Šta je novo?

Pošta br 6, Savska ulica

Није бољи, али се сада боље уклапа са Пјонгјангом/Дубајием у покушају у позадини. Опет није совјетски затвор већ зграда администрације 3. рајха.
 
Добро, напредније је од наци архитектуре..

gettyimages-551179531-2048x2048.jpg
 
Управу си, моја груба осуда. Пре је затупљени БИГЗ.
 
Могу да се изграде у оквиру комплекса ЕХПО 2027.
Позориште - треба пошто је тематика играј за човечанство.
Стадион - национални, у националном стилу, сасвим на месту.
Железничка станица - треба, у плану је. Нека буде оваква.

Храм победе и ратни музеј нису баш у духу ЕХПО, али могу неке хале да буду у том стилу.
 
Драгољуб је мало омашио са овим куполама, само их је прелепио на железничку станицу као да су два мини храма али за Даринку се види да је имала осећаја и успела да интерпретира традиционалне архитектонске елементе тако да се уклапају у арт нуво

1708767584327.png
 
To што су из поште солитери неће сметати. Пример Лондона.

_118221998_city1.jpg
 
Ови солитери су стаклени 90%. Иза бивше поште ће бити 90% бетоњерки ала Пјонгјанг које заклањају и пола једине стаклене зграде, тзв. Куле Белгрејд.
 
Mada, arhitekturom i gabaritima više pripada mokroluškom groblju - sa ili bez lavova.

Како зграда од 6+ спратова припада гробљу? Које то гробље има овакву архитектуру (и чега, надгробних плоча?)? Можда те подсећа архитектуром на улаз и цркву Новог Гробља?
 
Ko zna dali ce da bude nešto od obnove. Ušli smo u 4 godinu od najave. Odnosno kada se krenulo gradnjom poštanskog centra u Zemunu pričalo se o obnovi. Znaci sigurno već 6 godina. Mislim stvarno smešno više. Naša svest nije za obnove starih zdanja. Mi vise volimo da rušimo naše kulturno blago.
 
Najbolje "srediti" ovaj sovjetski zatvor po Kratovom rešenju. Ovde ima više zagriženih komunista nego što ih je bilo 80-te u celoj Jugoslaviji.

Da se nešto pitam, vratio bih kupole na hotel "Petrovgrad", kupole na stari dvor, ponovo izgradio biblioteku na Kosančićevom vencu. Do pre par godina, mogli smo obnoviti i sinagogu Bet Izrael. Ko zna, možda bi i Izrael finansirao deo za njenu obnovu, a mi bismo učvrstili veze. Umesto toga, vođa je potpisao genijalni Vašingtonski sporazum...

Viktorovićeva palata pored hotela "Moskve", takođe je mogla da se obnovi. Vredi obnoviti takva zdanja. Stranci hoće da vide takve stvari, a ne tržne centre.
Име хотела било је "Петроград". Пошта је обновљена у стилу Београдске Модерне, најлепшег стила у београдској архитектури између два светска рата.
 
Име хотела било је "Петроград". Пошта је обновљена у стилу Београдске Модерне, најлепшег стила у београдској архитектури између два светска рата.

Драстичну измену објекта из једног архитектонског стила у потпуно другачији тешко можемо назвати обновом. Назовите то како желите али обнова није
 
Vrh