astrodule
Professional
Mora da se pristane na neki kompromis.
Posečeno drveće zauzima jedva 10% šumice.
Posečeno drveće zauzima jedva 10% šumice.
Beki":2rxyqot7 je napisao(la):Koliko ja znam, na dogovor je pristalo jedno udruzenje gradjana, a ono drugo, brojnije, nije.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=541054#p541054 je napisao(la):Igor » Pon Maj 28, 2018 6:42 pm[/url]":2rxyqot7]Pa dogovreno je ovako kako se sada radi sto inace smatram losim dogovorom po bezbednost posto se ne radi druga strana petlje.
Inace, izvinjavam se svim forumasima, posto ne volim da baratam poluinformacijama. Izneo sam neki svoj stav u prvom postu, posto sam danas prosao Ibarskom, a onda sam uvucen u diskusiju o temi o kojoj dovoljno ne znam. Takodje, pretpostavljam i da je o ovome svemu vec raspravljano na ovoj temi, sta vise, siguran sam, a ja prvi ne volim kad neko bane ovako i pise o necemu o cemu je vec raspravljano
Meni ovde zapravo najvise smeta, sto neko kao ja, ko nije pratio ovaj slucaj mnogo, na osnovu onogo sto na brzinu sazna iz medija, stice potpuno pogresan utisak. Ja sam imao utisak da to neki zaludjenici protestvuju zbog sece par drveca u sumi. Mislio sam, to su oni sto placu sto umiru kisne gliste Neki i ovde to pokusavaju da predstave tako. A zapravo, ljudima smanjuju povrsinu parka gde se igraju sa decom, gde izvode pse...smanjuju im razdaljinu izmedju njihovih stambenih objekata i magistrale tj. povecavaju ljudima nivo buke i zagadjenja u njihovim domovima.
Beki":2rxyqot7 je napisao(la):Ne znam, po njihovoj verziji, 17 gradjana je pristalo na secu, a 700 je protiv.
Mada kazem opet, uvucen sam u ovu diskusiju ne poznajuci dovoljno materiju.
Idem da citam malo unazad
Saobraćajna Kamera":2rxyqot7 je napisao(la):Ovde je bilo i još uvek ima rešenja kojima se moglo sačuvati 100% stabala u park šumi Borići.
Svi koji su od početka učestvovali u pokušaju da zaštite šumu od seče to vrlo dobro znaju.
Druga strana verovatno zna zašto je naprsvljena "greška" kod projektovanja petlje Orlovača zbog koje je trasa vođena na ovu poziciju.
Imajući u vidu da se ovakve "greške" retko dešavaju slučajno potpuno je opravdano da građani štite ono što smatraju važnim za kvalitet života u svom okruženju.
Ovo ne razume verovatno samo onaj kome ovakvi projektanti, investitori i izvođači radova nisu došli na kućni prag.
Ili ih makar obavestili da moraju da uklone auto sa mesta na kome najčešće parkiraju.
Takođe, treba obratiti pažnju na činjenicu da se građevinska tabla još nije pojavila a da se metalna ograda postavljala gotovo 10 metara unutar šume od nove granice šume nakon seče.
Još nije jasno ko je i zašto postavljao ogradu na toj poziciji. To može da znači da sa sečom nije završeno i da su nove "greške" itekako moguće.
Na kraju, od svega na ovoj temi u poslednjih nekoliko dana, najgore su ove lične uvrede koje pojedinci tako lako izriču ljudima koji tamo brane ono u šta veruju.
Sramota.
Drugo ne vidim da je te iste ljude bila briga za tu sumu kad su sve dublje i dublje zalazili u istu i pravili kuce,
Ovaj sindrom "pozivanja na zdrav razum" prisutan je i kod g. Dejana Jovanovića. I "naš komšija" Dejan i naš kolega sa foruma Laki 72, ubeđeni su da su jedino oni bili "van podruma, kada je Bog delio zdrav razum". Ubeđeni su da poseduju "papski infalibilitet", a mi ostali niži oblici života, koji ne daju prostora njihovoj genijalnosti i sveznanju.Mislim, ajd malo zdravog razuma ukljucite, a ne samo tvrdoglavo i sebicno gledanje samo licnog interesa.
Ja sam otvoreno rekao da ne znam mnogo o slucaju i da nisam citao. Ne u smislu da me ne zanima sta ljudi ovde pisu nego jednostavno, nisam, nije me zanimao toliko slucaj. Sta ti imas da kazes kada sam ja vec napisao kako stoji situacija?[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=541297#p541297:2o8g3znr je napisao(la):laki72 » Uto Maj 29, 2018 4:46 pm[/url]":2o8g3znr]
Beki":2o8g3znr je napisao(la):Koliko ja znam, na dogovor je pristalo jedno udruzenje gradjana, a ono drugo, brojnije, nije.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=541054#p541054 je napisao(la):Igor » Pon Maj 28, 2018 6:42 pm[/url]":2o8g3znr]Pa dogovreno je ovako kako se sada radi sto inace smatram losim dogovorom po bezbednost posto se ne radi druga strana petlje.
Inace, izvinjavam se svim forumasima, posto ne volim da baratam poluinformacijama. Izneo sam neki svoj stav u prvom postu, posto sam danas prosao Ibarskom, a onda sam uvucen u diskusiju o temi o kojoj dovoljno ne znam. Takodje, pretpostavljam i da je o ovome svemu vec raspravljano na ovoj temi, sta vise, siguran sam, a ja prvi ne volim kad neko bane ovako i pise o necemu o cemu je vec raspravljano
Meni ovde zapravo najvise smeta, sto neko kao ja, ko nije pratio ovaj slucaj mnogo, na osnovu onogo sto na brzinu sazna iz medija, stice potpuno pogresan utisak. Ja sam imao utisak da to neki zaludjenici protestvuju zbog sece par drveca u sumi. Mislio sam, to su oni sto placu sto umiru kisne gliste Neki i ovde to pokusavaju da predstave tako. A zapravo, ljudima smanjuju povrsinu parka gde se igraju sa decom, gde izvode pse...smanjuju im razdaljinu izmedju njihovih stambenih objekata i magistrale tj. povecavaju ljudima nivo buke i zagadjenja u njihovim domovima.
Beki":2o8g3znr je napisao(la):Ne znam, po njihovoj verziji, 17 gradjana je pristalo na secu, a 700 je protiv.
Mada kazem opet, uvucen sam u ovu diskusiju ne poznajuci dovoljno materiju.
Idem da citam malo unazad
Ja bih rekao da tebe apsolutno ne zanimaju desetine postova koji su ovd napisani i argumentacija i cinjenice u njima.
Referendum koji je bio, je bio prilika i za zaokruzivanje ZA, ali i za PROTIV usvojenog resenja.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Unread postby Пантограф » Tue May 29, 2018 6:33 pm
Верујем (мислим, знам) да Лаки живи на том правцу и да је осуђен на коришћење Ибарске, и да му није лако да се суздржи кад дођу генијалци и кажу да проширење није неопходно,
d stf » Uto Maj 29, 2018 8:38 pm
Mene zanima genijalnost teze o tome da borići stabilizuju klizište .... znaju li gospoda koja takvu nebulozu pričaju koliki je koren borova i činjenicu da pri određenim vetrovima ne mogu sebe da drže a ne klizište ...
Da li "stf" misli, da su ljudi pre više decenija bili debilni, pa su sadili drveće koje ne može da prevenira lokalno klizište?BOR1115Pinus nigra Arn.
Južnoevropski četinar, visine do 20(40)m, široko kupaste do kišobranaste krošnje promere i do 10m i tamnozelenih četina. Koren snažan, glavni koren dubok, razgranat. Godišnji prirast 30cm. Otporan na sušu, vetar; dobro podnosi gradske uslove. Koristi se pojedinačno, ili grupno za veče vrtove, parkove, crkvene porte, autoputeve, vetrozaštitne pojaseve, park šume, šume.
direktor » Tue May 29, 2018 10:33 pm
Ali nije drvo koje se sadi da sprijeci kliziste