Apsolutno. Sve to stoji za rokove i da nisu mogli uskladiti sa završetkom pruge, ali to nšta ne bi bilo problem da je podvožnjak ušao u projekat pruge i da je rađen zajedno sa istom, od strane istog izvođača.Можда ћу бити досадан као папагај, али је баш глупо на куб што пробијање није урађено приликом затвора пруге.
Можда ћу бити досадан као папагај, али је баш глупо на куб што пробијање није урађено приликом затвора пруге.
Zar na tom mestu kompozicije ne idu sporije, obzirom da je neposredno na ulazu/izlazu iz stanice NBG?A što je najgore, železnica će i osetiti kašnjenje ovih radova.
Potrebno je na mestu gradnje za prugu namestiti provizorijum na kojem se daje lagan vožnja od 20 km/h, a s obzirom da je trenutna brzina 120 km/h na tom delu, kašnjenje vozova će biti neminovana!
Na prvoj strani sam napisao zašto je raskinut ugovor sa EP, ali hejteri teraju dalje svoju priču. Inače, ovde nije problem u dužini podvožnjaka ili materijala, već u bezbednosti prilikom izgradnje. Ali, pošto Novkol ima iskustva sa podvožnjaka ispod trokolosečne pruge u SM, trebalo bi i ovde da budu uspešni radovi.Danas sam malo istraživao zašto je "propuštena" ta prilika i po rečima iz Energoprojekta Niskogradnja stvar je zahebao CIP koji je bio sa njima u konzorcijumu, a zadužen za projektovanje. Imao je neku grašku u projektu, pa su onda tražili par meseci produžetka, pa su onda kasnili sa prikupljanjem saglasnosti za gradjevinsku dozvolu, . . .itd. U medjuvremenu su radovi na pruzi bili završeni i pruga puštena u saobraćaj, pa je sporazumno raskinut ugovor sa konzircijumom.
Gledao sam kako se radio podvižnjak ispod pruge . .
Podvožnjak u Sremskoj Mitrovici ⋆ NOVKOL
Izgradnja podvožnjaka dimenzija 17×8 m ispod trokolosečne magistralne pruge Beograd-Šid-državna granica u dužini od 18m utiskivanjem cevi Ø508 mm i Ø813 mm koristeći tehnologiju “pipe-roofing” Izvođenje dijafragmi debljine 60 cm, ukupna površina 4.866,54 m2. Izvođenje telekomunikacionih...novkol.co.rs
pripremaju postavljanje bilbordaDanas je bilo nešto aktivnosti. Moraju da spreme pozadinu za slikanje pred izbore.
Pogledajte prilog 197929