Vidi (da malo spustim loptu posle ovog udbaško-patriotskog uleta), ne može sve o ovako obimnom projektu da stane u tri strane članka, sa sve fotografijama, tehničkim crtežima....
Nemoj se ograničavati da je ovo što piše u članku - sve.
Ja sam imao, i žao mi je što ne mogu da nađem - sken forografije na kojoj se vidi da iz tog srušenog dela na ćošku viri - železnički vagon (!?!?)... mogu da napišem "majke mi", i d a tražiš da m veruješ...
Ova zgrada je bila žeštoko oštećena, ne samo po spoljnim zidovima.
I nije samo "tobož zbog poštanskih funkcija". To je razlog zbog kojeg ta zgrada uopšte postoji. Nije ona tu da bi se neko sa ulice divio fadsadi. Ona ne služi tome. Da li možemo da razdvojimo te dve svari?
I da, privremena je dok je tu železnička stanica, jer preko nje idu pošiljke železnicom. To nije "ulupavanje miliona" (a i dalje isnistiraš na tome, bez i jednog konkretnog podatka). Dok je ŽS tu, ona mora da funkcioniše efikasno, a ne neefikasno kao pre rata. Kao što sam već napisao, to je bilo investiciono ulaganje da bi pošta radila brže i efikasnije.
"Umesto da kažu ok, daj da zakrpimo tu zgradu, šta joj fali, poboljšaćemo funkciju manjim zahvatima, ionako će se pošta seliti odatle" - nešto mi govori da nisi inženjer?
Nema tu kompromisa "manjih zahvata", to je tehnološka zgrada koja treba da bude proketovana da odgovara tehnoiloškim procesima, a ne da se procesi prilagođavaju fasadi zgrade.... ovo što ti pišeš, to je upravo ovo što SNSovi danas rade (bez uvrede, časna reč, samo pravim poređenje) da je samo bitni kako država izgleda spolja, a efiksanost, rezultati, uštede, realne dobiti... da je sve to manje važno. E pa nije.