Nešto što sam već predlagao:
Pri tom, živeo sam u tom kraju i ne, nisam hipster. Trg tu ima smisla jer su zgrade okolo jedan od retkih sačuvanih nizova slične visine i perioda, a u ovom obliku bi bio prirodan nastavak na Skadarliju.
Ideja za Bajloni, za razliku od opštepopularne ideje o trgu sa desne strane, fokusiranom ma Bitefu, mislim da je leva mnogo lepša, sa lepim nizom starih zgrada koje se sad ni ne primećuju. Takođe, trg na ovoj strani bi se nadovezivao na skver preko puta i Skadarsku i Cetinjsku.
Pogledajte prilog 148155
Ispod trga bi bila velika garaža, tako da bi mogla da se ukinu sva parking mesta u okolnim ulicama i one srede i popločaju. Ispod pijace bi bila mlečna hala i neka prodavnica poput Maksija. U nizu lokala poput onih na Kaleniću bi na strani ka trgu bile cvećare, ka Džordža Vašingtona pekare i druge prodavnice, a sa unutrašnje strane mesare. Što se tiče broja tezgi, ovo što sam predvideo podrazumeva samo tezge za voće, povrće i cveće. Ako je potrebno više prostora za drugu robu i Kineze, mogao bi da se doda još jedan nivo ispod.
Pri tom, živeo sam u tom kraju i ne, nisam hipster. Trg tu ima smisla jer su zgrade okolo jedan od retkih sačuvanih nizova slične visine i perioda, a u ovom obliku bi bio prirodan nastavak na Skadarliju.