589459#p589459:3anjl5h8 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Dec 18, 2018 7:57 pm[/url]":3anjl5h8]I da, slažem se da ne treba mračiti ljude oko sebe da idu da slave, ako im se to ne radi. Al dobro, to ti je prosto jedna od onih neizbežnih društvenih pojava, kao npr kad neko na ovim prostorima ne pije, pa ga svi iznova i iznova mrače zbog toga.
Prosto navikne se čovek. A posle nekog vremena prođe i to.
Eto ja ne pijem (mislim na alkoholna pića) , isto tako ne pušim , a ne konzumiram ni kafu , ali zato konzumiram gazirana pića (ne u enormnim količinama). Zbog toga što ne pijem sam bio gledan čudno u srednjoj školi , a kasnije nešto manje , dok se danas družim isključivo sa ljudima kojima to ne smeta.
Što se tiče (ne)pušenja , tu sam više puta bio okarakterisan kao neko kome su pušači krivi za sve u životu , obzirom da nemam razumevanja za njih , jer bih svuda zabranio da se puši. A to jednostavno nije tačno. Sve što sam prokomentarisao je bilo kako gotovo svaki put popizdim kad stanem na kasu , a ono se u 99% slučajeva desi da pušač koji je ispred mene , traži baš one cigare kojih nema u rafu , te moraju da se obigravaju sve ostale kase , info pult i magacin da bi se našle , jer uzimanje nekih drugih ne dolazi u obzir. Isto tako , ne sviđa mi se ni što pušačima smeta što u nekom kafiću postoji deo za nepušače , umesto da ceo bude "njihov" , kako ne bi morali da se guraju zarad nečijeg hira.
Za divno čudo , niko mi nikad nije ništa rekao zbog toga što ne pijem kafu , ali je bilo zanimljivih komentara na temu konzumiranja gaziranog pića. Uglavnom su me pušači (par puta se desilo) kritikovali zašto pijem gazirano , i podsećali na ono šta se dešava kada se stavi meso u coca - colu. U tim situacijama sam ih podsećao na situaciju šta se desi kada se cigara stavi u čašu vode i koje boje bude voda kada prenoći , čime bi se svaka dalja rasprava završavala.
Isto tako , ne shvatam ni poentu preterivanja sa alkoholom u novogodišnjoj noći , pa posle očekivati da će drugi da imaju razumevanja za tvoje postupke i ponašanje. Uživaj u praznicima ponašajući se normalno , i pusti druge da to isto čine. Isto važi i za novogodišnju "dekoraciju". Ako ti se slučajno desi da ti se nešto dopadne i to javno izneseš , zašto moraš odmah da budeš proglašen botom ili da nešto nije u redu sa tobom?
Kad smo već kod novogodišnjih ukrasa , da li ste znali da su "drvca" na onom "najboljem platou na svetu" na Slaviji muzička? Ja sam to saznao pre neki dan kada me je sestra obavestila da je čula muziku dok je prolazila pored njih , i da to nikako nije bio zvuk koji je dopirao sa fontane.