Šta je novo?

Pešačke zone

Gradjani su st*** nece da prosetaju do kontejnera sta bi svi kontejer pod prozor sad
Problema biti nece ako gradjane malo kultivisu komunalci kaznama

Treba shvatiti da gradske službe zabole ona stvar da se malo potrude da olakšaju narodu. Naročito one neprofitabilne.

Poslato sa telefona

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=412873#p412873:1zrh0mdq je napisao(la):
direktor » 26 Oct 2016 01:56 pm[/url]":1zrh0mdq]Gradjani su st*** nece da prosetaju do kontejnera sta bi svi kontejer pod prozor sad
Problema biti nece ako gradjane malo kultivisu komunalci kaznama
Direktore, citam vase postove uvek sa paznjom i interesovanjem - ali mi samo objasnite zasto je narod st*** u ovom slucaju? Ako neko baca djubre kada krene na posao ili kada izadje napolje nekim poslom, neko ko zivi na sredini Obilicevog venca a ko je je recimo upucen na grad - on bi trebao da prodje 800m da bi od svog ulaza otisao do Parka prolece i vratio se na Trg republike da hvata 26... U suprotnom mu treba 250m da bi otisao do stanice. A sve to zato sto neko nije seo na vreme i razmislio o svemu sto ide kada se deo grada pretvara u pesacke zone.

Zluradi komentari koji se na ovoj temi cesto pojavljuju tipa - ko zivi u centru, ne moze da ocekuje da baca djubre ispred zgade, jednak je onom kada bi neko reako - ko zivi u predgradju, zasluzuje blatnjav put. Ili sta fali sto su stanice udaljene po kilometar kada je u predgradju cist vazduh!!

:О замислите то, људима контејнери нису успут. Шок. Скроз вас разумем, и треба да бацате смеће себи испред врата, ст*** тако и треба да живи :*

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=412931#p412931:3b3l1mrs je napisao(la):
gradjanin » 26 Oct 2016 05:11 pm[/url]":3b3l1mrs]
Zluradi komentari koji se na ovoj temi cesto pojavljuju tipa - ko zivi u centru, ne moze da ocekuje da baca djubre ispred zgade, jednak je onom kada bi neko reako - ko zivi u predgradju, zasluzuje blatnjav put.

Не, грађанине, ово је Србија, земља исквареног менталитета завидних и злурадих људи, речју - говнара. Резон је овакав: "Ко живи у центру... дабогда црко".

Ovo je zemlja govnara, ma bravo!

Suština koju su pojedini forumaši jelte iz svoje očigledne ljubomore i zluradosti isticali i ističu ovde je veoma jednostavna.

Život u centru grada u bilo kom većem gradu ima svojih očiglednih prednosti ali i mana. Recimo ovde se neko poziva na one
iz predgrađa, prilično sam siguran da je šansa da grad o svom trošku renovira nečiju fasadu u Blacu ravna nuli.

Što i nije slučaj sa građanima u centru grada, koji eto čast izuzecima se nisu potrudili ni da barem malkice počiste
svoje ulaze ako već nemaju para za fasadu.

Stanujem na Novom Beogradu, naša zgrada stara dobrih 40-ak godina s vremena na vreme bude meta vandala sa sprejevima.
I šta mi iz zgrade radimo, pravimo se blesavi, ne, sazovemo skupštinu stanara skupimo nekako pare, malo teže, ima dosta penzionera,
ali nekako skupimo i očistimo fasadu. Vidite to se zove odgovornost, jer sa brojnim privilegijama dolazi i određena odgovornost. Nešto,
što sudeći po fasadama i štroci po ulazima u centru grada i ne mogu da zaključim da postoji.

Tako da, manite se priče o govnarima i zluradim ljudima, ovde ih nema, svi ovde se oduševe kada vide sređenu fasadu u centru grada,
pa makar to bilo i o trošku svih nas.

P.S.

Vezano za kontejnere, možda ne bi bilo loše da ubuduće kontejneri budu pozicionirani tik ispod prozora, pa da ni ne morate
napolje da izlazite, samo hop i eto koša. Vežbate malo i gađanje što da ne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=412975#p412975:pycwh7r3 je napisao(la):
kkorisnikk » 26 Oct 2016 07:07 pm[/url]":pycwh7r3]
Stanujem na Novom Beogradu, naša zgrada stara dobrih 40-ak godina s vremena na vreme bude meta vandala sa sprejevima.

Stanujem u centru grada, nasa zgrada stara dobrih 80 godina s vremena na vreme bude meta vandala koji nadograde po koji sprat.

Ako će diskusije na ovom forumu i ubuduće da se završavaju tezom da su svi oni koji ne misle kao ja, ne žive kao ja, ne veruju u iste stvari kao ja, ne oblače se kao ja, ne slušaju istu muziku kao ja, ne gledaju iste filmove kao ja, ne vole istu ženu kao ja, ne glasaju za istu stranku kao ja, ne voze ista kola kao ja, ne furaju isti friz kao ja, ne pišu istim pismom kao ja, ne čitaju iste knjige kao ja, koje ne muče isti problemi kao mene - jednostavno "zluradi govnari", onda je ovaj forum mrtav. MRTAV!

Niko nikada nije rekao da onaj ko živi u centru treba da "crkne", već da život u centru grada, kao i u svim ostalim delovima grada - ima određenu cenu.
Joj, strašne li stvari! :roll:

bar na blatnjavom putu ne mozes da slomis nogu, na polupanim granitnim plocama u knezu mozes veoma lako :)

Gradjanin nisam upoznat sa stanjem i rasporedom kontejnera u centru pa da ti precizno odgovorim
Znam za one u sremskoj
Inace i ugostitelji su lijenstine stalno su gomilali smece kod galerije graficki kolektiv

Upravo tako Homere. KO zeli da zivi u centru grada, prednost mu je sto mu je dosta stvari relativno blizu, ali mana je sto mora da se osloni najvise na pesacenje. Ko to ne zeli, molim lepo, ima hiljade drugih naselja sirom Beograda.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=413026#p413026:1zx1h2yz je napisao(la):
arapski investitor » 26 Oct 2016 10:59 pm[/url]":1zx1h2yz]bar na blatnjavom putu ne mozes da slomis nogu, na polupanim granitnim plocama u knezu mozes veoma lako :)

Ali mozes da skliznes i slomis kuk!

Kako će biti rešeno osvetljenje u pešačkoj zoni? S obzirom da Obilićev venac nema bandere već svetla koja vise sa kablova koji su razapeti iznad ulice. Da li će se unificirati sa banderama kao u Knezu, ili ne?

Предпостављам да ће бити исти стубови расвете као што су у кнез Михајловој и скоро проширеним пешачким улицама што ће бити и естетски боље решење него што су ове грозне светиљке на жицама.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=414065#p414065:153fvlkl je napisao(la):
Дошљак » 02 Nov 2016 03:19 pm[/url]":153fvlkl]Предпостављам да ће бити исти стубови расвете као што су у кнез Михајловој и скоро проширеним пешачким улицама што ће бити и естетски боље решење него што су ове грозне светиљке на жицама.

Samo da nisu tako gusto postavljene kao u Vuka Karadzica. U K. Mihajlovoj je dobra mera, nekih 15-ak metara izmedju svake, a u VK je na skoro svakih 7-8 m. Previse ih je, i sa LED osvetljenjem ne pravi atmosferu nego "sljaste"...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=414050#p414050:1ar38pwl je napisao(la):
vucko » Sre Nov 02, 2016 3:41 pm[/url]":1ar38pwl]Kako će biti rešeno osvetljenje u pešačkoj zoni? S obzirom da Obilićev venac nema bandere već svetla koja vise sa kablova koji su razapeti iznad ulice. Da li će se unificirati sa banderama kao u Knezu, ili ne?

Требало би да буде као и у остатку кнез Михаилове.
Ево шта је Весић изјавио:

Gradski menadžer je rekao da će biti postavljeno i novo javno osvetljenje i zelenilo, a da je predviđeno da 80 odsto površine bude popločano.

"Ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihajlovoj ulici. Predviđeno je postavljanje 41 kandelabra, oko 48 stabala visokog drveća, a zelene površine biće na oko 1.500 kvadratnih metara", naveo je on.
Цела вест на: mondo.rs

Beograd put čaprka na par kvadrata oko sata na Trgu Republike. Malo malo pa nešto čaprkaju ali samo parcijalno, nikad da uhvate da poprave sve ploče po celoj pešačkoj zoni i zatvore sve ulaze.
Inače na Trgu Republike privatno obezbeđenje Dobergard čuva i brine oko 2 rasklapajuća stuba/ trougla. U normalnim gradovima se instalira potapajući stub koji se pokreće iz komandnog centra a kod nas pajtos DR.Malog dobije tender da obezbeđuje dva stubića-

ne znam samo sta ce im stub na kraju price ako vec imaju gorile :D treba unajmiti jos obezbedjenja da cuva to obezbedjenje i sve tako dok svacija profesija ne postane zabrana prolaska vozilima, pa vise nema ko da prodje!!

a cuo sam jos davno da ce taj nakaradni sat preziveti cak i planiranu potpunu reorganizaciju i renoviranje trga. to mi ne ide u glavu. em je odvratan sam po sebi, em je potpuno neuklopljen u okolinu (jedan od ova dva greha bi mu se imogao oprostiti), em imamo vec dva novorenovirana sata oko kneza mihaila. pa sve i da neko ne zna da gleda an analogni sat, iznad kulturnog centra idu tanjugove vesti sa vremenom. na sve to smo narod koji ima najrelativniji pojam o vremenu :)

Jesam li ja jedini kome bode oci smece koje zavrsi u rupama i kanalima a potom opusteno zatrpa? Nije sto bacaju prolaznici, nego i radnici kao da im je sevap da bace flajku u rupu nakon sto je ispiju... Mozda sam preveliki perfekcionista. :roll:

Ниси једини, ја сам навикао да сам окружен мини депонијама па ми то на жалост више и не боде очи толико..
Што се тиче опијања на послу, док су радили стајалиште на скретању за Заклопачу један радник бг пута је више држао пивску флашу у руци него лопату. Пошто је све урађено како треба претпостављам да су сви упознати са тим и да човек једноствно не може да ради без алкохола у крви.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

20161105_205334.jpg

20161105_205755.jpg

Video sam i ja neke letke, kao dodjite da se okupimo kod Tanjuga protiv unistavanja (?!) Obilicevog venca, sa nama ce biti i Milos Obilic, Toplica Milan i jos nekoliko okolnih tu pobrojase... :D Cudni ljudi, samo to mogu da kazem. Ako im je vise stalo do parkinga nego do pesacke zone onda je Novi Beograd idealno mesto za njih. Kakav sebicluk... "ne mogu vise da drzim mog lend rovera od 30 godina na parkingu jer treba prostor za drvece i pesake, skandal."

Skup je u 12 h pa da neko ode da cuje sta to pametno imaju da kazu

Pojedini ulazi im izgledaju kao da su izašli iz Bronksa, prljavo, išarano,
slomljeno. Prelepa metalna vrata sa ukrasima koji datiraju iz perioda kada
su zgrade građene su zamenjene pvc vratima. Klima uređaji, zapuštene fasade, zapišani
ulazi.

Ali očigledno je da to nije problem, ne vidim nigde na spisku da su takve stvari uvrstili.

Zaista, to su oni obrazovani mladi stručnjaci koji uzimaju stvari u svoje ruke, kako neko reče
ovde pre nekog vremena. Divno, stvarno divno.

Vrh