Šta je novo?

Pitanja i odgovori u vezi sa gradom

dsc05358.jpg

dsc05359.jpg

dsc05360.jpg

Ko placa gradsku rasvetu? Grad ili drzava ili je besplatno za grad?
I koliki su troskovi?

nombre":3qwp8ktx je napisao(la):
I koliki su troskovi?

Gradsku rasvetu placa grad. Sam projektuje koliko mu je potrebno, a zatim sam snosi i troskove.
Ne znam da li bi i mogao doci do tacne cifre o troskovima.
Veliki broj svetlecih bilborda i reklama prikljucen je na taj sistem i oni treba da placaju uredno svoj deo. S obzirom ko drzi najveci deo marketinga na Balkanu, samo Bog zna sta mi tu placamo i koliko.

nikola011":1haou2ve je napisao(la):
nombre":1haou2ve je napisao(la):
I koliki su troskovi?

Gradsku rasvetu placa grad. Sam projektuje koliko mu je potrebno, a zatim sam snosi i troskove.
Ne znam da li bi i mogao doci do tacne cifre o troskovima.
Veliki broj svetlecih bilborda i reklama prikljucen je na taj sistem i oni treba da placaju uredno svoj deo. S obzirom ko drzi najveci deo marketinga na Balkanu, samo Bog zna sta mi tu placamo i koliko.

Pitaćemo. Ako zaboravim da postavim ovde, pratite: http://www.uzb.rs/4/category/kategorija ... 7ab/1.html

Koliko kosta odrzavanje replika Terazija na mesecnom/godisnjem nivou, odnosno koliko je novca ulozeno u njegovo odrzavanje nakon izgradnje. Znamo da je 600 miliona kostala izgradnja, ali ne i koliko je kostalo odrzavanje nakon toga.

Videh da ova pevaljka posle sinocnjeg kocerta najavljuje i veceras reprizu, jer jos se sinoc nije svidelo kako je ispalo. Na kraju je rekla da ce ponavljati pet puta dok ne bude kako treba valjda da bude. Ok sve to, nego me interesuje pod kojim uslovima se daje prostor na Uscu ?
Da li se to najavi, rezervise termin, plati i koliko kosta ?
Ko sve moze i na koji nacin da zakupi taj prostor ?
Kako se odredjuju cene za iznajmljivanje i da li su uvek iste cene najma, ukoliko se uopste iznajmljuje.
Da li je moguce, ukoliko eto ona pozeli da peva ceo mesec ili i duze ?

Večeras popravni

Zbog sinoćnjih tehničkih propusta, Jelena Karleuša najavila je da će večeras ponovo pevati na Ušću, i to besplatno, u nadi da će je ovaj put poslužiti oprema.

- Praviću pet koncerata zaredom dok ne bude kako treba - izjavila je JK.

http://www.kurir-info.rs/karleusa-dozivela-fijasko-na-uscu-clanak-843229

Trebalo bi da se placa zelenilu vlaljda ili nekom sekretierijatu
Za prostor podno tvrdjave [gdje ce bajaga imati koncet 22 pare idu beogradskoj tvrdjavi]
rospiji se nije svidjela mala kolicina ljudi na koncertu i besplatan ulaz itd

Zelenilu ? Samo njima ? A ko placa miliciju koja to obezbedjuje ?
Da li su te informacije transparentne, tj, da li bi mogao da uputim pitanje koliko je kostalo iznajmljivanje prostora, kao i angazovanje ostalih javnih sluzbi ?

Vidim da se najavljuje sledeci spektakl, isto uz pomoc drzavnih resursa za privatne poslove.
YcJggYL.jpg

Pitanje je isto, koliko kosta da se na adi pravi koncert i koliko kosta obezbedjenje tog dogadjaja ? Kome postaviti ta pitanja?

Amadeus ima spot uradjen za zandarmeriju ,zandarmerija pravi redovnu godisnju zabavu za narod ,ove godine na adi umjesto u makisu toliko o tome
Sto se tice po zakonu o dostupnosti informacijama od javnog znacaj mozes pitati jp beogradska tvrdjava koliko je kostalo
Do su javne sluzbe obavezne da obezbede jani red i mir ako se sku prijavi na vrijeme u zakonskoj formmi itd

За ову пластиканерку (ЈК) не вреди трошити простор и време, али ево један виц:

Шта се десило кад је Јелена Карлеуша одржавала хуманитарни концерт за децу без родитеља ?
-Дошли родитељи по децу.

Kakav je sada to Zandarmeos band ?
Koliko im je budzet za te proslave, da li je to transparentno i do kog nivoa ?
Da li postoji negde u elektronskoj formi kako se trose raspoloziva materijalna sredstva, koliko placaju muziku, zakup prostora, ozvucenje ili sta im vec treba za ta veselja ?
Ukoliko ne postoji u elektronskoj formi, koga mogu i da li mogu nekoga da pitam za te informacije ?
Ok mi je da te sluzbe imaju neki vid proslave dana jedinice ili sta ti ja znam, ali da bas snimaju spotove, nastupaju na Adi, sta je sledece , Formula 1 i ZaNdArM tim ?
I koliko mi imamo tih jedinica koje imaju kompletan spektar estradno-zbavnih sadrzaja o nasem trosku ?

Шта мислиш? У земљи где синдикати правосуђа организују оргије са све оброцима са голих тела. За ове ни не питај...
Да забраниш плате полицији, и још неким професијама, нико не би тражио други посао!

direktor":10vphylk je napisao(la):
Amadeus ima spot uradjen za zandarmeriju ,zandarmerija pravi redovnu godisnju zabavu za narod ,ove godine na adi umjesto u makisu toliko o tome

Mislis zandarmerija je uradila kompletan spot za Amadeus band ?
Ukoliko je dobila svoj spot, zasto ga nemaju i vatrogasci , sta njima fali ?
Ko ce njima da radi spot ?
Bas bi bilo cool da sve sluzbe imaju neki muzicki spot, ono sta kao rade na poslu dok ne snimaju spotove. :bash:

@ borcanac :) ma znam odgovore, nego mi se ne spava :S a dobro si se setio tog skandala.

Ког се све скандала нећеш сетити ако си имао другове које је хероин однео, а како си старији све више верујеш у причу о оделењу за дистрибуцију истог, у служби. Похлепа је однела све, чак се у страху за егзистенцију у овој окупираној земљи, деца саветују да раде ту и ту јер може да се муља.
Корупција је мала маца, некад ми се за организовани криминал чини да је име државе.

Bulevarac":17c9wjjx je napisao(la):
Koliko kosta odrzavanje replika Terazija na mesecnom/godisnjem nivou, odnosno koliko je novca ulozeno u njegovo odrzavanje nakon izgradnje. Znamo da je 600 miliona kostala izgradnja, ali ne i koliko je kostalo odrzavanje nakon toga.

Није коштао 600 милиона, већ 600 хиљада евра. Не знам да ли читава скаламерија још увек стоји и да ли неко то одржава.

Permutovao sam eure u dinare. Mislim da je kostao oko 500k eura. I 10 hiljada eura je previse za nesto sto nikome ne sluzi, odnosno sluzilo je jedino kao scenografija za privatni projekat koji smo opet mi finansirali.

Interesuje me da li neko poslednjih dana nedelja na potezu Kalenic - Crveni Krst nocu cuje neku muziku ?
Vec danima cujem muziku , nekada i posle 3 ujutro a nemogu da odgonetnem odakle dolazi.
Nocas nisam mogao da zaspem jer me je smarao duboki bas i to sve posle 3 ujutro.
Mislio sam da muzika dolazi iz Vojvode Supljikca, odnosno Sportskog drustva Radnicki, i kafica koji se tu nalazi.
Izasao sam u pola cetiri da vidim da li je odande, ali nije. Zvuk kao da dolazi iz pravca Kalenic pijace, a mozda se cak cuju splavovi sa reke, mada mi to izgleda dosta daleko,a pritom ja zivim u prizemnoj kuci, pa ne znam kako zvuk uspe da dodje do mene popred toliko prepreka. Mozda je neki novi kafic otvoren u kraju a da ja ne znam. Muzika koja se pustala je domaca, cak sam cuo i reci sinoc, ali ne znam koja je od folk numera u pitnju.

Па, унеси у Гугл кључне речи које си запамтио и сигурно ћеш наћи назив песме. :lol:

Шалу на страну, Булеварац, да те нема требало би те измислити. Имати толику енергију и посветити је увођењу бар минималног реда у ово анархично друштво, за мене је фасцинантно и само могу да пожелим више таквих људи и да, барем некад, не будем лењ и предузмем и сам нешто. :kk:

^ :mrgreen: Najvise bi voleo da ima vise ljudi koji su spremni da ucine vise od same spoznaje problema, ma koliko god to delovanje licilo na Sizifov posao :)
Meni koji sam odrastao uz racunare, dok internet nije ni izmisljen, neshvatljivo je da su tako spori u nekim stvarima koje su mogle da se odrade i pre 25 godina, bez interneta, samo telefonska parica, brzina od samo 2400bit/s (5000 puta sporije od danasnjeg neta) sa obicnim bbs-om.
Danas imamo internet, 5000 puta brzu komunikaciju, digitalnu fotografiju/video, gps, satelit view, dostupne svakome, kao i jeftine racunare, stampace, skenere....
Sve to imamo, a rezulati na terenu su cesto mnogo losiji nego kada svega toga nije bilo.

šta vredi dobar računar, brz internet ako imaš nekvalifikovanue ili nezainteresovane činovnike, neuredjene i ispolitizovane institucije, loše odluke ili zakone.

Pitanje:

kako pokrenuti procedure za dodeljivanje "platoa" nekoj znamenitoj istorijskoj licnosti (npr. kao plato Slobodana Jovanica, plato Milana Mladenovica, "cosak" Radivoja Koraca i sl.)? Kome se obratiti? Opstini? Gradu? Kome u gradu, kom organu, sekretarijatu?

Dakle, nije u pitanju promena imena ulice...poenta da se u sirem centru, neki cosak ili malo veci otvoren prostor imenuje u "plato tog i tog" ili "cosak tog i tog" - sa postavljanjem nekakve memorijalne ploce/panoa. Kazem u sirem centru jer bi bilo idealno da to bude neki prostor koji je na neki nacin "u vezi" sa tom osobom (tipa u kraju gde je odrastao, radio, ili ziveo).

Ukoliko ne moze plato/cosak, zanima me npr. postavljanje spomen-ploce od strane grada na kucu rodjenja/rada/zivljenja. Da li je to ista/slicna procedura, obraca li se za to istim nadleznima kao za plato/cosak, ili nekim drugima?

Hvala

Vrh