Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 60.218
Evo i u Murici primenjuju isti recept 

Ово ме је подсетило на "Постскриптум уз друштва контроле" од Делуза (или Делеза). Укратко прича се о начину начинима убирања плодова рада човека кроз постојање.Укратко, три деценије су покушавали радницима да репликују кућни амбијент а онда су запослени то урадили "својевољно" за корпорације и о свом трошку и још све срећни и у трипу да су слободнији.
Neiskusno. Teams na telefonu je alat koji služi da ukradeš deo radnog vremena i iskoristiš ga u privatne svrhe. Nikad ti neću zameriti što kombinuješ privatne obaveze, pa i zadovoljstva u radno vreme, ali ću ti zameriti ako te neko traži a ti se ne javljaš sat i po u toku radnog vremena.немам тимс на телефону нити било шта друго што ме може посетити на посао ван њега
Имам пословни телефон који палим само када сам "on call" илити дежуран. Сад су ме прескочили у ротацији због одмора па нисам био дежуран од почетка маја, засигурно се ухватила прашина на том телефону лол.Neiskusno. Teams na telefonu je alat koji služi da ukradeš deo radnog vremena i iskoristiš ga u privatne svrhe. Nikad ti neću zameriti što kombinuješ privatne obaveze, pa i zadovoljstva u radno vreme, ali ću ti zameriti ako te neko traži a ti se ne javljaš sat i po u toku radnog vremena.
Ово мислим да је главна ствар. Свуда ће неко да те смара, али ништа не смара као превоз (лични или јавни), иначе је то и један од битнијих фактора стреса у модерном животу, први после губитка слуха, вида и смртних случајева.Mene spasava rad od kuce iskreno. Zena i ja imamo sobu / kancelariju. Ustajem sat vremena kasnije i minut po zavrsetku radnog vrmena sam spreman da nastavim sa svojim zivotom, a nema gubljenja vremena u putu nazad.
Занимљив начин да се каже "бићеш као Чотра кроз коју деценију". Нема никакве пречице до раја, нити бега од рада, рад је створио човека. Мсм не бих да кренем да просипам протестантску радну етику, ја скоро па да нисам ни Хришћанин, али ств је живот без неког вида стварања мени безвредан.Ti mi deluješ kao neki naizgled random mlad lik s početka nekog super zanimljivog filma koji bih rado gledao do kraja.
Mlad, prezasićen poslom, trudi se da odvaja u glavi a i fizički da ga ništa ne podseća na posao, kao najgori zulum...
Posle uvoda koji si nam dao jedan od potencijnih scenarija bi mogao da bude ovaj, pojavljuje se drugi lik koji ti nudi lako zarađene pare u digitalnoj sferi al nekim kriminalnim radnjama za koje ti tvrdi da uprkos neminovnom digitalnom praćenju a uz IT znanje koje imaš - ostaješ neotrkiven i van domašaja vlasti... Posao je lagan, brz, imaš svo potrebno znanje da ga obavis, ne preokupira ti mozak i ostavlja puno slobodnog vremena za prave stvari u životu... On ti nudi baš ono što ti je falilo da sve postane potaman u tvom životu.
Sve što bih dalje napisao bio bi spoiler. Ali epilog filma je da se srećan vraćaš legalnom poslu koji si radio po ceo dan i mrzeo, srećan što su sve zakonske peripetije iza tebe, svestan nemogućnosti da promeniš sistem i žališ što si ikad upoznao lika koji ti obećao prečicu za raj.
Ali pitanje je dokle će ta sreća da te drži pre nego se u tvojoj glavi ponovo otvori dovoljno prostora za neku novu sjajnu priliku za beg...
Kraj filma
Iskreno se plašim da ne grešim u svojoj proceni. Iako ćeš negirati verovatno, al čekaj, nisi još ni u 30tim. Nadam se da će te naći pravi ljudi u pravo vreme jer u suprotnom te ne vidim da se miriš sa sudbinom.Ne vidim te da stojiš u mestu 40 godina.
Neki ljudi su sposobni za to. Tačno ih prepoznaš po pisanju na forumu. Al ti nisi. Ti ćeš napraviti bitnu promenu u jednom trenutku al koliko će biti u tvoju korist ili na štetu pokazaće vreme i ako budeš na ovom forumu i dalje možda podeliš sa nama.
Имам пословни телефон који палим само када сам "on call" илити дежуран. Сад су ме прескочили у ротацији због одмора па нисам био дежуран од почетка маја, засигурно се ухватила прашина на том телефону лол.
Свакако сваки дан ставим 1 сат да сам ооо на тимсу да знају да тада ручам и да не очекују одговор скоро, а ако радим у фирми која ми не поштује паузу за ручак боље да ми дају отказ искр.
Мени је више проблем ко убире ту вредност мог рада.
Нормално, пошто могу да живим и на неких 20ак сати сна недељно по неколико недеља за редом ово ми нешто не падне тешко, лепо ми дође тих 400-500е за ту недељу "константног рада".Inače biti u pripravnosti se takođe plaća ako je van radnog vremena to bi trebalo da se dodatno plaća imao posla tad ili ne.
Овде мсм да је део проблема што се много људи превише плаши за отказ. Понуда и потражња ради и када су радници тај хот комодити, не само када неко има тројицу која би то одрадила за мање паре, а ако си тај 1 од 20 који уств ради, ти и јеси јако вредан и потребан. Пошто имам неки аскетски начин живота успео сам да се извучем из тог сиромашног дела популације и имам кеша за неких 25-30 месеци лагодног живота, па се много више и свађам на послу када на то имам и право, јер верујем да ћу наћи посао пре него што истрошим тај новац. Шта ће да ураде ако не одрадим у 13:45 већ у 14:05, да ми дају отказ, па онда тек нећу то да одрадим. На слично сам и ја рекао менаџерки када су нам уводили рад уживо 4 пута недељно (иако доста нас у уговору има фултајм од куће) "шта ћете да ми кажете, да више никад не дођем на посао ? Па већ нећу да дођем" инспирисам овим кратким снимкомJa te razumem al recimo u državnoj firmi ako si jedan od onih od kojih se očekuje da potegnu a ne da lade .... i te kako ti je pauza bila uslovljena poslom. U okviru same zgrade nisi mogao do restorana baš kad ti se prohte i ako je hitno zovu te ili ideš tek oko 15h da ručaš kad u restoranu već nema ništa. Nosiš telefon ili će neko sići da vidi gde si. Tako da nije najopuštenija pauza, na poslu si i dalje. Al ne važi za sve. Nije isti princip za sve i ne vodi svaki sektor bu**** od rukovodioca.