Šta je novo?

Pešačke zone

Postoje li neke informacije o projektu za pretvaranje Njegoševe ulice u pešačku zonu... Pratim vesti poprilično redovno ali sam danas to prvi put čuo od Vesića kad je pričao o rekonstrukciji Kalenić pijace.

Apropo česme, mislim da je neke ljude nazvati stokom - kompliment. st*** bi se napila vode i otisla svojim putem... Kamenovanje kao u islamskom kalifatu, uzas.

Roger provincija ti u glavi sve oko cesme je objasnjeno samo treba citati sto je izgleda najveci problem najlakse je lupati

Vesic je spin doktor, ja sam siguran da on organizuje ovaj cirkus da bi konacno zadobili podrsku ljudi sa vise od 2-3 zuba u glavi. Dovoljno je pogledati sta rade na Vracaru... A cesma je dobra, dok poprimi "prirodniju" boju i kad se fasade srede, bice to sasvim pristojan deo grada. I ova cesma sigurno nije kic.

Ovi što pravdaju kamenovanje imaju kamen u glavi umesto mozga. Toliko.

Malopre, stepenice su na redu

03d37d9681c7a88a37dfae6ae6278db5.jpg

Materijal, masivni blokovi granita

15ac69a4fb307d0d1c56a0636e2d14c0.jpg

poredjenje

1389071a33aefa4bbf80e18bc4048ced.jpg

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379224#p379224:2bojfvte je napisao(la):
direktor » 03 Apr 2016 10:26 am[/url]":2bojfvte]Roger provincija ti u glavi sve oko cesme je objasnjeno samo treba citati sto je izgleda najveci problem najlakse je lupati

Ovo je za mene kompliment, jer dolazi od člana koji od 10. oktobra 2008. godine ima više od 17.000 postova na ovom forumu, a ja od oktobra 2007. imam nešto manje od 130. postova !?! Znači da je ovaj član komentarisao sve i svašta, jer se razume u sve i svašta, a naravno i u estetuku.

Neko je naveo da ja opravdavam kamenovanje česme?! To je rezultat shvatanja većine ljudi koji ne poseduju kritičko razmišljanje stavljajući sve i svakoga u neke okvire. To je i logično zato što je to sve što oni razumeju. Problem je u tome što za razliku od njih, ja pokušavam i druge da razumem, pa se nekada zapitam, koja muka je nekog naterala da postane destruktivan, agresivan, impulsivan ...??? Naročito me zanima zašto neko traži neke moje skrivene namere, da možda pozivam nekoga na kamenovanje svega što se meni ne dopada, da pozivam na destrukciju i menjanje ustavnog poretka države?! Otvoreno i argumentovano sam objasnio osnovne pojmove estetike, zbog onih što komentarišu sve, a čitaju samo svoje postove. Ne komentarišem nešto u šta se ne razumem, a to, da mi je provincija u glavi je tačno jer se neko jako trudi da na svima nama izvrše lobotomiju i ubace nam provincijske ideje u naše moždane receptore.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379252#p379252:rhkbyvmr je napisao(la):
roger » Sun Apr 03, 2016 12:39 pm[/url]":rhkbyvmr]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379224#p379224:rhkbyvmr je napisao(la):
direktor » 03 Apr 2016 10:26 am[/url]":rhkbyvmr]Roger provincija ti u glavi sve oko cesme je objasnjeno samo treba citati sto je izgleda najveci problem najlakse je lupati

Ovo je za mene kompliment, jer dolazi od člana koji od 10. oktobra 2008. godine ima više od 17.000 postova na ovom forumu, a ja od oktobra 2007. imam nešto manje od 130. postova !?! Znači da je ovaj član komentarisao sve i svašta, jer se razume u sve i svašta, a naravno i u estetuku.

Neko je naveo da ja opravdavam kamenovanje česme?! To je rezultat shvatanja većine ljudi koji ne poseduju kritičko razmišljanje stavljajući sve i svakoga u neke okvire. To je i logično zato što je to sve što oni razumeju. Problem je u tome što za razliku od njih, ja pokušavam i druge da razumem, pa se nekada zapitam, koja muka je nekog naterala da postane destruktivan, agresivan, impulsivan ...??? Naročito me zanima zašto neko traži neke moje skrivene namere, da možda pozivam nekoga na kamenovanje svega što se meni ne dopada, da pozivam na destrukciju i menjanje ustavnog poretka države?! Otvoreno i argumentovano sam objasnio osnovne pojmove estetike, zbog onih što komentarišu sve, a čitaju samo svoje postove. Ne komentarišem nešto u šta se ne razumem, a to, da mi je provincija u glavi je tačno jer se neko jako trudi da na svima nama izvrše lobotomiju i ubace nam provincijske ideje u naše moždane receptore.

A da li na isti način pokušavaš da razumeš i one što su napali žute pre neki dan ili je to tvoje razumevanje za nasilje ekskluzivno samo za slučajeve koji idu u prilog tvom načinu razmišljanja? Meni je to racionalizovanje i prelaženje preko nasilja i vandalizma zato što nam je u interesu gore nego pozivanje na isto.

Taj beli mermer što je neko kamenovao košta jako mnogo, iako ja otvoreno sumnjam da je kamenovanje došlo iz kuhinje SNS-a da bi se pričalo o projektu jer i negativna reklama je reklama, taj mermer neće platiti Spin Vesić nego mi.

Ne, naravno da nije doslo iz te kuhinje vec je doslo iz ispranih mozgova onih koji nemaju ni sebi ni drugima sta da ponude.
Sta im preostaje?
Destrukcija i nasilje...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Sad sam sve video, ja ovo ne mogu da shvatim ni u najludjem ludilu.
Kome si ti to unistio, meni, Vucicu, sebi, babi nekoj, ja ovo ne mogu ni da pojmim :(

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379321#p379321:1i0n2ugt je napisao(la):
Biciklistkinja » 03 Апр 2016 07:20 pm[/url]":1i0n2ugt]Taj beli mermer što je neko kamenovao košta jako mnogo, iako ja otvoreno sumnjam da je kamenovanje došlo iz kuhinje SNS-a da bi se pričalo o projektu jer i negativna reklama je reklama, taj mermer neće platiti Spin Vesić nego mi.

Код нас у Гроцкој је за овај викенд запаљено 20 пластичних контејнера и то ван грејне сезоне, а током целе сезоне није укупно изгорело толико. Јасно је да су пожари подметнути.

Е, сад ... коме то одговара? Напредњацима или опозицији? До избора има 20 дана, резервних контејнера нема, ђубре ће да се гомила, луталице да развлаче - очекује нас комунални хаос и народ ће да попизди. Да ли тако нешто стварно одговара напредњацима, или су појединци овде до те мере параноични?

To odgovara dobavljacu kontejnera.

Zmaj Jovina. Koliko će meseci trajati sređivanje ovog parčeta... Danas popodne.

makwgz.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379715#p379715:nchhsj5z je napisao(la):
VeniVidiVici » 06 Apr 2016 08:52 pm[/url]":nchhsj5z]Zmaj Jovina. Koliko će meseci trajati sređivanje ovog parčeta... Danas popodne.

Do 15 avgusta! 60m za 4 i po meseca... otprilike pola metra po danu...

Kad nebi bacili ove velike stare kamene ivicnjake da se iskoriste negdje drugo
I uopste nevode racuna o mobilijaru koji treba da se sklone prije pocetka radova
Tamo kod crvenog pjetla su unistili gomilu saob znakova

Izvinite za ovja off ali zelim vas zamoliti za malo pomoci. Zelim napisati statiju za Spasi Sofiju pod naslovom Sta se mozemo nauciti od Beograda? Meni se posebno svidja siranje pesacke zone, kao i projekti za remonstrukciju Slavije, Kneza Milosa i Vojvode Stepe. U Sofiji su sve velike rekonstrukcije sada zamrznute jer se gradi treca metro linija i je bukvalno pola centar zatvoren. Znam da su svi ovi projekti kontroverzni po jedan ili drugi osnov, ali ako moze da mi date sto se moze vise informacija oko njih bicu veoma zahvalan. Isto tako predlozite ideje za dobre praktike iz Beograda, u kojim oblastima kod vas mislite da grad vodi dobru politiku?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379766#p379766:1v5youwe je napisao(la):
Andrej_LJ » 07 Apr 2016 07:43 am[/url]":1v5youwe]Izvinite za ovja off ali zelim vas zamoliti za malo pomoci. Zelim napisati statiju za Spasi Sofiju pod naslovom Sta se mozemo nauciti od Beograda? Meni se posebno svidja siranje pesacke zone, kao i projekti za remonstrukciju Slavije, Kneza Milosa i Vojvode Stepe. U Sofiji su sve velike rekonstrukcije sada zamrznute jer se gradi treca metro linija i je bukvalno pola centar zatvoren. Znam da su svi ovi projekti kontroverzni po jedan ili drugi osnov, ali ako moze da mi date sto se moze vise informacija oko njih bicu veoma zahvalan. Isto tako predlozite ideje za dobre praktike iz Beograda, u kojim oblastima kod vas mislite da grad vodi dobru politiku?

Sve što vidite da se radi u Beogradu, vi uradite suprotno i Sofija će postati metropola.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379766#p379766:336l3ci3 je napisao(la):
Andrej_LJ » Čet Apr 07, 2016 8:43 am[/url]":336l3ci3]Izvinite za ovja off ali zelim vas zamoliti za malo pomoci. Zelim napisati statiju za Spasi Sofiju pod naslovom Sta se mozemo nauciti od Beograda? Meni se posebno svidja siranje pesacke zone, kao i projekti za remonstrukciju Slavije, Kneza Milosa i Vojvode Stepe. U Sofiji su sve velike rekonstrukcije sada zamrznute jer se gradi treca metro linija i je bukvalno pola centar zatvoren. Znam da su svi ovi projekti kontroverzni po jedan ili drugi osnov, ali ako moze da mi date sto se moze vise informacija oko njih bicu veoma zahvalan. Isto tako predlozite ideje za dobre praktike iz Beograda, u kojim oblastima kod vas mislite da grad vodi dobru politiku?

po meni najbolji projekti su bili ma koliko neko ima suprotno misljenje, svako ima svoje misljenje i to treba postovati ali projekat Indentitet Mobilnost i Ekologija (IME) koji ima jos 20 podprojekata je mozda najbolji projekat u poslednjih 20 godina koji je zadesio Beograd za razliku od mnogih megalomanskih projekata (Most na Adi , Prokop) je nekako najrealniji u ovom trenutku sa finansijskog gledista i kulturnog jer smatram da bi prvo trebalo da se odradi to pa tek onda nadgradnja Beograda sa Metro sistemom. jer prvo treba iskoristiti postojece potencijale gradske zeleznice kao sistem masovnog transporta stari zeleznicki cvor koji je u centru grada iskoristiti za to , dakle po meni gradu koji ako se ne krene sa projektom IME preti da zalici na cigansku rupu a vec je poceo, dakle zapocni sa od toga sta mozemo naucicti od Beograda , mogu nauciti od projekta IME, auto put koji ce postati nakon izgradnje obilaznice Gradski Autoput kao nesto sto je jako dobro jer povezuje istocni i zapadni deo grada , Novi zeleznicki cvor, vanvremenska Knez Mihajlova pesacka zona, Beograd na vodi ma koliko se nekome to ne dopada dobra stvar je upitanju,

evo ti link clanka vezan za Projekat IME

http://www.blic.rs/vesti/beograd/pr...na-razvoj-biciklistickih-staza-obnova/3w8qp32

Andrej lj detaljan post na privatnu poruku dobijas veceras

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379727#p379727:3iesq2ad je napisao(la):
gradjanin » 06 Apr 2016 09:40 pm[/url]":3iesq2ad]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379715#p379715:3iesq2ad je napisao(la):
VeniVidiVici » 06 Apr 2016 08:52 pm[/url]":3iesq2ad]Zmaj Jovina. Koliko će meseci trajati sređivanje ovog parčeta... Danas popodne.

Do 15 avgusta! 60m za 4 i po meseca... otprilike pola metra po danu...

:shock: :shock: :shock: Pa oni su sporiji i od krtice!

Zmaj Jovina ulica, slikano danas oko dva.

Nađite razlike u odnosu na jučerašnje stanje.

dg6ujo.jpg

Svi radovi se tempiraju za 24. april.

Vrh