Šta je novo?

Pešačke zone

Nije ceo. KCB je na prvom i drugom, na trećem je UNS, na 4. i 5. su firme, na 6. računarski fakultet, na 7. i 8 isto firme.

Mislim da je UNS vlasnik tog celog ulaza, mislim da renta svima ostalima prostor. Zato se i sude UNS i NUNS godinama...

Dok ne prorade potapajući stubići u ulici Kralja Petra, našli su rešenje u obliku pokretnih žardinjera:

Rekonstrukcija ovog lokala je direktno vezana za pesacku zonu, pa ovde stavljam fotke.

Ukoliko srede lokal i uklone one usrane izloge koji nicemu ne sluze a i suzavaju koridor za pesake, bice ovo dobro.

495e3f46136b2414931b67561c31110a.jpg
18e4a17ee5bc7da8d3a02e70d8898f60.jpg
a81bbd146221ba4688cf3e75d943bd46.jpg

Sent from my Ektra using Tapatalk

Najbolje bi bilo da se taj lokal otkupi od strane grada i u celosti srusi, i prosiri se prostor za protok pesaka.

Sent from my SM-J330F using Tapatalk

Ma dobro sad pešaci... Pešaci su najnebitnija stvar u Beogradu. Prvo da se smeste kafići i kladionice. Posle možemo da pričamo o pešacima.

Uostalom nije kao da ti pešaci plaćaju neke dadžbine i harače pa da imaju pravo da očekuju normalne trotoare i prolaze...

To je bila radnja boreli-a. Vidim stavili su neku jeftinu pvc stolariju neće ovo biti dobro.

Sređivanje takozvanog Komsmajskog prolaza je budžetirano od strane grada, bojim se da će to biti šminkanje. Mislim da je taj otkup jedino rešenje, užasno je uzak prolaz a radi se o prolazu sa ogromnom protočnošću pešaka.

Taj пролаз је можда и највеће ругло у центру града, страшно колико смрди на пишаћу, притом се ту на сво сужење начичкају и продавци са кутија.

Meni nesto stvarno nije jasno.Zasto ako se planira izgradnja parka odnosno terazijske padine/terase u Lominoj samo grade novi objekti?Oce li to uopse poceti naredne godine u martu kako je najavljeno???Da li se o tom drugom delu ispod Kraljice Natalije prica?

Ovaj stariji deo debilno je isprojektovan, debilno je izveden i u lošem je stanju.
U novijim delovima su dovoljno bili pametni pa su krenuli da koriste one diagonalne polu-ploče i lepo su povezali sve na raskrsnicama.
Mogli bi polako i ovo staro da zamene.
Primer:
Untitled.png

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=551268#p551268:1gt20ocb je napisao(la):
Bukira » Čet Jul 12, 2018 10:52 pm[/url]":1gt20ocb]Završili su zamenu ploča u Knezu, kod tržnog centra u Rajićevoj. Evo kako to izgleda sada:

file.php
:roll:

Хм, можда је требала ова уздужна "штрафта" по средини да хвата правац исте на старом делу плочника.

^^
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lZ5uQBcXeiE[/youtube]

Dobro ajd, bitno da nije više Kandahar. Neka potraje to i biće dobro.
Mislim šta ću kad smo dotle došli da moramo i tome da se radujemo... :roll: :D Samo neka drže te ploče i ja sam zadovoljan.

P.S.
image.png

Kakva je ovo vremensko-prostorna anomalija? ಠ_ಠ

Нешто је до фотографије, ја сам прво приметио дијагоналу како је исецкана па ми то прво било чудно као да су радници омашили, али сад кад видим ногару ми је лакше :D

Ja vidim da kod bandere sa znakom vali kocke jos prema spoju sa starim plocama
Sad da je pameti pa da sa skinutim plocama popune nedostatke u ostatku kneza zbog ujednacenosti boje ploca

Nedavno završena Gračanička ulica opet je raskopana celom širinom u delu kod Francuske ambasade:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=552439#p552439:3n2ften7 je napisao(la):
Bukira » Uto Jul 17, 2018 11:04 pm[/url]":3n2ften7]Nedavno završena Gračanička ulica opet je raskopana celom širinom u delu kod Francuske ambasade:

file.php
Znaci vec se raspada!!! :bash: :bash: :bash:

Da li je tu onaj šaht koji je propadao? Možda saniraju grešku odatle?

Vrh