Šta je novo?

Podzemni kontejneri

ANGRY BIRD mislim da bi nama vise odgovarali ovi sa 4 slike jer sistem za otvaranje je nozni.Inace u NS unotra nisu plasticni vec su jutane vrece ili tako nesto :)

I meni se sviđaju ti sa nožnim sistemom, ako se može reći za jedan kontejner da mi se sviđa. :rolleyes: Ali šta to vredi, evo i ovi zeleni plastični kod mene su sa nožnim sistemom, nagaziš na polugu i otvori se poklopac, ali ni na jednom to više ne radi, zato što su skroz nestali poklopci pa se lepo smrad širi komšilukom. Vidi se i na mojim slikama da nedostaju poklopci i sa metalnih, pa se pitam ako je njih teškaše to snašlo šta će tek biti onda sa ovima pero-lake kategorije. Ovu zadnju sliku gde stoje kese pored je čovek objasnio, neko je na silu pokušao da nagura neke kese i prolaz se zaglavio, mislim da će sa ovakvim kontejnerima biti dosta problema.

Ископана је рупа за контејнер на углу Таковске и 27. марта.
http://screencast.com/t/tZePi0r9
срамота је да оваква рупа не буде обезбеђена, под тим не подразумевам ову траку и ивичњаке. Због оваквих ствари би требало блокирати тротоар али наравно да се посао брзо одради, а минимум би била монтажна ограда која би спречавала могућност да се неко повреди.

Ма, дај. Гледао сам како су обезбедили рупе са тракама и препрекама и онда неко дође и помери препреку да би се укосо паркирао.

cgmiki":3cej56jm je napisao(la):

мислим да је ово најчешћа узречица кад треба да се мисли о безбедности, било да је у питању ношење заштитне опреме, обезбеђивање градилишта...(допунити по жељи)

Јесам ли ја негде написао нешто што је против обезбеђења места? Нису криви они који копају већ грађани који не поштују то шта се ради.
А ако неко ко ради на градилишту не заштити сам себе већ га треба терати да се заштити ту нешто није у реду. И да имају свест да кажу да не носе заштиту зато што им смета.

I kneza Milosa ispred onog hotela ka Bulevaru je dobio podzemne kontejnere :kk:

Jel su isti kao ovi Voždovački ili su malo drugačiji? Nekako mi logično da bi u centralnim opštinama trebali biti malo fensi.

Cestitamo!

Primetih za sada jedinu primedbu od strane korisnika koji su vise zabrinuti za higijenu,a to je da bi mogli da se ugrade nozni sistemi da se ne bi morao dirati poklopac i prljati ruke.

Занимљиво....у теорији, ти поклопци се хватају само рукама, исто као и шипке у ГСП-у, те нема потребе за ножним носачима.

Проблем је што велики број суграђана поклопце отвара ногом, и тиме их испрља. Видео лично. Према томе, за хигијену ручки смо сами криви, а не дизајн канте. У неким другим градовима ово није проблем. Тамо где људи знају како се ђубре баца и како се користи контејнер.

На крају крајева, увек можемо користити папирну марамицу ако сумњамо у хигијену поклопца нове канте. Зар не?

Све чистунац до чистунца. Што рече за ГСП, испада да се не држе већ лебде у аутобусу.
Нема шансе да се нешто ново уведе, а да се не нађе неко ко ће да кука за нешто. Па, контејнер је напољу. Ако си бацио смеће и вратио се кући ваљда опереш руке по повратку. Стварно ми нису јасни.
Само да се критикује.

Прођох поново поред оне рупе за контејнер на углу Таковске и 27. марта, сада је то друга прича, обезбеђено је како треба и више не представља опасност за пешаке.
http://screencast.com/t/wWj7mX6jM
овако треба да се обезбеди после сваког копања рупе за контејнер.

Гледао сам скоро када су копали нову рупу. Када ископају иду даље, а онда долази камион са препрекама да обележи и заштити исту.

Zeleo bih da skrenem paznju na amaterski odnosno verovatno rodjacki model dodele poslova u Srbiji.
Naime kao sto verovatno znate usledilo je postavljanje podzemnih kontejnera po vecem delu grada, barem kod nas na Zvezdari, okolina Djerma. Problem je sto firma koja vrsi iskopavanja, nakon iskopane rupe, istu ostavlja danima, nedeljama otvorenu,neadekvatno obelezenu, takodje na pojedinim mestima kompletan sut-zemlja stoji bacena po trotoaru. Obzirom da su ulice male, zakrcene parkiranim automobilima, prakticno je nemoguce hodati trotoarom i jedino se mozete kretati ulicom. Ne bi bilo problema da se nesto desava kada iskopaju rupu, ali nikoga kao sto kazem posle toga nema danima. Kada sam pokusao da prijavim problem komunalnoj policiji, sve to i dalje lici na Srbiju,. Setanje sa telefona na telefon,a niko odgovoran.
Danas sam ustao, i sam zakopao rupu, pa kada se sete neka je opet kopaju.

Bulevarac moze koja slika radnka kad dodju i vide da im je rupa zatrpana :lool:

То сам и написао. Једни иду по граду и копају рупе. Други дођу и однесу шут. Трећи обележе радове. Нема шансе да се сви нађу у истом тренутку на једном месту.

To je ta organizacija,izgleda da je vecina kopaca zapravo angazovana preko omladinske zadruge pa zato se najvise rupa iskopa,dok operativa cistoce mic po mic odnosi stvari.

Kopaju na sve strane, naravno zbog izbora. U normalnim okolnostima se ne bi kopalo ovako, radilo bi se planski.
Tek je pocela gradjevinska sezone, nije da sve to mora tako ali kao sto rekoh.

Bulevarac":1nhk3kni je napisao(la):
Danas sam ustao, i sam zakopao rupu, pa kada se sete neka je opet kopaju.
Ako si stvarno to uradio ti si heroj! :kk:
djordje*******g":1nhk3kni je napisao(la):
Dijagonalni rovovi :)
stigli i kod mene u kraj
Ček ček, može malo objašnjenje, kod mene u kraju gde ja bacam đubre već nedeljama stoji pored kontejnera ista ovakva dijagonalna iskopana štrafta. Jel to uvertira za podzemne kontejnere?

Булеварац, укњижен велики плусићћћ у дневник. Свака част :kk:

Што каже Директор, јел' може нека шпијунска слика "радника" кад виде да је "дело њихових руку затрпано".

Situacija sa kontejnerima je nepromenjena, niko ziv se ne pojavljuje. Sramota kako se ovo neorganizovano i neprofesionalno radi. Otvorene rupe nasred ulice, neadekvatno obelezene, neogradjene, nema ni onih macijih svatala za noc, zemlja po trotoaru. Kisa sada spira zemlju svuda po ulici. Takodje imamo i novi problem a to su kontejneri. Obzirom da na predvidjenom mestu gde su se nekada nalazili kontejneri, vise mesta nema za stare, oni su stare stavili gde im je najlakse bilo da ih gurnu, a ne gde je najoptimalnije. Tako sada kontejneri stoje ispred ulaza u lokal, a odatle se pomeraju kako kome odgovara, jer niko ne zeli da mu neko stavi kontejner na ulaz u kucu lokal, zato sto je nekom tako najlakse.
Nisu odredili cak ni gde bi bili ti kontejneri dok se ovi podzemni ne naprave, a to ce potrajati koliko vidim vise nedelja.
Nekada (valjda je to i danas) je postojalo mesto za kontejner, obelezeno, i upisano. Okrenete tel. i saznate tacnu lokaciju , sa brojem gde se nalazi. i nemoze da bude negde drugde. Kontejneri se sada ne nalaze ne tim brojevima, nego gde ih gurnu.

Краљице Наталије, Балканска. Ископано. Нисам још залазио у Ломину. Претпостављам да је и ту исто.

Vrh