Šta je novo?

Podzemni prolazi

Tik pred izbore, a ako me sećanje služi rekonstrukcija je pompezno najavljivana još prilikom prošlog izbornog ciklusa...
 
bilo je iz glave jesen 2020. (za ono sto znam da je uradjeno je kod dob-a - par granita? iz pravca nusiceve ka cumicu, i tad je obecavao nadstresnice, pa svaka stogodisnja kisa, koja je svaki jaci pljusak pretvori u jezero) pre toga je folic obecavao, a guglam da je i mali. pa se tu pominju i liftovi za slabo pokretne ili nepokretne ljude. jezivo.
 
Aj da dozivimo renoviranje tih prolaza jer stvarno su nevidjeno ruglo zadnjih 10 godina ako ne i vise
 
Stigla su obaveštenja vlasnicima i zakupcima lokala.
lokali-obavestenje00_2022-01-28_15-02-14-204.jpg
lokali-obavestenje01_2022-01-28_15-02-14-204.jpg
lokali-obavestenje02_2022-01-28_15-02-14-204.jpg
 
Pre neki dan u podzemnom prolazu Zeleni venac gde obostrano oko poda postoje udubljenja u vidu slivnika ali samo sa istočne strane kulja voda u slivnik. Onaj drigi gotovo suv.

Prvo sam pomislio da se voda sliva od stepeništa i redom tim slivnikom. Zaprepastio sam se kad sam malo bolje pogledao i video da voda izvire iz dna istočnih zidova tik iznad slivnika celom dužinom podzemnog prolaza. !
Najverovatnije voda je od topljenja snega kao da iza zidova postoje djepovi u kojoma se skuplja vodurina koja pod pritiskom količine bukvalno kulja kako već gore opisah.
Ako nisu projektni (planirani ) djepovi nego posledica zuba proteklog vremenan nastali spiranjem , može doći do nezgodacija . Te kako se radi o naj frekfentnijem podzemnom prolazu valjalo bi to proveriti tj ispitati.
Eto da ne kažu ,,sutra,, da niko nije mogao da očekuje nezgodacije
Te od svih podzemnih Bg prolaza Zeleni venac je naj prioritetniji za sredjivanje.
Nek rade kako hoce po volji
al nemoj posle da leleču iz apsane.
 
О омна рендеру делује ппристојн, изузев бочних реклама. Зребали су да их ставе на задњи зид, да се гледају приликом уласка у пролаз и са леђа надстрешнице портала из правца Коларчеве.
 
Po ovoj tabli ispada da rade samo rekonstrukciju stepenica i nadstrešnice, bar ja tako razumem "silazište"
 
Zašto se Grad hvali nečim što radi privatna kompanija, tj. finansira?

I na tabli piše ko finansira ove radove - zakupac podzemnih prolaza DPC.
 
Misliš kao i za Beograd na vodi? :p
Po meni je besmisleno davanje privatniku upravljanje podzemnim prolazima a vidimo da će to dovesti do toga da će podzemni biti prepuni reklama kao i vozila gradskog prevoza. Inače, ako mene pitate najodvratniji prolaz koji čak nema ni pokretne stepenice je Zeleni Venac. Veliki broj stranaca mi je rekao da im taj podzemni izgleda kao da su u getu a ne centru Beograda.
 
,,... Zašto se Grad hvali nečim što radi privatna kompanija, tj. finansira?... ,,

Evociranje Ezopa i nj. dela
:)
 
Ma jasno je to meni.

A o reklama i bilbordima na svakom koraku da ne pričam. To je bukvalno teror. Ali naravno i to je razumljivo kada je svima najbitniji profit.
 
@zoran_m vidi se da ti iz Kotara nista ne znaju, gde staviti reklamu na tako lep podzemni prolaz? Ovako sa ovom kockom ima mesta za reklame koliko pozelis.
 
Izvor: Beobuild.rs

Krenula obnova podzemnih prolaza

podzemni-prolazi-terazije-3d-prikazi-05b.jpg


Još pocetkom 2020. godine Skupština grada Beograda dala je saglasnost da se rekonstrukcija i održavanje beogradskih podzemnih prolaza reši privatno-javnim parnerstvom, a posao je dobila firma DPC sa Novog Beograda. Posle dve godine, ove nedelje konačno su otpočeli radovi na njihovoj rekonstrukciji. Obnova će biti obavljana sukcesivno, gde su radovi započeli na pešačkim prolazima kod Hotela Balkan, a tokom godine fazno će biti rekonstruisani i ostali pešački podhodnici kod Terazija. Organizacija posla ne bi trebala da značajno ometa režim prolaska pešaka, a kako svaki prolaz ima više silaza, planirano je njihovo naizmenično zatvaranje. Eventualno zatvaranje kompletnih prolaza će se dešavati kada se budu sanirali plafoni u pešačkim koridorima, a u cilju bezbednosti i brzine izvođenja radova.

Kao što smo napomenuli, radovi na rekonstrukciji centralnogradskih prolaza počeli su na silazima kod Hotela Balkan. Rekonstrukcija će biti temeljna, prvo će biti demontirana nadstrešnica na ulazu/izlazu i postavljena nova. Biće rekonstruisana stepeništa, a eskalatori (pokretne stepenice) zamenjeni novim. Stepeništa će dobiti i funkcionalne montažne kosovo-podizne rampe (platforme) za osobe sa invaliditetom. Plafoni na ulazima/izlazima i u samom prolazu će biti potpuno zamenjeni, kao i instalacije sa novim LED osvetljenjem. Ukloniće se grafiti, zidovi će biti okrečeni i zaštićeni anti-grafit premazom. Podne obloge će takođe biti sanirane, kao i instalacije kišne kanalizacije. Podzemni prolazi će tokom rekonstrukcije dobiti i bezbedonosni video-nadzor, što je bio jedan od najčešćih zahteva sugrađena u prethodnom periodu.

Celu vest kao i više fotografija možete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku https://beobuild.rs/krenula-obnova-podzemih-prolaza-p3038.html
podzemni-prolazi-terazije-3d-prikazi-04.jpg

podzemni-prolaz-terazije-albanija-sremska-05.jpg

podzemni-prolaz-terazije-moskva-07.jpg

podzemni-prolaz-terazije-igumanova-palata-13.jpg
 
Biće to lepo jedno mesec dana dok ne prođe ekipa grafitera.


Kakve su to "kosovo" rampe?
Da, pošto ovo nije centar grada gde je sve pokriveno kamerama koje prepoznaju lica, niti je sve na vidiku nekog policajca ili komunalca bilo u uniformi bilo u civilu.

Kada ovo za par meseci bude išarano i demolirano to će biti samo još jedan dokaz koliko ovoj vlasti projekti znače samo za ugradnju i svečano otvaranje pred izbora, a ne da bi pružili uslugu i boljitak gradu i njegovom stanovnicima.
 
6oMkSX.gif



Opet pokretne stepenice 😭

Sve rade da otezaju funkcionisanje ljudi u gradu
 
Ma kolegi auto korekt kada krene sa kos doda ovo :)

Ispravljen typo :LOL:
 
Vrh