Šta je novo?

Praznična rasveta i novogodišnje manifestacije

Ова јелка код ТЦ Рајићева баш забачена иза штандова са храном.
 
20211228_115227.jpg
 
Odmah se vidi da je ovo radjeno u privatnoj režiji, jer su gradski funkcioneri operisani od estetike, a nije ni cudo jer je Vucic pre par godina izjavio da su Mali i on isli ulicama i birali rasvetu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912454#p912454:30cjwjej je napisao(la):
zoran_m » Uto Dec 28, 2021 1:26 pm[/url]":30cjwjej]Odmah se vidi da je ovo radjeno u privatnoj režiji, jer su gradski funkcioneri operisani od estetike, a nije ni cudo jer je Vucic pre par godina izjavio da su Mali i on isli ulicama i birali rasvetu.
Znači ne valja ni kad je lepo, jer je privatnik kitio. Zanimljivo moram priznati.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912382#p912382:29f8dvt1 je napisao(la):
zoran_m » 28 Dec 2021 08:57 am[/url]":29f8dvt1]Centar Beograda pre 10,15 godina, vratili smo se u nazad.
file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

Hvala Zorane! :sesir:

Kako je tad bio lepo ukrašen Beograd. Ništa to nije bila neka ekstravagancija, a bilo je daleko lepše i kulturnije. A sad imamo Grand slavoluk i turske zavese u Knezu...
 
Znači nisam jedini kojem je osvetljenje u Knezu asocijacija na turske ornamente. Potpuno se slažem da je osvetljenje pre bilo daleko skladnije i lepše.

Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk
 
Jeste...i ako obiđete zemlje u regionu i dalje je kićenje u tom fazonu...jednostavne žute lampice ...samo kod nas imaju ovi deda mrazovi, satovi, trube u celoj nijansi RGBa.

A drveće da ne spominjem kako je okićeno...Budimpešta obmota grane i stablo a naši razbacaju samo lampice bez ikakvog reda...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Mnogo mi nedostaje ova stara praznična rasveta, mislio sam da sam ja jedini luak povodom tog pitanja, ali izgleda da nisam
 

Весић: Данас искључујемо украсну новогодишњу расвету


Град Београд данас искључује свечано новогодишње осветљење, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

– Свечано новогодишње осветљење града Београда укључено је 21. новембра прошле године. Током 89 дана српску престоницу украшавала су 2.593 стубна украса, 75 3D фигура, 266 светлећих завеса и 1.640 светлећих ланчаница на укупно 123 локације – рекао је Весић.

Он је напоменуо да ће се искључење спровести данас и током наредне ноћи на прометним саобраћајницама како би се избегле саобраћајне гужве и ометање саобраћаја на овим локацијама.

Одмах по завршеном искључењу следи демонтажа постављене опреме, која ће трајати око две недеље.

 

Šapić: Novogodišnja rasveta neće biti upaljena kao do sada


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da novogodišnja rasveta neće biti upaljena kao svih ovih godina zbog štednje struje i da će se u narednom periodu doneti odluka kako će sve funkcionisati.

Na pitanje novinara da li možemo da očekujemo da Beograd ove godine neće imati novogodišnju rasvetu, Šapić je rekao da struja mora da se štedi na razne načine i da će novogodišnja rasveta svetleti mesec dana pred Novu godinu, a da od razvoja situacije zavisi u kojoj meri će biti upaljena.

„Da li ćemo manje da okitimo ili ćemo sve da okitimo, a manje da palimo stvar je odluke. Svakako da novogodišnja rasveta neće biti upaljena u onoj meri kao svih ovih godina, a svakako ne kako je bilo pre dve tri godine kada je svetlela četiri meseca“, kazao je Šapić, na konferenciji za novinare posle sastanka sa komunalnim milicionarima i inspektorima Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda.

Dodao je da će se učiniti sve što je potrebno da se uštedi električna energija, a da se nastavi sa normalnim životom.

 
Novogodišnja rasveta bi inače i trebalo da svetli "samo" mesec dana pred Novu godinu, jel jelku kod kuće kitite u decembru ili pre nego što vam se deci završi letnji raspust? To što Beograd vode kao vašarište pa je postavljaju u avgustu je drugo. A ako su već mere restrikcije, zar ne bi bilo logično da se ne pali u opšte? Ili običan narod treba da dočeka tu Novu godinu u mraku i 'ladnim stanovima, da bi vladajućoj garnituri bilo lepo kad prošeta centrom?
 
Vladajuća garnitura tako ima osećaj samozadovoljenja da ono što oni rade je da bi građanima obezbedili plezir. A u realnosti, sve te stvari interesuju obične građane koliko i opadanje lišća na južnoj hemisferi u vreme kada je kod nas proleće.​
 
Ili kao što objasnih u bukvalnoj slikovnici na temi Energetika, namenjenoj tutubanima iz vlasti i službi:
rasveta-jpg.143997
Дода бих још и расписати поштен а не намештен тендер, или ићи чаки и без тендера али без скривених тачака.
 
Šapić je najavio da će odlukom Gradskog veća ove godine novogodišnja dekorativna rasveta biti postavljena od 15. decembra do 15. januara, samo mesec dana, te da će biti ograničena na uži turistički centar grada.


Falim te Bože, napokon im je doprlo u lobanje! :vops:
 
Pa naravno, ima i toga, mislim je Sapic i pomenuo u intervjuu. Kako god da je, lepo je videti da ih ponekad zadesi neki izlet logike i razuma. Pa mozda i ubuduce shvate da je malo retardirano da maltene docekujemo 8. mart sa rasvetom od pre Sv. Nikole...
 
Дода бих још и расписати поштен а не намештен тендер, или ићи чаки и без тендера али без скривених тачака.
Šta imamo od toga što neće biti skriuvenih tačaka, ako se definiše tačan izgled novogodišnje dekoracije koji ispunjava samo jedna firma, i to, gle čuda, baš od nekog rođe.
 
Taman kada dobismo pravi meme na racun praznicne rasvete, Sapic odluci da je skrese na samo mesec dana ☹️ 😄
abvZ41E_460swp.webp
 
Градоначелник је подсетио да ће новогодишња расвета бити постављена од 15. децембра до 15. јануара у ужем туристичком центру града, те да ће Град то коштати око 500 хиљада динара.

 
Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Javno osvetljenje” Beograd otpočele su izvođenje montažno-demontažnih radova instalacije svečanog osvetljenja grada Beograda na oko 65 lokacija, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Nastojeći da se izvrši optimizacija i neometano funkcionisanje u sektoru javnog osvetljenja na teritoriji grada, blagovremenim angažovanjem tehničkih i ljudskih kapaciteta, očekuje se da se radovi postavljanja opreme okončaju do 15. decembra, kada će uslediti sukcesivno uključivanje instalacije. Tokom izvođenja radova u zonama planiranih aktivnosti moguće je da će uslediti sporadično usporavanje pešačkog i motornog saobraćaja, te se sugrađani mole za strpljenje.

Zbog trenutne energetske situacije redukovan je broj lokacija na kojima će biti postavljeno osvetljenje, kao i vreme trajanja uključenja, do 15. januara 2023. godine, saopštavaju iz „Javnog osvetljenja”.

 
Vrh