Šta je novo?

Pijace

Базар на Врачару


Традиционална манифестација „Базар на Врачару” одржава се седми пут на платоу код Каленић пијаце, на углу Курсулине, Крунске и Вишке улице. Мали предузетници и уметници представиће богат и шаренолик асортиман производа, почев од данас па до недеље, од 10 до 18 часова.

Посетиоци ће бити у прилици да изаберу уникатне украсне и употребне рукотворине, природну козметику, разноврсне пчеларске производе, слатке и слане ђаконије, најављују из Oпштине Врачар и позивају грађане да посете базар.​

dbbea164361937329fc08fe4ce6688a5_1579451793.png


 
Ovde negde sam jednom ušao u pogrešan smer jednosmerne ulice. Vratio sam se i video da je povišeni pijačarski kombi skroz zaklonio znak.
 
Danas u Zemunu poćelo preguravanje tezgi na staru poziciju , sa Z. Jovine vracaju pri opštini .
Za par dana bice ko i pre što je bilo 😃
 
Sobzirom da su ,,lokali, tj. nadkriveni deo pijace ostao ne preseljen za vreme radova, sada napokon ce ponovo biti sve skupa. 😃
Usput primetih opet premeštenu kucicu
za naplatu parking serviisa pijačnog parkirališta ....
Eh, mozda se dosete da za stalno razdvoje kolski ulaz od izlaza i tako olakšaju saob. pristup pijaci
 
Paliluska pijaca se zapravo dobro odrzava. Jedino mi nije jasno zasto nisu predvidjene neke dekorativne drvene letvice koje bi se jednostavno okacile na donje elemente resetki....sada kada se pogleda plafon deluje sterilno i hladno kao da se nalazite u nekom pogonu metalne industrije, magacinu... ne prilici mestu sa ozbiljnim lokalima koji pripremaju hranu i imaju mesta za sedenje...

ecc45aa3f9b09e5be9a49a4a4ac189e3.jpg


Sent from my SM-A525F using Tapatalk
 

Зимски „Београдски ноћни маркет” на пијаци „Скадарлија”


Зимски „Београдски ноћни маркет” одржаће се сутра на пијаци „Скадарлија” од 18 часова до поноћи, у организацији Најјачих укуса Србије, саопштено је из „Градских пијаца”.

Ова јединствена манифестација окупиће мале породичне радионице, занатлије, дизајнере, уметнике и угоститеље на највећем фестивалу хране, пића и дизајна.

Специјално новогодишње издање „Београдског ноћног маркета” обележиће празнична атмосфера уз гастрономске понуде, које ће задовољити свачији укус, и креативне дизајнерске производе, идеалне као поклон за предстојеће празнике.

У суботу, 30. децембра, понуда на пијаци „Скадарлија” биће богатија. Сви посетиоци ове пијаце, поред свежег воћа и поврћа, имаће прилику да пазаре и домаће производе припремљене по традиционалној рецептури за новогодишњу трпезу.

У разноврсној понуди здравих и квалитетних намирница, сви суграђани имаће могућност да набаве широк асортиман ајвара, укусних и здравих зимских салата, компота, пекмеза, сирупа, сувог воћа, сокова и многе друге специјалитете по приступачним ценама.​

 

„Бум маркет” на пијаци „Палилула”


Јавно комунално предузеће „Београдске пијаце”, у сарадњи са Удружењем „Креативни атеље Артисима”, организоваће „Бум маркет” на пијаци „Палилула” у суботу, 10. фебруара, од 9 до 16 часова, саопштено је из овог предузећа.

Поред богате понуде пијаце „Палилула, посетиоци ће у оквиру „Бум маркета” моћи да уживају и у куповини ручно рађених торби, накита, гардеробе, играчака и декоративних предмета.

„Београдске пијаце” на овај начин дају подршку женском предузетништву пружајући прилику учесницама да представе своје креативне производе.

„Бум маркет” настао је као велика жеља и идеја групе жена која се бави ручним радом да своје производе прикаже што већем броју људи и на тај начин изрази своју креативност, наводи се у саопштењу.​

 
Vrh