Šta je novo?

Pijace

UK 2.jpg
 

Овог петка отвара се први „Палилулски сајам књига” на палилулској пијаци


Први „Палилуски сајам књига” биће одржан од петка до недеље, од 24. до 26. маја, на пијаци „Палилула”, саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Београдске пијаце”.

Сајам ће у петак, 24. маја, у 14 часова, свечано отворити драматург и књижевница Ивана Димић и новинар и писац Вања Булић. Уз попусте и до 50 посто, штандови издавача на пијаци „Палилула” биће доступни љубитељима књиге од 11 до 19 часова.

Током сајамских дана биће представљен већи број књига у летњој читаоници Библиотеке „Милутин Бојић”, а на штандовима на пијаци „Палилула” присутни писци ће потписивати књиге и разговарати с читаоцима.

Ову манифестацију организују ЈКП „Београдске пијаце”, Библиотека „Милутин Бојић” и Издавачка кућа „Либерленд”.

02b6ab846e116ba3661f6ccc80308706_8981902229.jpg


 
Čim je završena pijaca, počela je da se radi garaža pored. @astrodule će ti najpreciznije to objasniti, jer je ispratio rekonstrukciju. A ovo ponovno rekonstruisanje se radi jer je neko prvi put "zaboravio" da uglavi restorane i fast food objekte.​
 
Mislim da ta pijaca treba totalno da se drugačije reguliše
 
Čisto pranje provizijaštva i ako ta sredstva mogu na drugim lokacijaa bitno da utiču na boljitek,

Na primer:
Uredjenje unutar kruga Zemunske bolnice .To bi i slepac video ako peške prodje od ulazne rampe iz ul. Vukove do izlazne kapije u ul Vrtlarsks, gde je porodilište.
Zapuštene zelene površine, divlji i ne uredjeni parkinzi, Izrovane staze k Parkovskih klupa ni u tragovima sa cvetni žandinjeri su misaoni pojmovi
Bruka i sramota Zemunske uprave

Koliko ljudi denevno poseti pijacu toliko udje i u krug Zemunske bolnice. Jednostavno, gravitirnje stanovništva se deli na više pijaca i na samo jednu bolnicu.
 
Poslednja izmena:
Манифестација „Дани домаће хране и старих заната Војводине” биће одржана у петак, суботу и недељу, 14, 15. и 16. јуна на платоу пијаце „Земун” на Великом тргу.

У гастрономској понуди манифестације биће куваних јела као што су тарана са кобасицом, перкелт са резанцима, паприкаш, печене домаће кобасице и такозвани „лангош” (мекика).

Љубитеље слатких посластица очекују колач на жару, традиционални мађарски специјалитет, и разне врсте војвођанских штрудли. Понуду ће, уз могућност дегустације, употпунити сухомеснати производи од мангулице, полутврди и тврди крављи и козији сиреви, као и најразличитије сорте вина, ракије и природних сокова.

Организатори манифестације ЈКП „Београдске пијаце” и Пословно удружење „Пијаце Србије” припремили су богат програм у петак, 14. јуна, од 15 до 22 часа и у суботу и недељу, 15. и 16. јуна, од 9 до 22 часа. „Дани домаће хране и старих заната Војводине” промовишу кулинарске специјалитете, произвођаче домаће хране и рукотворина из Војводине, као и традиционалне обичаје.

У суботу, 15. јуна, од 11 до 13 часова, гости манифестације ће бити организатори жетвених свечаности „Дужијанца” током којих ће посетиоцима представити део обичаја у вези са такмичењем рисара (стари начин жетве жита) и традиционалним рисарским доручком са две основне намирнице – свежим домаћим хлебом и белом сланином. Такође, посетиоцима ће бити представљене ношње и рукотворине од сламе са севера Војводине. Истог дана, од 19 часова, у склопу манифестације наступиће тамбурашки оркестар „Равница” из Суботице, саопштено је из ЈКП-а „Београдске пијаце”.​

bd4434cbb1b40ee19f13a5fd502244a0_2602802216.jpg


 
Vrh