Moja porodica i ja imamo jedan problem, pa smo se nadali da bi neko na ovom forumu mogao da zna resenje.
Naime, u pitanju je ogradjivanje placa u jednoj od gradskih opstina. Predali smo zahtev za dozvolu i pratecu dokumentaciju - u pitanju je zicana ograda, betonski temelj. Trebalo bi da za par nedelja dobijemo resenje (za ograde se ne dobija gradjevinska dozvola vec neko resenje valjda).
E, sad, postoji problem sa komsijom koji (bespravno) prelazi preko naseg placa do svog placa. Po poravnanju i presudi trebalo bi da prelazi preko placa treceg komsije, ali mu taj treci to ne dozvoljava. Proslo leto je pokusano izvodjenje tog resenja koje je treci komsija silom sprecio (bagerom, srbijo, oce i majko
). Fizicki, taj prolaz postoji.
Napominjem da je svo pravo na nasoj strani - 1 na 1 gradjevinska i katastarska parcela, legalan objekat, dobijamo i to resenje o gradnji dozvole, cak smo vlasnici zemljicta, a ne korisnici.
Takodje napominjem da smo probali da resimo problem na sve moguce civilizovane nacine (problem traje 20 godina, srbijo, oce i majko) i nije bilo moguce, izmedju ostalog zato sto su i drugi i treci komsija osobe teske za saradnju, blago receno.
Ono sto mene interesuje je sledece. Kada dobijemo resenje i pocnemo da radimo ogradu, ako komsija pocne fizicki da nas ometa - zvacemo policiju. E, sad, najvaznije: sta ce policija da uradi kada dodje, to jest, da li ce nam omoguciti gradnju s' obzirom na to da imamo sve potrebne papire? Dovoljno je da budu tu sat vremena dok se uradi to kriticno parce ograde. Ili ce da naprave zapisnik i odu svojim putem?
Ja cu pokusati odgovor na ovo pitanje da saznam i direktno u policiji, ali pretpostavljam da ce mi tesko reci ista konkretno, pa reko', mozda je neko imao slicnih iskustava ili poznaje ovu problematiku.
Hvala unapred