Šta je novo?

Podvožnjak - veza dva bulevara

Sve ozbiljna firma do ozbiljne sutra malo energoprojekta nema a zato će ras kao bauvasen da prodje samo pitanje trenutka ...
 
Рас ће ту вероватно радити саме саобраћајнице а Новкол ће одрадити пробијање насипа.
 
Logika stvari nalaže da je podvožnjak trebao da se uradi kada je rađena pruga i kada je bio obusdtavljen železnički saobraćaj. Napravi se lepo četvorokolosečna deonica od Tošinog bunara do NBG, pa posle radimo druge delove i nema da nas boli glava. Umesto toga smo dobili višestruka odlaganja tendera za izvođača radova, i na kraju bilbord koji govori o nečemu što će biti u budućnosti. A ko zna šta će biti u budućnosti. Čak i da se desi da se gradi, meni je jedino bitno da to ne bude nova Grdelica, obzirom da smo već dobili pukotine na nasipu oko izmeštenog stajališta Tošin bunar, o čemu su drugi forumaši pisali.

S obzirom da od svega imamo samo bilbord, i da je on sve i svja što se tiče podvožnjaka, komentarisaćemo isti dok ne stigne nešto konkretnije. A što se poklopilo da to sa ovim konkretnim bilbordom i drugima po gradu, bude u jeku predizborne kampanje, nije naš problem, već onih koji su se odlučili da to tako rade. Nas obične građane, u celoj ovoj priči tangira jedino to što su bačene pare na gluposti, umesto da je nešto smislenije urađeno sa njima.​
Stvarno ne znam kada ce neko biti sankcionisan zbog nemara i povecanja troskova ovakvih projekata . Jel moguce da u ovoj drzavi promil ljudi radi i misli ispravno a da ostali rade stihijski ili rade pogresno bez ikakve odgovornosti
 
Render je uvek "umetnička slika" autora i obično je različit od projekta. Ali, u ovom slučaju su baš preterali, jer je objavljeno u medijima kako će izgledati projekat.

Pogledajte prilog 182808
Tek sada ovo vidim, nedopustivo je da se ne naprave pešačko-biciklističke staze koje postoje u svim drugim prolazima ispod nasipa i pruge na NBG. Ako se napravi samo tunel za automobile bez prolaza za ostale vidove saobraćaja to će biti svojevrstan spomenik periodu automobilskog ex gradonačelnika Šapića.
 
Planirane su pešačko-biciklističke staze.
Јуче је објављена техничка документација на увид и/за извођење радова на изградњи подвожњака на укрштању железничке пруге и Булевара уметности.
Све има овде https://nabavke.beoland.com/ , до ситних детаља, од геотехничког елабората до ......
Радиће се за четири колосека. Неколико цртежa.

Изглед подвожњака
Pogledajte prilog 169444

Синхрон план и део увећаног тог плана
Pogledajte prilog 169445Pogledajte prilog 169446
 
Ovo je, kao što je već pisano, epska glupost da se probija sada, a da se nije uradilo kada se rekonstruisala pruga.
Nekako mi se “javlja” da kad se sve završi biće neki problem s prugom i ostaće trajno “privremeno” ograničenje brzine na tom mestu za sve vozove.
Nadam se da grešim, ali…
 
План јавне набавке за извођење радова на саобраћајницама између Милутина Миланковића и УМП-а.

план јавних набавки 2024.JPG
радови умп.JPG
 
Vrh