Da li je zbog jeftinog novogodisnjeg kica radjena pesaka zona na Obilicevom vencu??
Covek sve rekao i svaka mu je na mestu:
Dejan Tiago Stankovic:
OKIĆENI SVINJAC
Dok šetam gledam, sve mi neke misli padaju na pamet.
Danas prolazim pored trobojnog ukrasnog tunela na Obilićevom vencu, kao i svi zbunjen, niti znamo koliko košta, ni čemu služi. Još su napravili i neki zlatni lavirint, idealan za neomatano silovanje i vršenje nužde na javnom mestu.
Posle me put naveo kroz podzemni prolaz na Terazijama - ružno iskustvo, smrdi na mokraću kao velika ćanifa, zastrašuje kao potencialno žarište epidemije, tera na povraćanje. Beograd je okićeni svinjac, to sam prvi i poslednji put video u Imbabi, bednom delu Kaira, kad smo išli da gledamo kako sirotinja živi i slavi ramazan.
Sramota je da jedan evropski grad u samom centru ima zagovnane javne prostore a još veća sramota da se takav nehigijenski i murdaran kinđuri. Sve da dekoracija i svetla koštaju jedan dinar, taj dinar bi trebalo da bude uložen da se operu i dezinfikuju zapišani prolazi i kužni budžaci kakvih ima mnogo u sred grada, ne da se grad nalepšava kič šarenišem. Sve to u strogom centru gde je stranaca svakim danom sve više. Pomisle li ti turisti kako domaće vlasti tretiraju svoje građane kao neke urođenike, nude nam đinđuve i ogledalca dok drpaju pare, dok mi nemamo ko da nam vodi brigu o bazičnom javnom zdravlju. Ja mislim da oni i ne hodaju ulicama, pa ne znaju kako je zapravo. A ako već moraju da kradu, ja bih im poručio da bolje da kradu na čišćenju i higijeni nego na kiču.
To sve mislim dok šetam, a posle se setim gradskog menadžera Vesića kako kaže: Pa za to ste glasali, i onda moram da ćutim.