Šta je novo?

Podzemni kontejneri

Углавном су у тим улицама постављени контејнери, па би постављање нових на места старих било превише за неку улицу. А и инсталације, што рече vucko.

Imam primjer gdje su iskopali rov kosi [postavljena slika u bahato parkiranje ]pa su poslije 20 dana iskopali komplet rupu ocekivao kontejner.Proslo novih 10 dana rupa nasuta pjeskom da bi juce bila asfaltirana i ponovo postala parking mjesto :/

Rece mi prijatelj da su i kod njega - raskrsnica Cvijiceve i Starine Novaka iskopali rupe, pa ih posle zatrpali.
Rekli su da se na mestu gde su bili stari kontejneri nalazi neka struja. Zatrpali su i tamo rupe.

Zbilja je nezgodno raditi kada planovi ne postoje ili ih uopste nema - podzemne instalacije.
Secam se da je ujak dobio dozvolu, da izvrsi neko iskopavanje kod sajma, a bagerista naleteo na cev, pa hteo jos malo zemlje da skine i pokida cev , dovod za Banovo brdo. Sreca niko nije poginuo, odleteo je kiosk 20 m u vis, voda je bila svuda, nisu radili autobusi kod sajma, poplava totalna. Kada za tako nesto pogrese i daju dozvolu da je slobodno kopanje, onda mogu misliti kakva je situacija sa ostalim "manje" bitnim instalacijama. Promasena je bila cev za 6 metara mislim, znam da na kraju niko nije ni odgovarao, jer taj koji je to ucrtao je bio vec mrtav.

@Bulevarac
То се видело како изгледа када су реконструисали Булевар Краља Александра. Тек ту се није знало на шта ћеш да налетиш.

У блоковима између Булевара Михајла Пупина и Булевара Милутина Миланковића, као и Џона Кенедија су такође постављени контејнери. Јуче сам се провукао и приметио.

Postavili su i par komada u Blagoja Parovića na Banovom brdu.U Lješkoj ulici samo stoje iskopane i ograđene rupe već duže vreme.Kako će sad naši sugrađani da kopaju i pretrašuju po njima.?Videh samo kako guraju kolica i juriš dalje.

Контејнери су већ постављени код 6 каплара и у Булевару Зорана Ђинђића, између ламела код Студентске.
Ја сам јуче у пошти нашао флајер који објашњава употребу нових контејнера. На флајеру постоји и објашњење зашто су отвори за смеће толико колики су - запремина им је 90 литара, да се у контејнере не би убацивало све и свашта што може да оштети камион или повреди раднике. А лично сам неретко виђао да ст*** баца шут и цигле после реновирања у контејнер. :/

Ne znam sta se sada desava. U krajevima gde su kontejneri vec uveliko funkcionalni i starih nema pocela su nova iskopavanja nekih kanala oko istih. Da nisu uvideli neki novi problem posle velikih kisa? Kako su oni uopste resili problem vode u tim kontejnerima? Nije valjda da nisu ocekivali to, pa ce sada naknadno nesto da rade, naravno po nekom novom tenderu?
Novo otkopavanje vec sredjenog, novi radovi, novo zatrpavanje i uredjivanje, kostace nas ti kontejneri kao da zlato u njih bacamo.

Први контејнери су постављени пре две године и није било никаквог новог тендера због некакве воде и сл. Испадало се и кише и снега за ово време, па ништа није било. Нема потребе за песимизмом или некаквом критиком у најави за нове ствари у граду, тј. више и нису нове.

Kontejneri do sada nisu bili u funkciji, cemu sada dodatno kopanje kad se sve zavrsilo, otisli stari, sve lepo betonirano okolo i ocisceno? Sta sad opet nije u redu?
Ili sad mozda dokopavaju za nove?

angry bird":3rnmiztt je napisao(la):
Stigli i u moju Voždovačku zabit!

1.jpg
Ostali sami. :(

15maj-003.jpg

15maj-002.jpg

Stigla mi uputstva za kontejnere,a najblizi mi je na 1km od mene u Bulevaru,genijalno!

vucko":176x4wm0 je napisao(la):
Stigla mi uputstva za kontejnere,a najblizi mi je na 1km od mene u Bulevaru,genijalno!

:D pa dobro, da se naucis kada odes u krajeve gde postoje te sprave kako se koriste a ne pomislis da je to postansko sanduce :D

Dve lokacije u Gandijevoj:

554831_321910484556139_1287154296_n.jpg

600878_321910591222795_1383047495_n.jpg

Naravno, ako kontejner ide pod zemlju, mora i biciklistička staza pre nego što on stigne :rant:

Неки се питају како ће сакупљачи картона и осталих секундарних сировина обављати свој посао када у граду подземни контејнери у потпуности замене старе.

Ево како... Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, problem je nastao zbog toga što sakupljači sekundarnih sirovina sabotiraju mehanizme kojima se zatvaraju ovi kontejneri. Naime, pošto više nisu u mogućnosti da iz novih kontejnera izvlače smeće, oni ih otvaraju tako da dođu do njihovog podzemnog dela. Međutim, kada uzmu šta im treba, oni gornje delove kontejnera ne vrate u prvobitno stanje, već ih ostave da zjape i budu opasnost za pešake.

Hvala za ovu informaciju. Sada znam razlog postavljanja ovog kamenja: :bash:

1026935.jpg

Kada sam ih video prvo sam pomislio da ih neko verovatno na silu otvara, beskućnici itd. Ako se uporedi ova slika od pre par dana sa onom slikanom pre par meseci može se videti da su ivice poklopaca već deformisane:

2.jpg

Mislim šta reći... :bash:

Na mnogima su vec ugradjene brave, mada ne sumnjam da ce egipcani pronaci nacin da prevazidju i tu prepreku kako bi dosli do toliko zeljene sirovine.

Ja sam pre dve večeri pored jednog kontejnera zatekao gomilu kesetina punih đubreta. Kako ispred mog ulaza nema kontejnera, a zaintrigiran problematikom novih podzemnih kontejnera, hteo sam da vidim zašto se to dešava i pokušao da ubacim kese i kontejnere. Upadale su bez problema.

Dakle, iz mog iskustva, razlog zašto kese bleje pored novih kontejnera:

ZBOG OTPADAKA GRAĐANSKOG DRUŠTVA KOJI NEMAJU POLA MINUTA VREMENA DA UBACE 10 KESA U PROKLETI KONTEJNER!

Mislim da za ovo jos niste culi, naime u Sumicama je pred izbore iskopano sijaset rovova za nove kontejnere, neki nisu mnogo cekali te su postavljeni, neki jos nisu docekali da budu ispunjeni, a najinteresantniji je jedan u Umcarskoj, strma ulica koja sece Rimsku( za pocetak mi nije jasno zasto su izabrali bas tako strmu ulicu) , elem rov je iskopan, stajao je veoma dugo sto nije bas pametno jer je ulica uska i pre 10ak dana je zatrpan i asfaltiran. MEdjutim sinoc sam video da je na istom mestu ponovo iskopana rupa :rolleyes: neverovatno

djordje*******g":i4zmkvdt je napisao(la):
Mislim da za ovo jos niste culi, naime u Sumicama je pred izbore iskopano sijaset rovova za nove kontejnere, neki nisu mnogo cekali te su postavljeni, neki jos nisu docekali da budu ispunjeni, a najinteresantniji je jedan u Umcarskoj, strma ulica koja sece Rimsku( za pocetak mi nije jasno zasto su izabrali bas tako strmu ulicu) , elem rov je iskopan, stajao je veoma dugo sto nije bas pametno jer je ulica uska i pre 10ak dana je zatrpan i asfaltiran. MEdjutim sinoc sam video da je na istom mestu ponovo iskopana rupa :rolleyes: neverovatno

Pa nema tu nista neverovatno, btino je da se pare iz budzeta konstantno okrecu i trose, nije bitna svrha.

nikola011":3irmjlp3 je napisao(la):
djordje*******g":3irmjlp3 je napisao(la):

Pa nema tu nista neverovatno, btino je da se pare iz budzeta konstantno okrecu i trose, nije bitna svrha.

tako je :kk:

Manje skretanje sa teme.U mojoj ulici postoje klasicni kontejneri ali pre nekog vremena su odjednom su svi premesteni do jedne zgrade koja je najbliza gradskoj bolnici.U prevodu od 4 zgrade svih 5 kontejnera se nalazi kod prve zgrade a tako nije bilo ni 90tih.A vec na mestima gde su bili kontejneri kod zgrade broj 2 vidjam parkirane audije i neke nove bube,klasicna prica reklo bi se.

Mene zanima,koga da zovem da prijavim to po svoj prilici nelegalno izmestanje kontejnera?

Шта ће "Градска чистоћа" да ради са старим контејнерима? Да неће можда да их постављају по приградским насељима?

Vrh