CBET":2qoxnewx je napisao(la):
dishapaun":2qoxnewx je napisao(la):
CBET":2qoxnewx je napisao(la):
И мени је порез знатно скочио. Али ја не кукам. Свестан сам да тако мора. Мора некако да се пуни буџет.
Шта је решење? Можемо да не плаћамо. Али онда ће се гомилати камата и у једном тренутку ће доћи да плене имовину. Према томе, нема кукњаве. Тако је како је.
Što tako mora? Mora, zato što neko hoće da te opljačka. Kako se to amortizacija zaustavila na 40%, zgrade ne stare preko 50 godina? Kako je odjednom amortizacija sa 1% pala na 0.8% jel i to mora? Kako je odjednom porasla cena kvm? I to mora...
:blah: :blah: :blah:
Нажалост, мора тако. Власт мора да измишља неке начине да нам узме паре како би пунила буџет. Одакле они људи по општинама и јавним предузећима да примају плате? Од производње које нема? Од кредита који су све неповољнији? Ово је, нажалост, једини начин. Докле ће тако ићи - видећемо. Да је добро - није. Али ја не видим другу опцију.
Ne, ne mora tako!!!
Niti sme tako!!!
To sto je budzet prazan je jednako kada vam je novcanik prazan.
Mozete li u tom slucaju otici kod poslodavca i reci "vidi, mwni treba jos 200€, toliko mi fali??!
Naravno da ne mozete!
Ako je budzet prazan i prazniji nego ranije, to je jasan znak da je vlast nesposobna da vodi drzavu.
Isto kao sto domacin koji je non stop "u minusu", mora da se menja, ali mora i da pristedi, da radi vise i mudrije, tako je to i po pitanju vlasti.
Sto ne udare na sivu ekonomiju, eto im garantovano 30% veceg priliva u budzet !!?
Ovde se 80% zanatskih radova obavlja na crno, radnici rade ne prijavljeni.
Pa cak i javna preduzeca angazuju radnike preko drugih firmi, gde su prijavljeni na minimalac!!!
Mito, korupcija su sastavni deo kompletnog drustva, obrazovanje se svelo na stancovanje diploma, jos malo ce ih deliti uz nedeljni Blic, ili Kurir !!!?
Zasto nema privrede, zasto nema proizvodnje???
Stiti li je ko, pomaze li proizvodjacu? Ko je kriv?
Kriv je Sloba?
Kriv je Dinkic?
Kriv je Kostunica?
Pa pola politicke scene nam cine "preletaci" , profesionalni "vladari", koji po potrebi menjaju "dres"!!!
I uvek su aktuelni!!!
I uvek rukovode, donose odluke.
Ne zato sto iza sebe imaju uspehe, vec zato sto su poltroni i uvlakaci...
Ne nisu oni glupi, oni su vrlo pamentni, samu tu pamet ne koriste za opste dobro, vec za licnu korist!!!
I zasto bi, kada mi kao gradjanstvo kada izlazimo na izbore ne gledamo kakve su rezultate postigli do sada, vec gledamo koliko je lepa bajka koju nam pricaju vezano za buducnost!!!
Pokvareni smo kao drustvo. I svi smo to prihvatili. I svi smo i odgovorni!!!
Prosecan stanovnik srbije "masta" kako da mazne struju preko magneta na brojilu, kako da ne plati taksu, kako da se svercuje u prevozu.
Uobicajeno i normalno mu je da kasni na posao, makar 10min (mada mu to naravno nista ne znaci)!
Sanja o resenju problema preko dobitka na kladionici!!!
Imterativ je 'zaj**** sistem' (vlast), isto kao sto je sistemu imperativ 'samoodrzanje' po svaku cenu (gradjani i njihova buducnost).
Niko i ne pomislja da menja sistem koji ne funkcionise !!!!
Mislim, funkcionise, ali naopako!!!
Sve kontra!!! Ovakav kakav je, bolje da ga nema...
KOMPLET KNJIGA ZA II razred OS kosta 15.000 dinara!!!
U zemlji gde minimalac za maj 2015 iznosi 20.330 dinara !!!??
HEJ!!!!
I krene prica o nacinu da se tako nesto spreci, nesposobni ministar, krene trapavo da se 'kurcobasa'...
Epilog:
Predlog zakona (jednako idiotskog kao i sve u ovoj zemlji) se povuce iz procedure, jer je bilo zalbi i prituzbi izdavaca, pa je doslo cak i 'upozorenje' iz EU!!!
PA OVDE JE PAR IZDAVACA (lopova!!!), jace od drzave!!!!
P.S.
Samo me zanima kada oteraju sve koji mogu pobeci, a oni koji ostanu budu toliko osiromaseni da im postane svejedno jer nemaju odakle, sta ce onda zgadija???
Oce li poceti u Madjarskoj da naplacuju namete, da bi se odrzali tako nesposobni, ali isto toliko zeljni vlasti i privilegija????
'Krivi smo mi sto smo ih pustili...'