boca-ica
Professional
- Učlanjen(a)
- 02.04.2010.
- Pohvaljen
- 5.251
Al gpc je ni brojčano nema dovoljno :lol:....snaga je uvek prednost....
Al gpc je ni brojčano nema dovoljno :lol:....snaga je uvek prednost....
kazu da se u poslednje vreme par tih nesrecnika i od umora i unesrecilo, kada im je neka mašina uvatila ruku....mi te nesrećnike plaćamo ispod republičkog minimalca. Ni za prevoz nemaju....
Sve više svuda po menadjmentima su baš takve glave na ceni .........izjavila da njoj to baš i odgovara i da će uzimati ove na privremeno povremenim poslovima. Kakva glava, jbt....
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=481468#p481468:285dg3c2 je napisao(la):boca-ica » 29 Sep 2017 09:29 pm[/url]":285dg3c2]kazu da se u poslednje vreme par tih nesrecnika i od umora i unesrecilo, kada im je neka mašina uvatila ruku
A onda ce ih jednog dana iznenaditi neka nova revolucijaboca-ica":2zndjk4d je napisao(la):Da krivi su ... kao i volonteri .... krivi su jer se nadaju da ce jednog lepog dana biti primljeni kao ravnopravni radnici
pa trpe ....
a ono
Sve više svuda po menadjmentima su baš takve glave na ceni .........izjavila da njoj to baš i odgovara i da će uzimati ove na privremeno povremenim poslovima. Kakva glava, jbt....
nadam se da ce i oni ljudožderi-lovci na glave , jednom saznati koje su to na ceni pa da se i oni ovajde
Na PP ugovore se ne odnosi minimalna cena rada niti ograničenje rada od 40 sati nedeljno. Najveća rupa Zakona o radu ako mene pitate, kao radite, ali ne radite, ne smatra da se da imate ugovor o radu, ne možete biti član sindikata, nemate pravno na dnevni, nedeljni i godišnji odmor i.t.d.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=481465#p481465:2r2rht77 je napisao(la):jelenabg » 29 Sep 2017 08:19 pm[/url]":2r2rht77]Nikada ovoliko ljudi nije napuštalo Poštu, bar ovaj naš deo (ograđujem se od početka 90-ih). Nekako će se nadoknaditi ljudi koji rade sa pošiljkama (uvek mogu da dođu neki klinci na privremeno-povremene), ali problem su vozači sa C i većim kategorijama.
Inače, izgleda da je jedna od glavonja kada je bila kod nas na žalbe radnika da su plate male i da ljudi napuštaju preduzeće izjavila da njoj to baš i odgovara i da će uzimati ove na privremeno povremenim poslovima. Kakva glava, jbt.
Inače, mi te nesrećnike plaćamo ispod republičkog minimalca. Ni za prevoz nemaju.
boca-ica":31zqs2ox je napisao(la):Posta uzima agencije za te poslove i tako je oprala ruke jer plati dobro za te usluge ...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=481524#p481524:2a67v5u2 je napisao(la):vucko » 30 Sep 2017, 01:17[/url]":2a67v5u2]Na PP ugovore se ne odnosi minimalna cena rada niti ograničenje rada od 40 sati nedeljno. Najveća rupa Zakona o radu ako mene pitate, kao radite, ali ne radite, ne smatra da se da imate ugovor o radu, ne možete biti član sindikata, nemate pravno na dnevni, nedeljni i godišnji odmor i.t.d.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=481465#p481465:2a67v5u2 je napisao(la):jelenabg » 29 Sep 2017 08:19 pm[/url]":2a67v5u2]Nikada ovoliko ljudi nije napuštalo Poštu, bar ovaj naš deo (ograđujem se od početka 90-ih). Nekako će se nadoknaditi ljudi koji rade sa pošiljkama (uvek mogu da dođu neki klinci na privremeno-povremene), ali problem su vozači sa C i većim kategorijama.
Inače, izgleda da je jedna od glavonja kada je bila kod nas na žalbe radnika da su plate male i da ljudi napuštaju preduzeće izjavila da njoj to baš i odgovara i da će uzimati ove na privremeno povremenim poslovima. Kakva glava, jbt.
Inače, mi te nesrećnike plaćamo ispod republičkog minimalca. Ni za prevoz nemaju.
Te centrale su tehnološki zastarele i biće ukinute. Postojaće samo jedna centrala za celu zemlju i još jedna pomoćna ukoliko dođe do nekih problema sa ovom glavnom. Nešto slično kao u Hrvatkoj gde je proces modernizacije završen pre dve godine.Problem su objekti gde su fiksne telefonske centrale
Дојче телеком директно или преко Хрватског телекома.astrodule":2wvo44n2 je napisao(la):A kupac je?
Ukoliko nije tajna, u kom sektoru u Pošti radiš? Planiram da se vratim njihovoj kablovskoj i iskreno ne skačem od sreće zbog toga, ali u mojoj zgradi su 70% penzosi, i realno ih se ne tiče da uđe drugi provajder u zgradu. Interesuje me da li se isplati, u smislu, hoće li makar malo unapređivati uslugu u skorije vreme. Btw, sve pohvale za nedavno ubrzanje neta![url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=481804#p481804:32rg7yyi je napisao(la):jelenabg » 01 Okt 2017, 16:17[/url]":32rg7yyi]Po onome što ja znam, Dojče. Dugo, dugo se o tome priča u Telekomu. Naravno da je smanjenje zaposlenih zbog prodaje. Naši bukvalno moraju sve da počiste u Telekomu i da se sve zna da bi ovi ušli.
Mi smo skoro potpisali sa Telekomom novi ugovor o zakupu prostorija i tada se pričalo da zakup ide opadajućom metodom, tj. da se najviše plaća u početku. Kao, Pošti se daje fora da tokom narednih godina počne da se navikava da živi bez para od njihovog zakupa (mada ja ne verujem da je tako). A zakup je ogorman, kada smo već kod toga. Samo ću reći da u Takovskoj 2, koju svi znaju kao Glavnu poštu, Telekom zauzima veći deo prostorija (ok, nešto malo veći, možda 52-3%, ali veći). U onoj "divnoj" zgradi u Katićevoj, preko 80% (mada teško da će odatle izaći, to im je glavni tehnološki deo; ne bi me čudilo da ovi majmuni na vlasti to jednostavno predaju novom kupcu).
Mada, zgrade u kojima su kancelarije nisu problem, neće to poneti sa sobom. Mi to možemo ponovo da izdamo ili da uselimo naše ljude, a oslobodimo neke druge zgrade. Problem su objekti gde su fiksne telefonske centrale. To je isto naše, a njima dajemo u zakup. Verujem da će novi vlasnici to znati drugačije da organizuju.
Znam čak koji je iznos zakupa u pitanju, ali ne mogu o tome, naravno. Verujte mi da je mnogo para u pitanju. U suštini, mi dobit ostvarujemo baš zbog tih para. I odavno nas plaše da ćemo postati gubitaši kada Telekom ode. Naravno, nisu stvari tako jednostavne. Kao što rekoh, neke prostorije možemo ponovo da izdamo.