Šta je novo?

Praznična rasveta i novogodišnje manifestacije

Ovo sve izgleda vrlo jadno.
690E956C-E923-4F91-93F7-058072308B7A.jpeg
983D73FA-C2C5-4DA1-9401-349D5CD5541E.jpeg
B4953427-3274-4639-B7B8-24CD3B5A32AE.jpeg
4DC15899-D3C8-4CC4-95D0-5A89813B48AD.jpeg
2E4F384E-6362-4390-90B1-626452EBF113.jpeg
8EC2914B-C0A6-4F99-9D78-A80B8B097319.jpeg
 
Oво кокаколино село би било супер негде на отвореном. Овде на тргу је кич.
 

Uskoro počinje „ICE @ TAŠ“ – zimski festival na Tašmajdanu​


pijace-zimski-festival.jpg


U susret praznicima i zimskom raspustu, Sportski centar Tašmajdan u saradnji sa JKP „Beogradske pijace“ organizuje zimski festival „ICE @ TAŠ“ u periodu od 23. decembra do 31. januara.

Stanovnicima Beograda biće na raspolaganju klizalište na otvorenom svakog dana do kraja januara. Pažnju i prostor organizator festivala posvetio je i najmlađim sugrađanima koje očekuju školica hokeja, umetničko klizanje, spektakl na ledu i besplatne radionice starih zanata. Novogodišnju čaroliju upotpuniće tematske pozorišne predstave, uz najomiljenijeg deku sa Sverenog pola – Deda Mraza i paketiće.

Sportski centar Tašmajdan gde će školarci uz đačku knjižicu moći besplatno da se klizaju, biće mesto sporta ali i razonode, dobre atmosfere, druženja uz mogućnost da roditelji i najmlađi posetioci iskažu i kreativnost kroz maske na novogošnjem maskenbalu.

Za sugrađane koji žele da obraduje sebe i najmlilije, JKP „Beogradske pijace“ organizovaće novogodišnji market na Tašu. Bogata ponuda namirnica za novogodišnju trepzu, prigodni pokloni i novogodišnje dekoracije krasiće tezge učesnika ovog marketa. Mnogobrojni izlagači poljoprivredni proizvođači, zanatlije, dizajneri i umetnici izložiće najtraženije zimske đakonije. Na novogodišnjim tezgama naći će se i raznovrstan izbor ukrasa.

Jedno do omiljenih mesta Beograđana, Tašmajdan, biće tokom novogodišnjih praznika posebno ispunjen pozitivnom energijom, muzikom i dobrom atmosferom.

Čekamo vas na Tašu!

 

Novogodišnji vašar na Zvezdari od 24. do 31. decembra


U opštini Zvezdara se tradicionalno, poslednjih osam dana u godini, realizuje vašar u dvorištu bivše fabrike „Kluz“, a od ove godine prvi put biće organizovan i Novogodišnji vašar koji će biti održan od 24. do 31. decembra. Na Novogodišnjem vašaru, koji će se održavati od 17 do 22 sata, učestvovaće više od 150 izlagača sa odličnom i raznovrsnom ponudom. Stanovnici Beograda, a posebno žitelji Zvezdare, uživaće u raznovrsnom programu koji će se održavati u otvorenom i zatvorenom prostoru, navodi se u saopštenju opštine Zvezdara i dodaje da su organizatori, uz pomoć te opštine, osmislili program Novogodišnjeg vašara koji je prilagođen različitim uzrastima i interesovanjima. Mališani će, kako se navodi, uživati u dečijim predstavama, kreativnim radionicama, slikanju sa Deda Mrazom i velikom broju novogodišnjih đakonija. Nešto stariji, moći će da se zagreju uz kuvano vino ili rakiju, oprobaju se u raznim igrama i uživaju u raznovrsnom muzičkom programu, ali i da kupe unikatne novogodišnje poklone. Među učesnicima vašara u „Kluzu“ su i Volonterski servis Zvezdare i Udruženje MNRO Zvezdare čije kreativne radionice će, uz pomoć veštih volontera, 24. decembra od 16 do 18 sati biti prilika za kreativnost i osvajanje veštine izrade čestitki i raznih novogodišnjih ukrasa. Sve što naprave na radionicama, učesnici svih generacija, moći će da ponesu kući kao poklon i uspomenu sa vašara. U saradnji sa humanitarnom organizacijom „Humanist“, biće organizovan pregršt humanitarnih akcija, a jedna od njih je i ispijanje čaja sa poznatim ličnostima Srbije, piše u saopštenju. Za 29. decembar zakazano je simbolično puštanje lampiona sa novogodišnjim željama, a sve informacije u vezi sa Novogodišnjim vašarom zainteresovani mogu videti na instagram profilu Svaštara Concept Bar. Provod na vašaru je zagarantovan, a ulaz je besplatan, dodaje se u saopštenju.

 

Novogodišnji festival na Olimpu


Više od dve nedelje mali i veliki Beograđani će moći da uživaju u prazničnoj atmosferi uz animatore, glumce, zabavljače i pevače, kao i novogodišnjim mirisima i ukusima. U Amfiteatru kod SC Olimpa će se svakodnevno odigravati predstave i pevati božićne pesme (program je na kraju saopštenja).

Na desetak štandova Ukus festa posetioci će moći da uživaju u toploj čokoladi, čaju i kuvanom vinu, palačinkama, vafl i ostalim kolačima. To je i odlična prilika da se nabave pokloni za najdraže, jer će mali privrednici i proizvođači ponuditi ručno izrađen nakit i vunene proizvode, novogodišnje i dekupaž ukrase, prirodnu kozmetiku, sapune, med, vino i suvomesnate proizvode.

Za one koji su željni akcije na otvorenom košarkaškom terenu će moći da se klizaju u otvorenom klizalištu ili se igraju na poligonu sa veštačkim snegom za zimske igre i zabavu.

Ovde će se dodeljivati novogodišnji paketići za decu sa Zvezdare, a 1. januara će se na centralnom šetališnom platou odigrati Ulica otvorenog srca. Ovde će se održavati i besplatni dečiji kampovi – celodnevni boravak školske dece.

Program.manifestacije:

29.12.2022 u 18h Fair show , deda mrazovi od 17.30h zbog podele paketića za potrebe opštine Zvezdara

30.12.2022 u 17 h Dečija pozorišna predstava “ Novogodišnja čarolija“

01.01.2023 u 12 h Muzičko- scenska predstava “ Pevam ti priču“

02.01.2023 u 17h Dečija pozorišna predstava „Aska i Vuk“ po motivima basne Ive Andrića

03.01.2023 u 17 h Klovnovsko madjioničarski interaktivni show

04.01.2023 u 17h Dečija pozorišna predstava “ Princ žaba“ po motivima bajke braće Grim

05.01.2023 u 17h Klovnovsko madjioničarski interaktivni show

06.01.2023 u 12 h muzičko scenska pozorišna predstava

08.01.2023 u 17h Dečija pozorišna predstava “ Laza mamina maza“

 

Fondacija za srpski narod i državu organizuje novogodišnji događaj


Fondacija za srpski narod i državu organizuje novogodišnji događaj – pozivaju decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, socijalno ugroženu decu, decu koja pripadaju nacionalnim manjinama kao i svu decu Beograda na novogodišnju manifestaciju – muzički koncert, predstavu i dodelu novogodišnih paketića. Manifestacija ce se održati sutra, 29.12.2022. godine sa početkom u 12h ispred Starog dvora. Deca će uživati u muzici sjajnih izvođača, u predstavama, plesu i pesmi. Fondacija za srpski narod i državu želi da pokaže da su sva deca jednaka, da svi zaslužujemo ljubav, jer je život samo jedan, da nam je stalo i da je život vredan. To je i glavna poruka ovog dogadjaja.​

fondacija.jpg


 
Svaka im cast kako lepo sve organizuju!! Veoma sam zadovoljan.

Nadam se samo da ovog puta nece biti zagusenja u 4G tj LTE signalu kada budu dronovi snimali dogadjaj.
Prosle godine niko nije mogao live da prenosi na YT.

Nadam se da bude sto vise dronova, snimaka uzivo da se predstavimo svetu kao najbolji organizatori za Novu Godinu!! Srecna 2023. godina!!!
 
Ove godine je rasveta bila toliko neupdadljiva i proređena, da niko nije ni primetio da je već isključena, čak je i jelka demontirana sa Trga.

Iskreno iako sam protivnik onog megalomanskog ukrašavanja u periodu od novembra do marta, ove godine su ga baš pošteno stanjili. Tačno nemaju mere ili je kičeraj ili izgleda sirotinjski.

Bilo bi lepo kada bi postao standard da se rasveta gasi 15.1, ali da se malčice lepše ukrašava i da dobar deo centra bude ukrašen.
 
Vrh