Sa teme o tramvajima, a vezano za kićenje i slavljenje praznika
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=589421#p589421:3co7o7vb je napisao(la):
solecar » Uto Dec 18, 2018 4:52 pm[/url]":3co7o7vb]Kakav mi je to osećaj sreće kada dižem kredit da bih nakupovao brdo hrane da se ožderem za novu godinu , a posle ga otplaćujem mesecima. Meni lično je čak i odlazak u neki kafić , splav , restoran ili proslava sa brdom prijatelja i rodbine u kućnom ambijentu , što se smatra pod obavezno , bezveze. Jedino što praktikujem je da idem na doček nove godine u organizaciji grada , ali samo ako je muzika ona koju lično volim da slušam i zbog čega uostalom i idem. Pored postavljanja novogodišnjih ukrasa još u septembru , a skidanja u kasno proleće , Božićnih filmskih maratona na TV - u (celodnevnih) po mesec i više dana (čak i tokom leta imaju neko zagrevanje) , raznoraznih drugih svaštarija i ludila (mahom došlih sa zapada) , ovako ukrašen tramvaj mi je još i OK.
Pa dobro, ja koliko vidim, ljudi uglavnom slave ređe i/ili ''manje intenzivno'' kako im prolaze godine. Što i ima logike jelte. Kad preguraš neki ''staž'' :mrgreen: to ti i istinski postaje noć kao i svaka druga. Čak i ako uživaš u atmosferi, ne možeš u 30. godini života da se raduješ oko toga kao pre 20 godina.
Nego deca, mladi, turisti i oni koji prosto vole provod su ti koji najviše vole i čekaju NG. Što je opet sasvim razumljivo.
Što se mene tiče, neka svako slavi ili (ne) slavi kako god mu je volja. Samo naravno da to (u slučaju onih koji slave) ima nekog smisla i ukusa jelte. Slažem se da konzumerizam i preterivanje ne treba da budu deo tog običaja, a da ih je sve više u poslednje vreme, do te mere da neki malo zaboravljaju suštinu cele priče. Pod time najviše mislim na impulsivnu kupovinu, opsednutost samopromocijom na društvenim mrežama, opterećivanje celim događajem (''joooj gde ću!? šta ću!? s kim ću!?'') i tako te neke ekstreme. Al šta ćeš, sad je manje više tako u celom svetu, i to u mnogim aspektima društva (ne samo Nove godine).
I da, slažem se da ne treba mračiti ljude oko sebe da idu da slave, ako im se to ne radi. Al dobro, to ti je prosto jedna od onih neizbežnih društvenih pojava, kao npr kad neko na ovim prostorima ne pije, pa ga svi iznova i iznova mrače zbog toga.
Prosto navikne se čovek. A posle nekog vremena prođe i to.