Šta je novo?

Petlja "Petlovo brdo" - Zaštitimo šumski pojas na Petlovom brdu

Ruski rulet raskrsnica. Nema pametnog rešenja jer bi duži intervali sa samo levim skretanjem zagušili magistalu. Veliki broj vozila dolazi i idecka magistrali.
Sa dve trake bi moglo ili sa kružnim tokom / problem je visinska razlika za ove sa Belih voda.
Savet skreni ranije ili kasnije.
 
sole, zika ti je dao najbolji savet. ako ides na cerak skrenes levo na prethodnoj raskrsnici (kod groblja). ako ides na vidikovac skrenes levo na prvom sledecem skljucenju, kod garden centra, imas odvojenu traku

na postove u kojima se lokalni romi optuzuju za sve, od zagadjenja do kradje vozila.... nemam komentar, samo knedlu u grlu
 
Од оних који мисле да су нека елита ако бране оно што се не може одбранити немам коментар,само кнедле у грлу...
Патрик је иначе објаснио суштину. Клинци који оставе хаос у парку који се може очистити за 10 минута док ђубре које довуку они што их брани овде лажна елита не могу 10 багера да очисте. Поентирао си брате... :sesir: :sesir: То је суштина. Док се не уклоне дивља насеља уз пут,ОМВ пумпу и доле у шуми прекопута Аде глупо је да било шта пишемо. Ах да ,вероватно имаш оправдање и за то што краду струју ,пале каблове и слично...Иначе питај људе са Чукаричке падине како живе поред таквих примитиваца....
 
patrick":2sk7pibz je napisao(la):
Labudovo brdo i Vidikovac su izuzetno lepi krajevi, sa dosta parkova, zelenila i drveća. Od kada su se pojavila ta divlja naselja, gadi mi se da prođem kroz te krajeve koliko smeća ima i koliko je prljavo.
Lepi su i dalje, ali sreću kvari: haos zvani okretnica 23ke i 53ke; pomenuta divlja naselja (teško je to nazvati naseljem, već je na više lokacija po nekoliko improvizovanih objekata) koja su novijeg datuma a sada se javlja i jak miris paljenja smeća; dosta loše stanje u kome je petlja Labudovo brdo (izlaz sa Ibarske); raskrsnica Pilota Mihajla Petrovića i Patrijarha Joanikija ("kod Meka") koja je (o)davno zrela za neko proširenje/uređenje. Nadamo se u perspektivi proširenju Ibarske u nastavku ka Belim vodama/Žarkovu, mada tu saobraćaj još i ide nekako, lepo bi bilo, makar da se lupi osvetljenje i presvuče asfalt - opet kažem, to je jedan od ulaza u grad...u mom kraju stanari su, čini mi se, sve proaktivniji, pišu, traže... Nešto zaista pozitivno je uređenje parkinga i bočnih ulica na potezu Partizanske / Vidikovackog venca čime je zaustavljeno iživljavanje i vožnja po bočnim ulicama kako bi se izbegli ležeći (!!!)... Trebao je sa one strane Ibarske da bude Big shopping centar (pored Metroa) ali se po svemu sudeći odustalo a Big je preuzeo Kapitol park u Rakovici koji lepo posluje.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока
 
Не знам да ли је неко до сад већ писао, у међувремену је затворено укључење са кружног пута на магистралу у смеру ка Жаркову, као и искључење са магистрале из правца Орловаче ка кружном путу. Претпостављам да је на реду издизање терена на простору старог укључења/искључења, верујем да ће им требати времена док изнивелишу цео простор.
 
Данас поподне, почев од раскрснице код Метроа:



Тротоар изнад подземног пешачког прелаза је готов; преко бетона иде још један тањи слој, вероватно асфалт:





Изнад магистрале:





Највише се сада ради на траси старог коловоза Магистрале, раскрсница с Улицом Ђ и Д:

















Од новог надвожњака према граду асфалтиран је други коловоз у дужини од преко 100 метара, у два слоја:



Скретање према Кружном путу и Железнику:

















 
Испод, поред, на - новом надвожњаку:





Готова је ограда с обе спољашње стране, асфалтирана су оба коловоза према граду:







С ове стране нема више старе рампе од Кружног пута до Магистрале:

































 






Изгледа да у Борићима праве дечје игралиште:





























Подземни пешачки пролаз:



 
Sasa veliko hvala na detaljnosti i istrajnosti! Mnogo nam znaci, nama koji nismo u mogucnosti videti i biti na licu mesta! Plusic uknjizen!
 
Саша, да ли ми се чини са твојих слика или ова нова заштитна ограда на новом мосту није цинкована него само префарбана у сиво (као да се виде трагови преливања фарбе нестручним мазањем)? Биће нама корозије и рђе од следеће зиме. :notok:
 
Не знам, нисам обратио пажњу на то. Погледаћу боље следећи пут.

Ако објављујем превише слика, молим некога да ми то каже. Као визуелан тип, запажам много детаља и волим све да сагледам из више углова, тако да правим много слика и дође ми нормално да све то објавим овде као неку врсту документа. Речено мало у шали, и нешто више у збиљи - ко зна када и зашто може да затреба?

Но, оно како ја видим ствари, не мора да се допада и одговара другоме. Тако, ако већи број пратилаца сматра да је оволико слика преко мере која је примерена на форуму, ја ћу смањити њихов број.

Хвала, поздрав!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=805116#p805116:1o4ttww5 je napisao(la):
Саша » 20 Дец 2020 02:38 am[/url]":1o4ttww5]

Изгледа да у Борићима праве дечје игралиште:

Није изгледа, него се прави и дечије игралиште. Пројектом изградње ове петље је предвиђена и изградња дечијег игралишта, види под тачком 4.,као "надокнада" за оно мало посечених стабала борића ради изградње ове петље. Мислим да је у пројекту и тачно назначено шта ће бити у дечијем игралишту, погледаћу поново пројекат баш да видим детаље.


Пошто многе интересује кружни ток, ево цртежа из пројекта са свим димензијама.
 
Ovo pešački prelaz preko magistrale pored samog kružnog toka? A na 200 metara odatle podzemni pešački prolaz :|
 
Pešački na magistrali, sva sreća pa je tu kružni tok pa će biti usporenje vozila.
 
Kao i između Lidla i pumpe malo napred. Redovno se dešavaju sudari i pešaci prelaze kao da smo na Tajlandu, na svu sreću nikada nisam video kada je pešak bio udaren, a čuo sam mnogo puta da se to desilo baš tu.
 
Uh, koliko sam samo razočaran za sada izvršenim radovima. Molim Boga da upravo pušteni novi deo po kome se sada odvija saobraćaj u oba smera nije završen još uvek.

Ukoliko je ono završni sloj asfalta, a mislim da jeste urađeno je katastrofa. Od raskrsnice kod metroa do posle kružnog toka je toliko je neravno da je to strašno.

Kružni tok je toliko mali da autobusi i kamioni sa prikolicom iz desne trake mogu samo da nastave pravo preko sredine. Automobil i može da uđe u kružni tok i zardrži svoju traku, kamion sa prikolicom nema šanse. Već vidim da će centar kružnog toka posle manje od 30 dana biti izrovaren i neće ličiti ninašta, baš kao i onaj što je privremeno postavljen u Resniku.

Druga stvar kružni tok je toliko denivelisan da je gotovo nemoguće da je ono u izgradnji neko merio, crtao, pa opet merio kopao i sl.
Kada se prilazi iz pravca metroa, vidi se da je kružni tok viši za 60ak cm puta nekih 10ak-15 metara dalje.
 
Није то завршни слој, биће ту још промена, без бриге. А што се тиче тог издигнућа, можда да нам неко појасни ко се разуме, исто тако су подигли и у Реснику кружни ток, не видим поенту, мање је прегледно, можда једино због воде, али ми не делује као довољан разлог.
 
Kružni tok je OK, prečnik je 37 m,17 m ostrvo i po 10 m kolovoz (2x5 m trake), za zglobni autobus 18 m potrebno je 25 m , šleper 21 m.

Petlovo Brdo kruzni 2.jpg


Daleko je bezbednije da se napravio još jedan podvožnjak bliže kružnom toku ili će kasnije praviti pasarelu. Kao i kod OMV potrebna je pasarela.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=805791#p805791:8r7qi1gk je napisao(la):
solecar » Уто Дец 22, 2020 1:09 am[/url]":8r7qi1gk]Da li se sporije ulazi u kružni tok kod ulaza u Resnik?
Како мислиш спорије? Ту је често прегуст саобраћај тако да се свакако улази спорије, генерално кружни ток успори саобраћај. Можда су намерно издигли да би било мање прегледно па да мора да се успори, ето сад ми пада на памет тако нешто. Али опет да ли је то са тачке безбедности саобраћаја добро?
 
Данас:









Ограда је местимично премазана обилним слојем фарбе, тамо где није, или је оштећена, одмах се јавља рђа; спој два дела ограде:







Са стране надвожњака према Петљи Орловача се уклања цео брег до нивоа где може да се почне с насипањем шљунка, и није много остало:















Мислио сам да ће између потпорног зида и пута бити тротоар, а према пројекту се насипа земља; земљом се, очекивано, попуњава и простор између два коловоза; за сада оба коловоза имају само по један ивичњак:





Ради се и на овом делу, уза саму магистралу - насипа се шљунак, врше мерења, поставља текстил:





Напредује и дечје игралиште:




Мост на Обилазници сликан с надвожњака на петљи Петлово брдо:

 
Da li planiraju da izravnaju ono brdo pred kruznim tokom posle.. nekako mi je nezamislivo da ostane ovako kako je sad..
 
Vrh