Šta je novo?

Pešačke zone

E da je ta jedna izborojao sam 10 takvih i to se desava redovno poslije ciscenja snjega ...

Nisam obratio paznju, osim u onom delu Strahinjica bana gde su postavili nove stubove, cini mi se kao u Knez Mihailovoj.

Uklonili su ali čisto sumnjam da će postaviti neki drugi model, verovatno će vratiti iste.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=591058#p591058:1ah23n17 je napisao(la):
Posmatrac » Uto Dec 25, 2018 5:34 pm[/url]":1ah23n17]Skadarska
file.php

file.php
Šteta što i donji deo neće izgledati ovako. Mnogo lepše izgleda , a i nema lomatanja nogu preko kamenja , uprkos rekonstrukciji.

Могуће да су их само скинули и послали на фарбање, исто су урадили и у Земуну :) у овом случају, надамо се да неће мењати за неке јефтиније :)

Иначе, допада ми се овај део са коцком, само да и уживо изгледа добро. Боље да су већи део тако урадили, џаба "аутентична" калдрма када је урађена онако размакнуто, још теже је за шетњу него раније.

Један занимљив пример како се реконструише цела улица:

Singidunum (SSC)

Primer iz Tbilisija kako se obnavlja cela ulica

0c6c62deaedc.jpg

https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=155020250#post155020250

Probali su na kosancicu to kao u tbilosiju ...
Promjenice kandelabre u skadarliji i stavice onaj bofl kao na kosancicu ...

Probali, ali trotoari i kolovoz izgledaju skoro kao na prvoj slici :D

Primer iz Tbilisija, ruku na srce, deluje sterilno, sto nece zauvek ostati, znam. Mislim rekonstrukcije ne treba bas da bude kao neki make over sminkanje u bulvalnom smislu. Vise duha u to.

Odvratno je ovo u Tbilisiju, izgleda kao onaj trzni centar u Indjiji posle sredjivanja.

Šta je odvratno? Koliko vidim, svi detalji su sačuvani. Odvratno je što je čisto i nema parkiranih vozila?

Da je sva plastika "poravnata" onda bi bio odvratno.

Na slici fale ljudi, poneki stočić ispred zgrade i tako neke stvari.

Ovako bi trebalo srediti ceo stari deo Zemuna.

Meni je odvratno, ali ok, kapiram da svako ima svoj ukus i mišljenje. Izgubilo mi je dušu, više mi izgleda kao one Terazije na Novom Beogradu ili ono imanje gde se snima Zadruga ili, kao sto sam rekao, trzni centar u Indjiji. Suviše je veštački nekako, neće to ni ljudi, a ni stolovi promeniti.

6.-Fashion-park-Outlet-Indjija-klimatizacija-i-ventilacija-Mitsubishi-Electric-oprema.jpg

TC u Indjiji je istog kvaliteta materijala i estetike kao glavna pešačka zona u Sofiji koja je radjena pre par godina.
118407152.jpg

Tbilisi mi izgleda kao render, kao kada te mrzi da tražiš stare materijale, suviše plastično, valjda se radi o rekonstrukciji, ne o pravljenju novog naselja. Siguran sam da ta ulica ili bar kraj ima neku svoju autentičnu kaldrmu ili šta već i sve ostale detalje, nije poenta staviti fotelju iz Ikea-e na sred ulice, kupiti fenjere kod Kineza, popločati onim što ti je ostalo od nekog novog naselja što si pravio, ne obraćati pažnju na stolariju i detalje nego samo da se šljašti i da izgleda kao da je juče napravljeno.

Kinezi naprave čitav grad za milion stanovnika sa ovakvim ulicama za mesec dana, valjda je poenta zadržati neku autentičnost, neki duh... Ja se nekako ne bih osećao prijatno u ovoj ulici u Tbilisiju, suviše mi je kimkardašijanasto.

Sve će to sa vremenom dobiti nek prijatnu (prljaviju) sliku.

Poenta je da su fasade čiste i da nema automobila (a to nama treba za početak), a ove fensi instalacije treba nekako uskaditi sa okruženjem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=591220#p591220:1hkdagea je napisao(la):
gishko » 26 Dec 2018 03:29 am[/url]":1hkdagea]Могуће да су их само скинули и послали на фарбање, исто су урадили и у Земуну :) у овом случају, надамо се да неће мењати за неке јефтиније :)

Иначе, допада ми се овај део са коцком, само да и уживо изгледа добро. Боље да су већи део тако урадили, џаба "аутентична" калдрма када је урађена онако размакнуто, још теже је за шетњу него раније.

Један занимљив пример како се реконструише цела улица:

Singidunum (SSC)

Primer iz Tbilisija kako se obnavlja cela ulica

0c6c62deaedc.jpg

https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=155020250#post155020250

Ovaj primer je zaista odlican iz Tbilisija i svaka njima cast. Komentari da je ovo isuvise sterilno meni ne piju vodu uopste, pa sterilno je jer je u potpunosti sve rekonstruisano, kada dobije patinu za par godina onda vise nece biti sterilno.

Inace skoro pa identican kvart kao u nasoj ulici Brace Krsmanovic. Samo sto su nazalost tamo sve kuce unistene sa skracivanjem prozora i nasumicnim i nevestim obnovama fasada. Bojim se da ce sve ove kuce u BKrsm biti u skorijoj buducnosti porusene zbog znamo cega...

Na Dorcolu takodje ima slicnih momenata, tamo su vec poceli da ruse. Primer kuca brace Baruh u Gospodar Jovanovoj.

Zaboravio sam na to, izvinjavam se. Svi mediji koji su pisali o rusenju, nazvali su je "kuca brace Baruh" (google). Uglavnom, znamo u kojoj se kuci radi.

srusena-kuca-gospodar-Jovanova..jpg

Srusena.

Kriv je Grad koji je to dozvolio (nije zaštitio).

Investitor se naravno trudi da napravi novo, sa više kvadrata koje će moći prodati.

Vrh