Ево имам и ја предлог за реконструкцију Поште.
Будући да је претходни облик зграде неадекватан за одржавање манифестација и представа, предлажем да се догради и учини правилним, четвртастим обликом. Коруновићева фасада је свакако превазиђена и неповратно уништена тако да би свака обнова након оволико година била кич који се не сме дозволити. Тренутно решење је ок али није довољно у складу са савременим трендовима у архиктеткури. Оптимално би било да се поруши зграда и уради овакво смело решење:
Сива боја фасаде је неутрална и свакако би се мање прљала од беле тако да има мање посла за људе које плаћамо да чисте јавни простор. Има доста стакла и прозрачности, отворени план и прави јасну конекцију између спољашности и унутрашњости захваљујући стакленим зидовима. Јасни геометријски облик коцке без орнамената представља смели раскид са класичном архитектуром и наводи јасан контраст са зградом бивше ГЖС како би она дошла у први план. Једноставне правилне линије су неупадљиве и у подређене основној функцији зграде.
Ово решење би могло да се модификује да буде на више нивоа где би виши нивои били предвиђени за одржавање представа а нижи за паркинг, што да не. Процењена вредност радова би била на неких 300 милиона евра, са ПДВ-ом. То је мој скромни предлог, мислим да је сасвим по мери архитектонске струке Србије и доброг дела форума.