Не треба ништа да се руши, то је једна те иста зграда, само другачије фасаде.AlexLU":uhzms1yv je napisao(la):Stara pošta je stvarno bila prelepa. Mislim da je neracionalno i bespotrebno rušiti sadašnju poštu da bi se izgradila "stara". Zapravo, pravo rešenje je: Pronaći investitora koji je zainteresovan da izgradi repliku te stare zgrade negde na teritoriji užeg centra grada. Ta zgrada može imati drugačiju namenu, zavisno od želje investitora i potrebe grada.
AlexLU":1ac00jth je napisao(la):Stara pošta je stvarno bila prelepa. Mislim da je neracionalno i bespotrebno rušiti sadašnju poštu da bi se izgradila "stara". Zapravo, pravo rešenje je: Pronaći investitora koji je zainteresovan da izgradi repliku te stare zgrade negde na teritoriji užeg centra grada. Ta zgrada može imati drugačiju namenu, zavisno od želje investitora i potrebe grada.
sizif":qb2q38lv je napisao(la):Ревитализација некадашње фасаде је цивилизацијски императив за Србију и Београд.
jelenabg":24b13fkf je napisao(la):Ne znam da li bi uopšte bilo isplativo. Nije u pitanju samo spoljašna fasada već i ono unutra. A ono unutra teško da ičemu može da služi ovakvo kakvo je.
JohnyBgood":pmje7v8u je napisao(la):Da li neko ima slike na sta to lici iznutra? Zivo me zanima koliko je ruinirano i da li i kakva druga namena je moguca...
stf":pmje7v8u je napisao(la):Није све у новцу.Ова фасада је исувише значајна за културу и историју овог града, земље и народа
Не мора Пошта да финансира, нисам то рекао, само сам рекао да фасада мора да се обнови, а ко ће да финасира, је мање битно. По мени, би трошкове требало да поделе Град, Министарство за културу и Пошта, свако по трећину.jelenabg":2uyn5bhw je napisao(la):stf":2uyn5bhw je napisao(la):Није све у новцу.Ова фасада је исувише значајна за културу и историју овог града, земље и народа
Slažem se. Ali neka onda grad, zemlja i narod obnavljaju, a ne jedno preduzeće koje mora da razmišlja o profitu kako bi obezbedilo egzistenciju za 15.000 ljudi i njihove porodice. Suludo je od Pošte tražiti da uradi potpunu rekonstrukiju iz svojih sredstava, a veliko je pitanje koliki bi deo dobila nakon prodaje.
Мени лично, стара зграда изгледа изузетно тешко, али уопште није поента у томе. Поента је, како сам рекао, у огромној културноисторијској вредности те фасаде. Некоме се свиђа, неком не, али то није нимало битно, јер она мора да се обнови. Стара фасада је непроцењива.GOJE":2uyn5bhw je napisao(la):Izgleda da sam ja jedini koji misli da je stari izgled zgrade nelep. Suviše mi je kitnjast i jednostavno mi se ne sviđa. Ne bih je obnavljao.
Pretražila sam malo taj forum, ali ne mogu da nađem te fotografije, odnosno temu, na kojoj ih čovek postavlja. Da li su u pitanju sadašnji enterijeri ili samo oni iz prošlosti?direktor":21afst5m je napisao(la):Sto se tice slika unutrasnjosti zgrada posta srbije na forumu politikinog zabavnika ima dosta slika sa nama ih djeli zaljubljenik u svoj posao radnik posta srbije.Inace jako su interesantne stare slike unutrasnjosti enterijeri prije modernizacije.
Dobro, ja pričam o nekom idealnom slučaju kada bi sama Pošta odlučivala šta i kako. Naravno da bi se pare pronašle ako bi naredila država - makar se zakinulo na nekoj drugoj strani.direktor":21afst5m je napisao(la):A pro po vracanaj fasade ako je posta mogla da plati univerzijadu ,avalski toranj ,razne druge stvari kad su joj naredile glavonje odozgo.