Šta je novo?

Pitanja i odgovori u vezi sa gradom

Moram ovdje posto je tema generalstab zakljucana rusi se uskoro zgrada A obezbedjeme pare kao i saglasnost zavoda za zastitu spomenika
 
Tema o generalstabu je otvorena ;)
 
Kada je rekonstruisana knez mihajlova ulica i kada su sagradjene one dve fontane na trgu republike?
 
87-88 Jovin, e sada za fontane nisam siguran
 
У време када је председница Извршног већа Београда била економиста др Живана Олбина. Необично енергична, оперативна и способна жена у чије време је Студио Б преносио седнице градске владе, на којима је оштро и без пардона муштрала градске секретаре. Она је радила, а онај гусан Александар Бакочевић се само сликао. Смењена је после Осме седнице и данас је се ретко ко сећа.
 
Grad se polako raspada evo i objekti se samo urusavaju

Obrušila se zgrada u dvorište vrtića! (FOTO)

Napušteni stari magacin u Ulici Gavrila Principa obrušio se večeras, a ruševine su završile u dvorištu vrtića "Princeza Olivera".

vrtic.png


Zgrada se obrušila s dve strane, ugrožen je pristup hostelu "M" koji se nalazi u neposrednoj blizini, tako da se trenutno radi na raščišćavanju prolaza, kako bi gosti hostela, ali i porodice koje žive u tom ulazu mogle da uđu i izađu.

POVEZANE VESTI
Sramota: Pala fasada dečije bolnice u TiršovojNema kraja. Opet pala fasada u Beogradu
Izbegnuta je velika tragedija pošto se zgrada obrušila u večernjim satima kada u vrtiću nema dece.

U dvorištu vrtića vidi se veliki broj betonskih blokova.

Boravak dece u tom delu dvorišta je bio zabranjen, ali u poslednjih nekoliko meseci deca se opet tu igraju, jer se tu nalaze ljuljaške i klackalice.

Predstavnici Opštine Savski venac rekli su reporteru MONDA da je reč o staroj garaži na kojoj je već dugo istaknuto obaveštenje da je opasno prolaziti pored nje.

http://mondo.rs/a797446/Info/Crna-Hroni ... rtica.html

Sreca pa niko nije nastradao baga nesposbna
 
svi objekti su u sklopu kanalizacione crpne stanice retenzija, a u tonjevima se nalazi pumpa za ta govna. Inace ispod livade se nalaze ogromni kanali i mislim da tu ne ulazi niko osim dilera koji pakuju gudru..radovi koji su zapoceti valjda su trebali da budu teniski tereni ili sta vec ali su se malo zaleteli sa tom idejom s obzirom na to da livada isparava na govna a zimi smo se i klizali po ledu koji je bio preko cele livade, tornjevi su inace leglo narkomana i savrseno mesto za bleju, kazem iz iskustva posto sam vise noci tu prespavao
a da li su tornjevi zasticeni ili zabranjeni? Mozda i jesu ali sam proveo pola svog zivota na njima viseci po antenama, igrajuci "šuge" sa ortakom na samom vrhu, zatim igrajuci sah, naravno na vrhu, trkajuci se uz merdevine na gore (za 15 sekundi), na tom mestu me je udario grom, jurila policija i besni klosari po kojima sa pisao sa vrha itd da ne nabrajam sranja koja sam pravio mogao bih do tako sutra..
verovatno sam ostao ozrazen od ovog mesta ali tornjevi su bili moja najbolja bleja u zivotu
nadam se da sam malo pojasnio nejasnoce
 
Po obodima Bgda komarci su vec uveliko počeli da proždiru naše sugradjane
svakodnevno sužavajuci obruč ka centru grada....
hoce li ove godine biti samo reklamnog zaprašivanja ili napokon ima novca te će se sprovesti kompletan tretman ?
 
Нас овде још увек нису, рекоше да су набавили опрему и да су раскинули уговор са приватном фирмом. Надам се бољем лету :)
 
Izvesna prevarantska kompanija koristi adresu Braće Krsmanovića bb. Koliko primetih više firmi koristi tu fiktivnu adresu. Ima li neko ideju koja je to kuća u pitanju?
 
Somi303":28unvyy2 je napisao(la):
.... Надам се бољем лету :)

I (n )ja, takodje :laugh:
u medjuvremenu pored komaraca imamo i poplavu žaba , zmija... samo još i Godzilla fali
pa ce onda mozda nadležni da raguju počevši od zaprašivanja komaraca ....

Vucko , ulica bi trebala da bude u Savamali iza one male benzinske pumpe
a dal se na prazni plac regisruju firme, e to je pitanje za nekog dr. :D
 
09.06.
obavezno javi kad se pojavi i Godzilla
da bar znamo da ce krenuti sa zaprašivanjem :lool:

Edit 16.06.
Dobro je...... Godzila može da ostane u Japanu :D
Zaprašivanje komaraca na Čukarici, Zvezdari, Paliluli i u novobeogradskim blokovima počeće večeras.
izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/568056 ... ri-opstine
 
Postovana gospodo,
Molio bih vas da mi pomognete.
Kako nisam bio u mogucnosti da pogledam JAVNI UVID
U NACRT PLANA GENERALNE REGULACIJE GRAĐEVINSKOG PODRUČJA SEDIŠTA LOKALNE SAMOUPRAVE - GRAD BEOGRAD, CELINE III I IV, OPŠTINE PALILULA I ZVEZDARA,bio bih vam zahvalan ako bi mi neko predocio kada ce biti usvojen.
Pisao sam sekretarijatu za urbanizam grada Beograda i veoma sturo su mi odgovorili bez ikakvih konkretnih informacija.
Unapred zahvalan
Branko
 
Kako se osloboditi komaraca?

Uništavanje komaraca u stambenim i manjim objektima je moguće i primenom “amaterskih srestava” u vidu insekticidnih sprejeva koji se mogu kupiti u radnjama široke potrošnje. Za razliku od zatvorenog prostora, u otvorenom prostoru uništavanje komaraca je moguće samo akcijama dezinsekcije koje sprovode specijalizovane sluzbe.

Akcije se sprovode na nekoj većoj teritoriji kao što je opština, grad ili kao najbolje rešenje region. Sistemske akcije se sprovode dvofazno, prvo se vrše larvicidni tretman i tretman suzbijanja odraslih formi. Larvicidni tretman ima za cilj sprečavanje razvoja insekta u vodenoj sredini, ova faza je vrlo bitna u smislu da i građanstvo u svom delokrugu može da isuši i otkloni mesta gde se voda zadržava, jer isušivanjem se prekida biloški razvoj insekta. Nakon larvicidnog tretiranja koje se sprovodi najčešće u prolećnom periodu sledi zaprašivanje odraslih formi koje se sprovodi u kasnim večernjim satima, kada vremenski uslovi dozvoljavaju primenu insekticida.
Bare, barice, automobilske gume, saksije sa cvećem na terasama, su vrlo pogodna mesta za biološki razvoj ove vrste komarca. Stoga povećanje mesta sa stajaćom vodom će svakako doprineti povećanju populacije ovog insekta.

Svi komarci su svrstani u familiju Culicidae. Komarci su rasprostranjeni u svim krajevima sveta i do sada je opisano oko 3000 vrsta, U pogledu odnosa komaraca prema čoveku, odnosno ljudskim naseobinama, komarci su podeljeni u tri grupe:

1. Prva grupa: vrste komaraca koje srećemo u blizini čoveka. Te vrste bodu čoveka i domaće životinje.

2. Druga grupa: vrste komaraca koje se približavaju čoveku odnosno domaćim životinjama, samo kada osete potrebu za hranom. Takve se vrste nalaze u toku dana izvan ljudskih naselja, tj.stanova.

3. Treća grupa: komarci koji nikad ne zalaze u ljudska naselja.

Vise na >>>
 
Човечанство је успело толико врста животиња да истреби, а комарце не може..
 
Може ли неко да ми каже шта се дешава са декоративном расветом на важним зградама, месецима и годинама како која сијалица прегори више се не мења.

Невероватан ми је пример да на згради владе све сијалице светле, док се на суседној, згради министарства спољних послова, месецима "шарене" ретке преостале сијалице.

118059601020576116484142.jpg


118303481020576116432140.jpg


Ту је и ова, који блам и срамота.

118464501020576116536143.jpg


И наравно, зграда железничког музеја иза министарства спољних послова, нисам стигао да сликам, али у истом маниру. Приметио сам да је и да зграде у комплексу београдског сајма имају сијалице које не раде. Треба ли то да се појединачно пријављује или шта већ?
 
Zna li neko radno vreme pontonskog mosta na Lidu? Radim po ceo dan pa bih navrnuo posle posla oko 7-8 do Lida?
 
Interesuje me gde mogu da nađem informacije o naselju Trešnja? Da li imaju dom zdravlja , neki megamarket i sl. stvari. Jedan prijatelj razmišlja da tamo kupi kuću , ali kako ne zna ništa ovom naselju (živi u inostranstvu) , zamolio me je da se raspitam.
 
Солекар, имаш нека од објашњења о Трешњи на под теми "Београдска предграђа": viewtopic.php?f=3&t=957 , а крени да читаш од:
Lucifer":izeuvc9p je napisao(la):
belgrey":izeuvc9p je napisao(la):
Vračar":izeuvc9p je napisao(la):
^^
A gde se nalazi ta Trešnja?
Podno Avale, prema Kosmaju. Koliko sam shvatio to je vikend naselje nastalo duž starog kragujevačkog puta. Pripada Vrčinu. Na Google Earth sam našao šumu i jezero sa nazivom Trešnja dok je negde u šumi obeleženo i lovačko gazdinstvo Trešnja. Pretpostavljam da je onda to taj deo planete Zemlje. Navodno naselje ima vodu, struju, telefone, prodavnice a čak i gradski prevoz (408 sa Trošarine) koji saobraća u intervalu od oko 40 minuta. Naselje se nalazi na 30-tak km od Slavije. Veoma je popularno u poslednje vreme i sve više ima stanovnika pored velikog broja vikendaša. Mnogi ga nazivaju "srpska Toskana". Placevi se mogu naći od 400 eur/ar pa do 1500 eur/ar. Gradnja je dozvoljena.

P.S. Ne bi trebalo da po dvorištima gaje svinje ili kokoši. Jedina poljoprivredna aktivnost je voćarstvo.
Naselje je vrlo daleko od grada (45min voznje min), ima valjda 2 "minimarketa" i dosrta vikendica u kojima su ljudi poceli da zive 90ih, npr. izbeglice isl. Nema skolu, niti bilo kakvu insinstituciju. Jezero izgleda kao kanalizacioni kolektor... uopste uzev receno rec je o seoskoj naseobini, ne o "predgradju." Interesanstno je da skroz na rubu naselja staje Beovoz.

Пошто Трешња припада Врчину тј. општини Гроцка, претражи сајт Гроцке, вероватно ћеш тамо наћи доста тога ! Можда ти СТФ и Шоми303 могу исто помоћи.
 
Vrh